شرکت فولاد خراسان با وجود بحث تحریم‌ها و مشکلات مربوط به صادرات، میزان صادرات خود را حفظ و حتی افزایش داده است.

به گزارش روند بورس امروز، تولید فولاد در کشورمان به عقیده بسیاری از کارشناسان و با توجه به ظرفیت‌های موجود در شرایط بسیار خوبی به سر می‌برد. فولادسازان به طور سالانه نسبت به افزایش تولید محصولات مختلف خود اقدام می‌کنند و روند تولید محصولات فولادی در کشورمان رو به رشد است. شرکت‌ها برنامه‌های مختلفی به منظور ایجاد کارخانه‌های جدید در حوزه تولید گندله و کنستانتره و در نهایت انواع محصولات فولادی دارند. اما به نظر می‌رسد بازار داخلی به دلیل شرایط اقتصادی و کاهش بودجه عمرانی دولت در سال ۹۸ با کاهش تقاضا همراه خواهد شد. موردی که می‌تواند بر کار فولادسازان و شرکت‌های تولیدکننده گندله و کنتسانتره تاثیر منفی بگذارد. در این شرایط بهترین گزینه برای عدم کاهش درآمد و افت میزان تولید بحث صادرات فولاد به کشورهای دیگر است.

در این زمینه شرکت فولاد خراسان با وجود بحث تحریم‌ها و مشکلات مربوط به صادرات، میزان صادرات خود را حفظ و حتی افزایش داده است. این شرکت به واسطه نزدیکی با همسایه‌های شرقی و همچنین کشورهای آسیای شرقی صادرات به این مناطق را حفظ کرده و امیدوار است که کاهش تقاضا در بحث نیاز داخلی روی کار آن‌ها تاثیر نگذارد. در همین زمینه با مجید شکرانی معاون مالی و اقتصادی شرکت فولاد خراسان به گفت‌وگو پرداختیم. وی معتقد است که صادرات این مجموعه ادامه خواهد داشت و سال جاری قطعا این شرکت با افزایش سود نسبت به سال قبل مواجه خواهد شد.

 برنامه‌های توسعه‌ای شرکت شما شامل چه مواردی است و با به سرانجام رسیدن آن‌ها چه تغییری در ظرفیت تولید و عملکرد مالی شما ایجاد می‌شود؟

در برنامه‌های توسعه‌ای شرکت فولاد خراسان ما یک طرح کنستانتره‌سازی داریم. این واحد در شهرستان خواف با ظرفیت دو ونیم میلیون تن است. این واحد قرار است مواد اولیه مورد نیاز واحد گندله‌سازی ما را تامین کند. برای این کار ما یک شرکتی به ثبت رسانده‌ایم که از مزایای مالیاتی مناطق محروم استفاده کنیم.

بیشتر بخوانید:  اوضاع‌واحوال صنعت فولاد در دوران کرونا ویروس

پیش‌بینی شما در خصوص اضافه شدن این واحد تولیدی به مجموعه فولاد خراسان چیست؟ آیا باعث افزایش سود و بالارفتن شاخص‌های مالی شرکت شما می‌شود؟

البته تولید در آن جا تاثیری در محصول نهایی ما ندارد. یعنی در میزان شمش و میلگرد ما تاثیری ندارد اما مواد اولیه واحدهای قبلی را تامین می‌کند و باعث تکمیل ظرفیت آن‌ها می‌شود و در مجموع مشکلات تامین کنستانتره که در حال حاضر به یکی از بحران‌های شرکت‌های فولادی تبدیل شده و کمبود کنستانتره در کشور وجود دارد را بر طرف و تامین می‌کند. در این صورت کارخانه گندله‌سازی ما که آن‌هم ظرفیت ۲.۵ میلیون تنی دارد تولیدش انجام می‌شود. در بخش فولاد هر چه به بخش معدن نزدیک می‌شوید ارزش افزوده بیشتری برای شما به دست می‌آید و سود بیشتری به وجود می‌آید و قطعا در عملکرد مالی شرکت هم تاثیرگذار خواهد بود.