فولاد مبارکه بزرگ‌ترین تولیدکننده ورق‌های فولادی تخت با سهم حدود 34 درصدی در کشور و سهم 20 درصدی در خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) و با ظرفیت تولید 11 میلیون و 400 هزار تن آهن اسفنجی در سال بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان است.

به گزارش بورس امروز، محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل شرکت فولاد مبارکه اصفهان گفت: فولاد مبارکه بزرگ‌ترین تولیدکننده ورق‌های فولادی تخت با سهم حدود 34 درصدی در کشور و سهم 20 درصدی در خاورمیانه و شمال آفریقا (MENA) و با ظرفیت تولید 11 میلیون و 400 هزار تن آهن اسفنجی در سال بزرگ‌ترین تولیدکننده آهن اسفنجی جهان است. ارزش فعلی بازار شرکت فولاد مبارکه 510 هزار میلیارد تومان است و این یعنی سهم 1.5‌درصدی شرکت در تولید ناخالص داخلی (GDP) کشور و سهم 6.5 ‌درصدی در تولید ناخالص داخلی بخش صنعت دارد.

طیب‌نیا با تأکید بر این که کسب 61 رکورد در گروه فولاد مبارکه طی سال 1401، گفت: اگرچه در حال حاضر تولید در صنعت کشور به طور میانگین با 60درصد ظرفیت و در برخی صنایع با 30 درصد در حال انجام است، اما فولاد مبارکه با 100 درصد ظرفیت خود مشغول فعالیت است. در حال حاضر تولید گروه فولاد مبارکه 10 میلیون و 244 هزار تن است و این گروه سهم 34 درصدی از تولید فولاد کشور را برعهده دارد.

وی ادامه داد: در فولاد مبارکه به میزان 5.8 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در حوزه‌های مختلف زیر ساختی و زیر بنایی تعریف شده است. رشد سرمایه گذاری ها در  سال ۱۴۰۱ ،۱۰ برابر سال ۱۳۹۹ بوده است. امسال هدف‌گذاری در این حوزه 81 هزار میلیارد تومان سرمایه‌گذاری و در افق 1404 به میزان 216 هزار میلیارد تومان است. فولاد مبارکه توسعه‌های خود را با مشارکت و یا احداث واحدهای فولادی و رسیدن به ظرفیت 14 میلیون تن تا افق ۱۴۰۴ هدف‌گذاری کرده است.

بیشتر بخوانید:  تحقق رکورد ماهانه کلاف قلع‌اندود فولاد مبارکه

وی به محدودیت های انرژی اشاره کرد که با برنامه‌ریزی‌های حساب شده و همچنین انجام زمان تعمیرات اساسی خطوط تولید در هنگام مواجه با محدودیت برق و گاز، میزان تولید گندله شرکت در سال 1401 با رشد 3.8  درصدی به 6 میلیون و 964 هزار تن، تولید آهن اسفنجی با رشد 10.4 درصدی به 8 میلیون 33 هزار تن، تولید تختال با رشد 10.3 درصدی به 8 میلیون و 709 هزار تن و تولید کلاف گرم نیز با رشد 7.1 درصدی به 6 میلیون 588 هزار تن نسبت به مدت مشابه سال 1400 افزایش‌یافته است.

طیب‌نیا در اشاره به رشد چشمگیر تولید در سایر شرکت‌های گروه فولاد مبارکه، یادآورشد: تولید کنسانتره در سنگان با رشد 104 درصدی به 3 میلیون و ۲ هزار تن و تولید گندله این شرکت با رشد یک‌درصدی به 4 میلیون و 57 هزار تن، فولاد سفیددشت نیز تولید آهن اسفنجی با رشد 12 درصدی به 803 هزار تن، تولید تختال فولاد هرمزگان با رشد 6.7 درصدی به یک میلیون و 538 هزار تن رسید. همچنین تولید کلاف سرد شرکت امیرکبیر کاشان با رشد 4.77 درصدی به 246 هزار تن، تولید ورق گالوانیزه شرکت ورق خودرو و چهارمحال‌وبختیاری با رشد 1.6 درصدی به 253 هزار تن و تولید شرکت گالوانیزه تاراز نیز با رشد 3.22 درصد به 171 هزار تن افزایش‌یافته است. در فولاد مبارکه نیز با تولید 7 میلیون 216 هزار تن تختال از ظرفیت اسمی شرکت عبور کردیم. در گروه فولاد مبارکه میزان تولید از 10 میلیون و 244 هزار تن تختال عبور کرد. در مجتمع فولاد سبا میزان تولید کلاف گرم در این بخش در سال 1401 از یک میلیون و 434 هزار تن کلاف فراتر رفت.

بیشتر بخوانید:  فولاد مباركه در سال‌های اخیر خدمات گسترده‌ای به جامعه ارائه كرده است

به گفته وی یکی از مهم‌ترین طرح‌های توسعه فولاد مبارکه پروژه احداث نورد گرم 2 شرکت به‌منظور تکمیل زنجیره تولید تا 7.2 میلیون تن  است.

وی با اشاره به بهره برداری نیروگاه سیکل ترکیبی 914 مگاواتی در تیرماه امسال ادامه داد: احداث خط تولید ورق رنگی باکیفیت و مورداستفاده در صنایع لوازم‌خانگی و دکوراسیون، تکمیل طرح فولادسازی و ریخته‌گری تختال و بیلت شرکت فولاد سفیددشت، توسعه‌های خطوط نورد سرد و اسیدشویی شرکت فولاد امیرکبیر کاشان بخش‌های دیگری از طرح‌های توسعه گروه فولاد مبارکه هستند.

وی به پروژه انتقال ۲۰۰ میلیون مترمکعب آب از دریای عمان به فلات مرکزی اشاره کرد و گفت: بخش قابل‌ملاحظه‌ای از آب موردنیاز فولاد مبارکه از طریق سرمایه‌گذاری در طرح‌ها و پروژه‌های متعدد از جمله استفاده از پساب تصفیه شده صنعتی و شهری در حال تأمین است. میزان برداشت آب خام فولاد مبارکه 14 میلیون مترمکعب است و هدف‌گذاری فولاد مبارکه در سه سال آینده به صفر رساندن برداشت آب از رودخانه زاینده‌رود است.

مدیرعامل فولاد مبارکه در ادامه از تولید و عرضه 14 محصول جدید و توسعه سبد محصولات در گروه فولاد مبارکه خبر داد.

وی ادامه داد: باتوجه‌به اهمیت انرژی در صنعت فولاد و در راستای تکمیل زنجیره تولید و توسعه متوازن، قریب به ۲ هزار مگاوات نیروگاه را یا در دست احداث و یا در مسیر احداث داریم. همچنین دو میدان گازی در دست احداث است، در حوزه حمل‌ونقل علاوه بر وجود بالغ بر 3000 واگن برای حمل‌ونقل، ۵۰ لوکوموتیو دیگر خریداری شده که بیش از ۵۰ درصد آن مورداستفاده قرار گرفته همچنین اضافه‌کردن ۸۰ لوکوموتیو دیگر نیز در دستور کار است و ۵۰ کامیون جدید هم به ناوگان حمل‌ونقل جاده‌ای شرکت اضافه شده است.

بیشتر بخوانید:  رشد 28 درصدی تولید در "فولاد"