ترک گرمی و سردی هوا بر جدار صنایع
به گزارش بورس امروز؛ تابستان سال گذشته، بخش قابل توجهی از ظرفیت تولیدی صنایع به واسطه قطع پیدرپی برق کارخانجات به هدر رفت. اخیرأ رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار نمود که نزدیک به ۷میلیارد دلار به دلیل ناترازی برق و گاز کاهش تولید در کشور رخ داده است که به نظر بنده این […]
به گزارش بورس امروز؛ تابستان سال گذشته، بخش قابل توجهی از ظرفیت تولیدی صنایع به واسطه قطع پیدرپی برق کارخانجات به هدر رفت. اخیرأ رییس کمیسیون صنایع و معادن مجلس اظهار نمود که نزدیک به ۷میلیارد دلار به دلیل ناترازی برق و گاز کاهش تولید در کشور رخ داده است که به نظر بنده این زیان به مراتب بیش از این میباشد. فقط به عنوان یک نمونه سال گذشته بیش از ۶۳۰ هزار تن تولید برنامهریزیشده فولادخوزستان به واسطه محدودیتهای انرژی از دست رفت.
تنگنای انرژی صنایع چه در فصل گرم و چه در فصل سرد سال به دلیل سرمایه گذاری منفی در اقتصاد کشور طی سالهای اخیر قربانیان خود را میگیرد. به گونه ای که به عنوان مثال در زمستان عمدتا تولید صنعت پتروشیمی و سیمان و در تابستان تولید صنعت فولاد آسیب قابل ملاحظهای از کمبود منابع انرژی را لمس میکنند. با توجه به عدم سرمایه گذاری در صنعت نفت و گاز و نیروگاهی کشور انتظار بر این است که محدودیتهای فراروی تولید، دستکم به میزان سال گذشته امسال نیز گریبانگیر صنایع کشور خواهد بود.
برخی شرکتهای بزرگ و ثروتمند با سرمایه گذاری در ساخت نیروگاهها اختصاصی، سعی در حل این بحران به طور مستقل داشته که با توجه به حجم سرمایه مورد نیاز و زمانبر بودن دوره اجرای چنین طرحهایی حل معضل برق آنها در کوتاه مدت دور از ذهن است. به علاوه سرمایه گذاری در حوزه انرژی عمدتا وظیفه دولتهاست و نه صنایع. به باور من بحران انرژی دستکم تا آینده ای نامعلوم سد راه افزایش تولید شرکتهای انرژی بر خواهد بود و لذا انتظار افزایش درآمد شرکتها از محل افزایش تولید، انتظار زیادی است.
در کل میتوان گفت با تداوم انتظارات تورمی سالجاری، عدم توفیق در حل مسائل بینالملل و کاهش انباشت انواع سرمایه در اقتصاد کلان کشور و همچنین انواع ناترازیها به ویژه ناترازی در حوزه انرژی، در بهترین حالت سطح تولید صنایع بزرگ کشور در سطح سال گذشته مورد انتظار خواهد بود.