بهبود وضعیت شهید قندی با استراتژی های جدید
به گزارش روند بورس امروز،حضور برخی از شرکتها در صنعت کشور غنیمت بزرگی است و نبودن یا ضعف آنها تاثیر بسیار بالایی بر عملکرد شرکتهای مرتبط میگذارد. به عنوان مثال شرکت شهید قندی یزد ۸۰ درصد نیاز کشور به کابل و فیبر نوری را برطرف میکند. سال گذشته این شرکت با زیان ۳۶ میلیارد تومانی […]
به گزارش روند بورس امروز،حضور برخی از شرکتها در صنعت کشور غنیمت بزرگی است و نبودن یا ضعف آنها تاثیر بسیار بالایی بر عملکرد شرکتهای مرتبط میگذارد. به عنوان مثال شرکت شهید قندی یزد ۸۰ درصد نیاز کشور به کابل و فیبر نوری را برطرف میکند. سال گذشته این شرکت با زیان ۳۶ میلیارد تومانی مواجه شده بود.
تیم جدید مدیریتی این شرکت که از اواسط سال گذشته روی کار آمده، دلیل این زیانها را قراردادهای نامناسب و نبود استراتژی مشخص میداند. در همین زمینه با حمید رضا قدری مدیرعامل شرکت کارخانجات شهید قندی یزد به گفتوگو پرداختیم.
استراتژی شرکت شهید قندی در شرایط فعلی چگونه است؟ وضعیت این شرکت در گذشته چگونه بوده است؟
با توجه به تاریخچه شرکت شهید قندی و ارتباط آن با شرکت مخابرات از یک سو و کمبود خطوط ثابت تلفن، این شرکت از دوران طلایی برخوردار بود. یعنی از محل خلا بازار در بحث کابلهای مسی شرکت جهشهای خوبی را در گذشته تجربه کرده است. دوران طلایی با انطباق شرکت ها با تکنولوژی روز و تقاضای جدید بازار و تعریف بازارهای جدید تداوم می یابد. این مورد در تاریخچه شهید قندی مغفول واقع شده است. بنابراین محوریت تولید کابلهای مسی ادامه یافت تا زمانی که کابلهای فیبر نوری به سبد کالایی این شرکت اضافه شد.
اگر یک شرکت و بنگاه اقتصادی استراتژی، تنوع محصول و پیشبینی توسعه بازار نداشته باشد این مفاهیم گذرا و موقت خواهد بود. از سوی دیگر در مناقصات و قراردادهای شهید قندی عمدتا شرایط ناپایدار اقتصادی کشور لحاظ نمی شد که این موضوع باعث افزایش فراز و نشیبهای آن می شد.
شما چه اقداماتی برای بهبود وضعیت شهید قندی انجام داده اید؟
از سال ۹۷ به آسیبشناسی قراردادهای این شرکت پرداختیم و متوجه شدیم که قراردادهای طولانی مدت برای این شرکت زیان بخش است و سر موعد اجرا نمیشد. به خصوص برای شرکتهایی که در کشورهایی با اقتصاد ناپایدار حضور دارند و شوکهای تورمی هر چند سال یکبار اتفاق میافتد. این شرکت متضرر میشود و هزینههای مالی آن افزایش می یابد.
لذا در جاهایی که مناقصه برگزار میشود اصلاح رویه در نظر گرفتیم. اگر سال ۹۷ با همان رویه سابق ادامه می دادیم با یک زیان هنگفت ۲۰۰ میلیارد تومانی مواجه می شدیم. در گزارش ۹ ماهه شرکت، زیان انباشته ۳۶ میلیارد تومانی وجود داشت. این اقدام منجر شد تا زیان به ۳۶ میلیارد تومان کاهش یابد و شرکت مشمول ماده ۱۴۱ شد. از سوی دیگر شرکای تجاری خود را به بازنگری قراردادها قانع کردیم.
بابت این فسخ قراردادها زیان هم پرداخت کردید؟
زیان ندادیم و فسخ به مصلحت کردیم. یعنی بخشهایی را انجام دادیم و بخشهای دیگر را فسخ به مصلحت کردیم. با این اقدام ۲۰۰ میلیارد تومان جلو افتادیم و در سه ماهه آخر با قراردادهای اصلاح شده و فروش با کیفیتتر، زیان ۳۶ میلیارد تومانی به ۱۸ میلیارد تومان کاهش یافت و شرکت از ماده ۱۴۱ خارج شد.