چندو چون بیمه تکمیلی بازنشستگی پاسارگاد
به گزارش بورس امروز، یکی از جدید ترین طرح های بیمه مستمری و بازنشستگی که در بیمه پاسارگاد دنبال شد بیمه نامه بیمه گزاران بود. در این نوع بیمه بیمه گزاران باید مبالغی پرداخت کند. این مبالغ منابع لازم برای تشکیل سرمایهای در آتیه را فراهم میکند. همچنین فرد امکان برخورداری از پوشش بیمه عمر […]
به گزارش بورس امروز، یکی از جدید ترین طرح های بیمه مستمری و بازنشستگی که در بیمه پاسارگاد دنبال شد بیمه نامه بیمه گزاران بود. در این نوع بیمه بیمه گزاران باید مبالغی پرداخت کند.
این مبالغ منابع لازم برای تشکیل سرمایهای در آتیه را فراهم میکند.
همچنین فرد امکان برخورداری از پوشش بیمه عمر در مقابل خطر فوت را دارد. حتی درصورتی که بیمه شده هم باشند، باز از آن میتوانند استفاده کنند.
بیمه پاسارگاد، بیمه شده را در مقابل خطر فوت بیمه میکند. همچنین مازاد مبالغ دریافتی را سرمایه گذاری می نماید؛ علاوه بر این نرخ سود آن سرمایه گذاری را تا حد نرخ بهره فنی تضمین می نماید. چنانچه سود بیشتری از محل سرمایه گذاری بدست آورد بخش عمده آن را به عنوان مشارکت در منافع به بیمه گذار میدهد. اما این نوع بیمه تا چه حد ضروری است؟ جوابگوی کدام قشر جامعه است؟ ضرورت استفاده از آن چیست؟برای پاسخ به این سوالات پای سخنان معصوم ضمیری مدیر عامل بیمه پاسارگاد نشستیم تا شرایط و مزایای این بیمه را بهتر بدانیم.
* میزان استقبال سازمان ها و مؤسسات از این بیمه نامه چگونه بود؟
شرکت بیمه پاسارگاد از زمان رونمایی از طرح بیمه تکمیلی بازنشستگی در اسفند ماه ۱۴۰۱ ، در گام اول بیمهنامه مربوط به سرمایه انسانی بانک پاسارگاد را صادر نموده و صدور بیمهنامه سرمایه انسانی گروه مالی پاسارگاد نیز در حال مذاکره و انجام میباشد . همچنین مکاتبات لازم با بیمهگذاران حقوقی شرکت و سایر شرکتهای بزرگ تولیدی انجام شده است. و خدماتی در زمینه معرفی طرح نیز داریم. بسیاری از آنها در حال برگزاری جلسات توجیهی و معرفی محصول و برخی نیز در مراحل پایانی توافق میباشند.
* شرکتهای بیمهای دیگری در کنار شما هستند؟
با توجه به اظهار تمایل و علاقهمندی و تأکید بیمه مرکزی ج.ا.ایران و سندیکای بیمهگران ایران به ارائه طرح بیمه تکمیلی بازنشستگی در سطح جامعه ، به نظر میرسد شرکتهای بیمه دیگری که در بیمههای زندگی فعال هستند ، علاقمند به فعالیت در این زمینه باشند ، لیکن در حال حاضر اطلاعاتی از جزئیات آن در دسترس این شرکت نمیباشد.
* مذاکراتی با سازمان تامین اجتماعی داشتهاید؟
معرفی این بیمهنامه در سطح وسیع در جامعه میتواند در آینده مکملی برای بیمهنامههای بازنشستگی تأمین اجتماعی باشد.
در حال حاضر نیز بیمههای درمان تکمیلی شرکتهای بیمه، مکمل بیمههای ارائه شده از سوی سازمان تأمین اجتماعی و خدمات درمانی هستند. در این بیمه نامه کارفرمایان به عنوان بیمه گذار و کارکنان آنها به عنوان بیمه شده می باشند. لذا سازمان های بیمه گر طرف مذاکره با شرکت نمی باشند.
*از زمان اجرای این بیمه نامه، تا چه میزان این شرکت بیمه ای مبادرت به ارائه وام نموده است؟
مطابق ماده ۱۷ آیین نامه شماره ۶۸ مصوب شورای عالی بیمه ( آیین نامه بیمه های ندگی و مستمری ) ، بیمه گذار پس از پرداخت حداقل ۲ سال حق بیمه و ایجاد ذخیره ریاضی مناسب می تواند درخواست وام نماید.
از آنجایی که شرکت اجرای طرح بیمه نامه تکمیلی بازنشستگی گروهی را از اسفند ماه ۱۴۰۱ آغاز نموده است.
لذا فعلاً بیمه نامههای صادره حائز شرایط دریافت وام نمیباشند.
*عمدتا منابع حاصل از این بیمه نامه، در چه بخش هایی سرمایه گذاری و یا در چه طرح هایی وارد خواهد شد؟
شرکت های بیمه تابع آیین نامههای مصوب شورای عالی بیمه می باشند. لذا منابع بیمه های زندگی نظیر طرح بیمه تکمیلی بازنشستگی براساس موارد مقرر در آیین نامه شماره ۹۷ ( آیین نامه سرمایه گذاری موسسات بیمه )، سرمایه گذاری می شوند. جزئیات سرمایهگذاریها و درآمدهای آن کاملا موجود است.
همچنین قابل مشاهده و در دسترس عموم است. لیکن به صورت کلی در سرمایه گذاری های منابع بیمه های زندگی، با توجه به بلندمدت بودن بیمهنامه و تعهدات شرکت نسبت به بیمه گذار، سعی بر آن است که منابع در محل هایی که بازده معقول و مناسبی داشته و پرریسک و سوداگرانه نباشند سرمایه گذاری شود.
*آیا موضوع سرمایه گذاری این بیمه نامه ها مشخص است؟
همانطور که در بند ۵ فوق اشاره شد، سرمایه گذاری منابع حاصل از بیمه نامه تکمیلی بازنشستگی مطابق مفاد آیین نامه شماره ۹۷ مصوب شورای عالی بیمه انجام می شود. لیکن شرکت با طرح انتخاب محل سرمایه گذاری منابع بیمه نامه ، به بیمه گذار این امکان را می دهد که در چارچوب مقرر در آیین نامه سرمایه گذاری ، درصد سرمایه گذاری در هر بخش را انتخاب نموده و یا اختیار انتخاب را به شرکت واگذار نماید.