به گزارش رسانه خبری بورس امروز پنل تخصصی پایداری و تولید فولاد سبز و چشمانداز انقلاب صنعتی چهارم در صنعت فولاد در حاشیه برگزاری هفدهمین چشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی به همت شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه برگزار شد.
در این پنل، اعضای پنل در سخنانی کوتاه به آخرین ارائه آخرین دستاوردهای دنیا و جهتگیریهای فولادمبارکه در زمینه پایداری، تولید فولاد سبز و چشمانداز انقلاب صنعتی چهارم در صنعت فولاد پرداختند.
بابک برادران نقشینه در پنل تخصصی پایداری و رویداد سبز اظهار کرد: با در نظر گرفتن مصارف فولاد مبارکه، میزان تولید کربن در این شرکت از متوسط جهانی فعلی پایینتر اما از هدفگذاری تا سال ۲۰۵۰ به میزانی کمتر مقدار موجود است.
وی با بیان اینکه چهار روش اصلی از جمله احیای هیدروژنی و انرژیهای تجدیدپذیر از راهکارهای رسیدن به هدف مذکور محسوب میشود، افزود: احیای هیدروژنی، موضوع جدیدی محسوب نمیشود، اما در سه سال اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته است.
کارشناس ارشد فناوری و نوآوری شرکت MSTID تصریح کرد: به منظور کاهش نشر کربن باید از هیدروژنهای پاک شامل دو هیدروژن آبی و سبز استفاده شود که این موضوع هزینه بالایی دارد. برای انجام واکنش احیا نیز حدود ۵۵ کیلوگرم هیدروژن نیاز است که در شرایط فعلی، اقتصادی نیست. افزون بر موارد مذکور، باید در نظر داشت که آیا میتوان سنگ آهنهای کشور را با هیدروژن احیا کرد یا خیر.
وی با بیان اینکه به کارگیری CCS در شرایط حال حاضر در فولاد مبارکه هزینه بالایی دارد، ادامه داد: عمر متوسط فولاد در شاخصهای جهانی ۲۰ سال است، اما در ایران ۳۰ سال در نظر گرفته میشود و پس از آن تبدیل به قراضه میشود. البته طی ۱۰ تا ۳۰ سال گذشته شاهد جهش مصرف فولاد در کشور بودیم و از همین رو انتظار میرود که تا سال ۲۰۴۰ میزان قراضهها پنج تا شش برابر شود.
کاهش مصارف گاز و آب و بهرهوری انرژی موضوعی مهم در انقلاب صنعتی چهارم
اکبر گلبو در پنل تخصصی چشمانداز انقلاب صنعتی چهارم در صنعت فولاد اظهار کرد: شرکتهای پیشتاز در انقلاب صنعتی چهارم، در زمینه کاهش مصارف گاز، آب و بهرهوری انرژی، فعالیت میکنند.
وی افزود: شرکت ایریسا به عنوان بازوی فناوری اطلاعات گروه فولاد مبارکه طی ۳۱ سال گذشته، در حوزه انقلاب صنعتی نسل سوم در کشور پیشتاز بوده است و اکنون ضمن بررسی فرآیندهای تولیدی، در تمام فولادسازیهای کشور در حوزه اتوماسیون صنعتی و سیستمهای اطلاعاتی فعال است.
فضای باز همراهی دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان با صنعت
رسول امیرفتاحی، عضو هیئت علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی اصفهان، نیز در این پنل گفت: دانشگاهها و شرکتهای دانشبنیان، فضای بازی در کنار صنعت دارند و مجموعههای دانشی و شرکتهای فناور میتوانند در تولید تجهیزات سختافزاری برای صنایع فعالیت داشته باشند.
وی افزود: ارتباطات ایجاد شده بین تجهیزات هوشمند باید امن باشد و به همین خاطر در کنار ساخت تجهیزات هوشمند، برقراری ارتباطات امن نیز حائز اهمیت بسیاری است که البته پیش از مطرح شدن انقلاب صنعتی چهارم، شرکتهای فناور در حوزههایی از جمله هوش مصنوعی، پردازش تصویر و ماشینها ورود کردهاند.
عضو هیئت علمی دانشکده برق دانشگاه صنعتی اصفهان تصریح کرد: فعالیت در حوزه بیگ دیتا و انتقال و تحلیل آنها، حوزهای بسیار پر اهمیت است که شرکتها به راحتی میتوانند در آن فعالیت کنند. به طور کلی، شرکتها و مجموعههای دانشبنیان، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی، فرصتهای بسیاری به منظور همراهی صنایع دارند.
در این دو پنل، محمدرضا بنائیان منفرد، مدیر ارشد تولید فولاد مبارکه، شهرام عباسی مدیر تحقیق و توسعه فولاد مبارکه، امیرگودرزی مدیر سیستمها و فناوری اطلاعات فولاد مبارکه، یحیی پالیزدار مدیرعامل شرکت پشتیبانی و توسعه فناوری و نوآوری فولاد مبارکه، ایمان ایزدی عضو هیئت علمی دانشگاه صنعتی اصفهان و هومن فرزامی مدیر نوآوری و توسعه کسبوکار شرکت اکسیر نیز حضور داشتند که به راهبری، ارائه و اظهار نظر در موضوع پنلهای پرداختند.
هفدهمین جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی ۲۰ و ۲۱ اردیبهشتماه در هتل عباسی اصفهان برگزار شد که در حاشیه این جشنواره، نمایشگاه، کارگاهها و پنلهای جانبی نیز برگزار شد.
جشنواره ملی فنآفرینی شیخ بهایی به عنوان اولین و برترین رویداد فنآوری و فنآفرینی کشور تلاش میکند تا با حمایت و تشویق شرکتهای دانشبنیان در راستای حل مسائل و چالشهای اساسی کشور گام بردارد. شناسایی و معرفی واحدهای فناور و فنآفرینان موفق به سرمایهگذاران به عنوان یکی از اهدف اصلی جشنواره، گامی بلند جهت توسعه فناوری و شکوفایی اقتصاد ملی با حمایت از ایدههای دانشبنیان و توان نخبگان کشورمان ایران است.