ورود “تاصیکو” به حوزه طلا و نقره
امیر حسین نادری مدیر عامل و نائب رییس هیئت مدیره شرکت سرمایه گذاری صدر تامین در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز گفت: استراتژِی های سرمایه گذاری صدر تامین در صنایع معدنی از دیر باز دارای الگو هایی بوده است که مجموعه های معدنی معمولا از آن تبعیت می کنند. وی افزود: اما در سال […]
امیر حسین نادری مدیر عامل و نائب رییس هیئت مدیره شرکت سرمایه گذاری صدر تامین در گفتوگو با خبرنگار بورس امروز گفت: استراتژِی های سرمایه گذاری صدر تامین در صنایع معدنی از دیر باز دارای الگو هایی بوده است که مجموعه های معدنی معمولا از آن تبعیت می کنند.
وی افزود: اما در سال های گذشته و با شیوع پاندومی کرونا، خیلی از الگوها ی متداول زیر سوال رفت. همچنین عوامل دیگری از جمله جنگ اوکراین و سیاست چین در قبال پاندومی کرونا گزینه هایی بود که تمامی اهداف را دست خوش تغییرات بسیاری کرد.
نادری ادامه داد: در آخرین اتفاق نیز زلزله ی ترکیه معادلات مربوط به فولاد قراضه را بهم ریخت. به عبارتی معادن و صنایع معدنی نیز همانند بعضی علوم از جمله کامپیوتر متاثر از عوامل محیطی دچار تغییرات متعددی در نحوه ی سرمایه گذاری می شود.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری صدر تامین تصریح کرد: انعطاف پذیری استراتژِی مجموعه های معدنی یکی از راهکارهای عبور از بحران های غیر قابل پیش بینی است.
وی با اشاره به اقدامات صدرتامین در این حوزه گفت: در همین راستا مجموعه صدر تامین با در نظر گرفتن کلیه موارد فوق، مجموعه استراتژی های بلندمدت خود را بر پایه ای بنا کرده است که اطمینان و اجماع کافی در خصوص جوابگویی آن وجود دارد و آن نیز سرمایه گذاری روی معادن طلا و نقره است.
نادری تصریح کرد: بهره برداری از معدن طلای شرکت پارس تامین و همچنین معادن طلای شرکت طلای کردستان باعث تغییر میزان تولید فلز محتوا طلا در کشور خواهد شد. فلز طلا از دیرباز برای بشر جذاب بوده است.
وی ادامه داد: در ایران تاکنون مرجع متخصصی برای فلز نقره وجود نداشته است و به همین دلیل تاکنون برنامه درستی برای سرمایه گذاری روی این فلز جذاب ارائه نشده است.
وی تاکید کرد: در چند سال گذشته شیب افزایش قیمت نقره همیشه نسبت به شیب افزایش قیمت طلا بیشتر بوده است. بر همین اساس یکی از برنامه ها و اولویت های شرکت سرمایه گذاری صدر تامین تمرکز بر روی این فلز گرانبها است.
استراتژی دوم صدر تامین، سرمایه گذاری در زغالسنگ
نادری در بخش دیگری از سخنان خود ابراز داشت: تا قبل از همه گیری ویروس کرونا، بسیاری از کشورها پروژه هایی تحت عنوان ZERO CARBON و فولاد سبز تعریف کرده بودند اما با اتفاقات اخیر که ناشی از بحران انرژِی و کاهش تولید فولاد است، عملا کلیه پروژه هایی که در زمینه حذف کربن شروع شده بود، بلاتکلیف ماند و با راه اندازی مجدد معادن زغالسنگ در کشوری مثل آلمان، عملا شکست خورده تلقی می شوند.
وی افزود: از سوی دیگر، اتفاقات اخیر در کشور و لزوم تنوع بخشی به سبد انرژِی کشور و لزوم تنوع بخشی به سبد انرژی کشور، اهمیت زغال سنگ به غیر از فولاد را بر همگان مشخص کرد. توسعه و افزایش تولید زغالسنگ کک شو تا مرز ۲ میلیون تن، کنسانتره کک شو و شروع سرمایه گذاری در معادن زغالسنگ حرارتی یکی از اهداف استراتژیک مجموعه صدر تامین است.
بازنگری مجدد در پروژه ها
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری صدر تامین افزایش ذخایر معدنی با استفاده از اکتشافات هدفمند را یکی از روش های مدیریت ریسک در سرمایه گذاری های معدنی ذکر کرد و گفت: محیط زیست هر ساله یکی از دغدغه های جدی جوامع بشری است و استخراج معادن با رویکرد حفاظت از محیط زیست یکی دیگر از موارد مدیریت ریسک است.
وی افزود: همچنین نیروی کار متخصص یکی از چالش های آینده این صنعت است که جذب و حفظ نیروی متخصص و متعهد یکی از راهکارهای اجرایی در جهت رفع این معضل خواهد بود. اما باید قبول کنیم سرمایه گذاری با ریسک عجین شده است. کاهش ریسک تا رسیدن به ریسک صفر هیچ گاه در یک سرمایه گذاری محقق نخواهد شد.
نادری ادامه داد: در این میان برای افزایش سود پروژه ها و سرمایه گذاریها و جلوگیری از بروز هزینه های اضافی، برنامه ریزی است.
وی افزود: در کشورها گاهی اوقات بروکراسی حاکم بر اجرای پروژه ها به قدری بالا است که می تواند در حین اجرای یک پروژه مزیت را از آن پروژه بگیرد. به عبارت دیگر، طولانی شدن بهره برداری از یک پروژه می تواند از حاشیه سود پیش بینی شده برای یک پروژه بکاهد.
وی تصریح کرد: تاصیکو نیز از این قاعده مستثنی نیست. با توجه به موضوعات مورد نظر و همچنین بررسی روندهای گذشته و آینده برنامه ریزی برای سرعت بخشیدن و تکمیل پروژه ها با حاشیه سود بالا انجام شد. همچنین بازنگری کلی و مجدد در پروژه های در شرف انجام در دستور کار قرار گرفت.
ور در پایان گفت: تسریع در پروژه های دارای مزیت و بازنگری در پروژه های مشمول زمان یکی از راهکارهای شرکت صدر تامین در حفظ منافع سهام داران و ذی نفعان است .