اشتغال؛ هم و غم گهرزمین
به گزارش بورس امروز؛ بازار کار در بین بازارهای چهارگانه اقتصاد، در تنظیم روابط عرضه و تقاضای نیروی کار و تعادل در متغیرهای کلان اقتصادی، همچون اشتغال، نقش محوری دارد. پیآمدها و آثار اقتصادی- اجتماعی تعادل در بازار کار به نحوی است که مورد توجه اقتصاددانان و سیاست گذاران است. یکی از پیامدهای مستقیم چنین تعادلی […]
به گزارش بورس امروز؛ بازار کار در بین بازارهای چهارگانه اقتصاد، در تنظیم روابط عرضه و تقاضای نیروی کار و تعادل در متغیرهای کلان اقتصادی، همچون اشتغال، نقش محوری دارد. پیآمدها و آثار اقتصادی- اجتماعی تعادل در بازار کار به نحوی است که مورد توجه اقتصاددانان و سیاست گذاران است.
یکی از پیامدهای مستقیم چنین تعادلی جلوگیری از هزینه و مخارج ایجاد شده در نتیجه بیکاری است. اشتغال به عنوان عاملی مؤثر در رشد اقتصادی، توزیع درآمد، و حفظ کرامت انسانی است. در مقابل بیکاری به عنوان ریشه بسیاری از ناهنجاریها و پیآمدها و تبعات اقتصادی، اجتماعی و سیاسی میباشد. بیکاری یک پدیده اقتصادی بسیار مهم و حائز اهمیت برای دولتها به شمار میآید که دولتها همواره در تلاش هستند معضل اقتصادی- اجتماعی بیکاری را حل نمایند.
شواهد تجربی بیانگر این واقعیت است که همه کشورها چه توسعه یافته و چه در حال توسعه گریبانگیر مشکل بیکاری هستند. از طرفی پدیده جهانی شدن نیز احتمالاً بر ساختار بازار کار، اشتغال و بیکاری، آثار جدی را بر جای خواهد گذاشت.
یکی از مهمترین و اساسیترین پایههای اقتصاد هر کشوری منابع معدنی و ذخایر زیرزمینی کشور است. نقش معادن در رشد اقتصادی هر کشوری کاملا مشهود و بهرهبرداری از معادن کشور عامل مهمیدر رشد و توسعه اقتصادی است؛ زیرا معادن تامینکننده مواد اولیه مورد نیاز بسیاری از صنایع بوده و در امر خودکفایی صنعتی، ایجاد اشتغال مولد، افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه کشور نقش بسزایی دارند. از آنجا که ایران یکی از ۱۰ کشور برتر حوزه معادن در جهان به شماور می رود، این صنعت نقش بسزایی در تاثیرگذاری بر امر اشتغال زایی دارد.
همچنین با توجه به استقرار معادن در نقاط دورافتاده و کمتر توسعهیافته کشورها، توسعه این معادن نقش عمدهای هم در توسعه و آبادانی مناطق مزبور، اشتغالزایی، جلوگیری از مهاجرت و شهرنشینی خواهد داشت. طبق آمار منتشره از طرف سازمان بینالمللی کار، اشتغال هر نفر در معادن سنگآهن موجب ایجاد ۱۷ شغل در صنایع مرتبط میشود.
براساس گزارشها و اطلاعات موجود، ایران دارای ۱۸ نوع از انواع مواد معدنی مختلف و ۵۷ میلیارد تن ذخایر احتمالی و ۳۷ میلیارد تن ذخایر قطعی است. این ذخایر حدود ۷ درصد ذخایر کلی جهان را تشکیل میدهد. ارزش ذخایر معدنی ایران طبق برآوردهای اولیه ۸۰۰ میلیارد دلار است که با برنامه اکتشافی جدید تا یک هزار و ۴۰۰ میلیارد دلار پیشبینی شده است.
به رغم وجود منابع غنی مواد معدنی نقش معادن در اقتصاد کشور ناچیز بوده و طبق آمارهای اعلام شده سهم معدن و صنایع معدنی از تولید ناخالص داخلی کشور حدود ۷ درصد است. سنگآهن مهمترین بخش معدنی ایران است که براساس گزارش مرکز آمار ایران حدود۵۰ درصد ارزش افزوده بخش معدن مربوط به این بخش است و از طرفی ۶/ ۱۹ درصد اشتغالزایی بخش معدن ایران به معدنکاری سنگآهن تعلق دارد.
نقش گهر زمین در توسعه اشتغال ایران
شرکت گهر زمین یکی از شرکت های بزرگ فعال در حوزه سنگ آهن کشور است که با بهره برداری از ذخایر این معدن که جزو معادن بزرگ خاورمیانه محسوب می شود، نقش مهمی در زنجیره ارزش فولاد و افزایش اشتغال را در کشور داراست. بهره برداری واحدهای جدید تولیدی و اجرای طرح های توسعه ای با بهره وری بالا در این مجموعه علاوه بر افزایش درآمد، منجر به افزایش اشتغال در این منطقه شده که اقدامی مهمی در حوزه مسئولیت های اجتماعی به شمار می رود.
با چنین دیدگاهی، مجموعه گهر زمین تلاش می کند تا با اجرای پروژه های توسعه ای، میزان تولید و اشتغال را افزایش دهد. نگاهی به عملکرد سال جاری این شرکت نشان می دهد، گهر زمین در مسیر توسعه قرار گرفته و سرعت خود را در این بخش افزایش داده و با رشد این شرکت در حوزه های مختلف اکتشافی، استخراجی، تولید، دانش بنیان و غیره میزان اشتغال نیز به مراتب در این صنعت افزایش خواهد یافت.
گهر زمین به عنوان یکی از شرکت های فعال در بخش خصوصی، با هدف مردمی کردن هرچه بیشتر اقتصاد به دنبال افزایش اشتغال و تحقق این هدف است. این شرکت در حال حاضر بیش از چند هزار نفر نیروی کار دارد و برای افزایش اشتغال، برنامه های گسترده ای را در دستور کار خود قرار داده است. این برنامه ها شامل توسعه فعالیت های صنعتی و معدنی، افزایش تولید و صادرات، تحریک سرمایه گذاری و ایجاد فرصت های شغلی در بخش خصوصی است. با اجرای این برنامه ها، شرکت سنگ آهن گهر زمین به دنبال افزایش نقش خود در اقتصاد کشور و ایجاد فرصت های شغلی برای جوانان و نیروهای کار در بخش خصوصی است.