افزایش سرمایه گذاری های تجلی در حوزه عناصر غیر فلزی
به گزارش بورس امروز؛ مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با حضور ۹۳.۸۸ درصد از سهامداران حاضر در جلسه برگزار گردید. در این مجمع مرتضی علی اکبری، مدیر عامل و عضو هیئت مدیره شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات گفت: شرکت توسعه معادن و فلزات ۵۶ درصد، شرکت چادرملو ۱۷ درصد،شرکت […]
به گزارش بورس امروز؛ مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات با حضور ۹۳.۸۸ درصد از سهامداران حاضر در جلسه برگزار گردید.
در این مجمع مرتضی علی اکبری، مدیر عامل و عضو هیئت مدیره شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات گفت: شرکت توسعه معادن و فلزات ۵۶ درصد، شرکت چادرملو ۱۷ درصد،شرکت گل گهر ۱۷ درصد و سایر سهامداران نیز ۱۰ درصد از سهام ما را در اختیار دارند.
وی افزود: چشم انداز شرکت حفظ جایگاه نخست شرکت های سرمایه گذاری در بازار سرمایه است.
علی اکبری ادامه داد: اقدامات انجام شده در حوزه سرمایه گذاری های بلند مدت ما، در ابتدای سال ۱۴۰۱، دو هزار و ۸۱۳ میلیارد تومان بود.
وی افزود: سرمایه گذاری های ما در طی سال ۱۴۰۱، یک هزار و ۸۳۵ میلیارد تومان و همچنین سرمایه گذاری های ما در پایان اسفند ۱۴۰۱ نیز چهار هزار و ۶۴۹ میلیارد تومان بود.
سرمایه گذاری های “تجلی” برای ۱۴۰۲
وی عنوان کرد: سرمایه گذاری های ما در سال ۱۴۰۲ بسیار افزایش پیدا خواهند کرد زیرا که برنامه های ما و شرکت ها، برنامه های مفصلی هستند و ما باید بتوانیم منابع لازم را تامین کنیم.
مدیر عامل تجلی گفت: کلاف ۴۵۰ هزار تنی شرکت سرمد ابرکوه تا اواخر سال ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: میلگرد شرکت سرمد ابرکوه از کیفیت مطلوبی برخوردار است و لحاظ قیمت نسبت به رقبای هم صنعت خود در رتبه چهارم و پنجم قرار دارد.
وی گفت: سنگ آهن ۹۲۰ هزار تنی شرکت صبا امید غرب خاورمیانه در سال ۱۴۰۱، ۵۳ درصد افزایش به همراه داشت که در اوایل ۱۴۰۳ به ۱۰۰ در صد خواهد رسید و تجلی نیز ۳۰ درصد سهم این شرکت را در اختیار دارد.
وی عنوان کرد: شرکت فولاد کردستان، آهن اسفنجی ۱.۶ میلیون تن ظرفیت اسمی دارد که پیشرفت تجمعی آن تا پایان سال ۱۴۰۱، ۹ درصد بوده و در پایان سال ۱۴۰۴ به امید خدا به صد در صد خواهد رسید که تجلی نیز ۲۰ درصد سهم این شرکت را در اختیار دارد.
وی در خصوص فولاد شرق خراسان گفت: این شرکت تا آخر ۱۴۰۱، ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و تا پایان ۱۴۰۳ نیز انشالا به بهره برداری خواهد رسید و تجلی نیز ۳۵ درصد سهم این شرکت را در اختیار دارد.
وی در ادامه گفت: شرکت ستاره سیمین هرمز نیز آهن اسفنجی ۱.۷ میلیون تنی خود را در سال ۱۴۰۱ به پنج درصد پیشرفت فیزیکی رساند و تا سال ۱۴۰۴ این شرکت نیز به بهره برداری خواهد رسید.
وی افزود: شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات نیز حدود شش درصد از سهام شرکت ستاره سیمین هرمز را در اختیار دارد.
وی در خصوص معدن مس و طلای جانجا افزود: این معدن ۱۳۰ هزار تنی بعد از شرکت ملی مس بزرگترین معدن خواهد بود و تجلی نیز پنج درصد آن را در اختیار دارد.
علی اکبری عنوان کرد: پیشروی ما در زغالسنگ گلندرود در سال ۱۴۰۱ حدود ۴۳۷ متر بود که برنامه ریزی شده که به یک هزار و ۳۰۰ متر افزایش یابد.
وی ادامه داد: استخراج زغالسنگ گلندرود از ۲۰ هزار تن به ۴۰ هزار تن افزایش خواهد یافت.
مدیر عامل “تجلی” گفت: در سال ۱۴۰۱، ۴۰ درصد شرکت معدن کار باختر را خریداری کردیم که یکی از خریدهای خوب ما بود و در حال حاضر نیز غیر از کارهای معدن کاری ما را انجام دهد در معدن جانجا نیز برنده شده و در حال تجهیز کردن تمام ماشین آلات آن است که به امید خدا بتواند آن را از ۲۰ میلیونی که در فاز اول قرار دارد در طی پنج الی شش سال آینده به بیش از ۲۵۰ هزار تن باطله برداری برساند.
