سقوط رشد تولید کالاهای سرمایهای در فروردین ۱۴۰۲
به گزارش رسانه خبری بورس امروز بنا به گزارش منتشر شده پژوهشکده پولی و بانکی از وضعیت تولید صنعتی کشور، رشد تولید در فروردین ماه امسال ۵.۸ درصد برآورد شده است. این در حالیست که رشد تولید صعنتی در اسفند سال گذشته ۹.۴ درصد بوده. بررسی ها نشان می دهد افت نرخ رشد تولیدی که […]
نرخ رشد تولید در صنایع اقلام سرمایه ای
بررسی ها نشان می دهد نرخ رشد تولید در صنایع اقلام سرمایه ای سقوط قابل توجهی در فروردین ماه تجربه کرده، به گونه ای که از نزدیک به ۶۰ درصد در اسفند ماه به حدود ۱۰ درصد رسیده است. رشد تولید کالاهای سرمایه ای در سال گذشته(به جز فروردین ۱۴۰۱) تماما مثبت و روندی صعودی داشته است. در سال گذشته به دلیل محدودیت های تحریمی واردات اقلام سرمایه ای با مشکل مواجه شد. همچنین افزایش نرخ ارز نیز موجب گران تر شدن کالای خارجی نسبت به کالای داخلی شد. این دو عامل موجب شد تا تقاضا برای کالای سرمایه ای افزایش یابد و به طبع با تحریک شدن سمت عرضه نیز تولید افزایش یافت.
رشد تولید در صنایع مصرفی
رشد تولید در صنایع مصر فی نیز در فروردین ماه نسبت اسفند کا هشی بوده. رشد تولید اقلام مصر فی نیز به همان دلایلی که در بالا گفته شد در سال گذشته مثبت و صعودی بوده است. به مانند کالاهای مصرفی و سرمایه ای رشد تولید در اقلام واسطه ای نیز در نخستین ماه سال جاری نسبت به اسفند سال گذشته کاهشی بوده و منفی به ثبت رسیده است.
رشد تولید صنعتی در کشور منفی
بررسی ها نشان می دهد از نیمه دوم سال ۱۴۰۰ رشد تولید صنعتی در کشور منفی شد. این روند تا بهار سال گذشته نیز ادامه یافت. اما از تابستان ۱۴۰۱ رشد تولید صعنتی روندی صعودی را در پیش گرفت و مثبت شد. با وجود اینکه این شاخص در سال گذشته نوساناتی را تجربه کرد، به طور کلی روندی صعودی را به ثبت رسانده است. این روند تا جایی ادامه یافت که رشد تولید در اسفند گذشته به قله خود در چند سال گذشته رسید. پیش بینی می شود با توجه به رشد های مناسبی که این شاخص در سال گذشته تجربه کرده در سال جاری نتواند به همان روند ادامه دهد. کاهش چشمگیر نرخ رشد در فروردین ماه نیز گویای همین موضوع است.