کنترل معادن “تجلی” چگونه امکان پذیر می شود؟
وی عنوان کرد: ما برای اینکه بتوانیم معادن خود را در مناطق مختلف کنترل کنیم، سه گروه تشکیل دادیم تا بتوانیم تمرکز بیشتری را بر روی معادن خود داشته باشیم.
وی ادامه داد: ما یک گروه برای عناصر نادر خاکی، یک گروه برای عناصر استراتژیک مانند لیتیم و عناصر همراه و گروه دیگری برای پلی متال و فلزات رنگین ایجاد نمودیم.
علی اکبری افزود: ما در حال حاضر گواهی کشف عناصر نادر خاکی را داریم و هیچ شرکت دیگری در ایران وجود ندارد که در حال حاضر گواهی کشف عناصر نادر خاکی از جمله مونازیت را در اختیار داشته باشد.
وی بیان کرد: ما درخواست صدور پروانه اکتشاف پنج محدوده را با مساحت یک هزار و ۹۸ کیلومتر مربع را داده ایم.
وی ادامه داد: ما بعد از مدتی متوجه شدیم که در خصوص مواد نادر خاکی که در حال کار بر روی آن ها هستیم، افرادی به دنبال اطلاعات از آزمایشگاه ها و سایر منابع ما بودند که ما از این جهت بر خود لازم دیدیم که آزمایشگاهی تخصصی ایجاد کنیم که بتوانی بهره برداری های لازم را انجام دهیم.
وی افزود: ما ۱۲ معدن پلی متال و فلزات رنگین داریم که جمع کیلومتر آن به ۱۷۴.۲ کیلومتر میرسد.
- عملکرد شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات در سال سپری شده
مدیر عامل شرکت تجلی و توسعه معادن و فلزات در ادامه بیان کرد: سودی که تجلی در سال گذشته تقسیم کرد به ازای هر سهم چهار ریال بود.
علی اکبری گفت: سود خالص ما در سال ۱۴۰۱، حدود ۶۹۰ میلیارد تومان بود در حالیکه در سال گذشته سود خالص ما ۱۹۲ میلیارد تومان بود.
وی افزود: سود خالص هر سهم ما در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ از ۳۱ ریال به ۱۱۲ ریال افزایش نمود. همچنین جمع دارایی ها و جمع حقوق مالکانه ما در سال ۱۴۰۱ نسبت به ۱۴۰۰ با افزایش همراه بود.
وی در ادامه گفت: انجام رتبه بندی شرکت به منظور انتشار اوراق اجاره سهام و بازار سرمایه کارش تمام شده و به زودی به ما اعلام کنند که معاف شویم از اوراقی که در بورس باید به عنوان ضامن منتشر کنیم که در کنار آن نیز معافیت مالیاتی هم برای ما به همراه خواهد داشت.
وی ادامه داد: برنامه هیئت مدیره برای سال ۱۴۰۲، افزایش میزان مشارکت در حوزه اکتشاف و بهره برداری از محدوده های معدنی پرپتانسیل، افزایش سرمایه گذاری در حوزه عناصر غیرفلزی، افزایش سرمایه گذاری در حوزه عناصر نادر خاکی، افزایش سرمایه گذاری در حوزه تحقیق و توسعه در حوزه عناصر استراتژیک و افزایش سرمایه گذاری در مناطق آزاد تجاری و مناطق ویژ اقتصادی، مشارکت با شرکت های دانش بنیان و فعال در حوزه معدنی و فلزی، پیگیری تجدید ارزیابی دارایی ها به خصوص معادن خواهد بود.
وی بیان کرد: ما افزایش سرمایه خود را در سال ۱۴۰۲ پیگیری خواهیم نمود.
گلشنی معاون معدنی شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات گفت: در بحث اکتشافات ما بهترین نفرات را با بهترین ظرفیت های علمی و تخصصی در نظر گرفتیم و انشالا در سال آینده نتایج بسیار موفقیت آمیزی را اعلام خواهیم کرد.
افضلی مدیر پروژه معدن مونازیک گفت: تمامی استانداردهای کشف عناصر نادر خاکی بین المللی بوده و قابل ارائه در هر مجمع علمی است. همچنین ما توانستیم برای اولین بار نمکا ها آلی را در کشور تولید کنیم.
مدیر عامل “تجلی “در ادامه بیان کرد: ما نیز مانند سایر شرکت ها زمانی که به استحصال و بهره برداری برسیم باید حقوق دولتی را پرداخت نماییم.
مرتضی علی اکبری گفت: ما قصد داریم که شرکت زیر مجموعه خود را که شرکت معدن کار باختر است را تا اواخر شهریور ۱۴۰۲ در بورس به عنوان عرضه اولیه، عرضه نماییم که سود خوبی را برای ما به همراه خواهد داشت.
- تقسیم ۸ تومان سود “تجلی”
نهایتا در پایان مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، صورت های مالی این شرکت با اکثریت آرا تصویب شد.
در این مجمع سود خالص شرکت ۶۹۰ میلیارد تومان بود که سود قابل تخصیص به ازای هر سهم این شرکت ۱۱ تومان اعلام گردید.
در مجمع عمومی عادی سالیانه شرکت تجلی توسعه معادن و فلزات، منتهی به ۲۹ اسفند ۱۴۰۱، مصوب گردید که به ازای هر سهم هشت تومان سود تقسیم گردد.