تاثیر روابط عمومی بر عملکرد شرکت های بازار سرمایه
به گزارش بورس امروز، آرمان روابط عمومی در سازمان ها کسب تفاهم و حمایت از طریق ایجاد حس مشترک میان منافع سهامداران با سازمان و بر عکس تعریف شده است و نتیجه آن تعامل دو سویه، مشارکتی می باشد که به طور بالقوه به ایجاد این مسیر کمک میکند. عملکرد روابط عمومی در هر مجموعه […]
به گزارش بورس امروز، آرمان روابط عمومی در سازمان ها کسب تفاهم و حمایت از طریق ایجاد حس مشترک میان منافع سهامداران با سازمان و بر عکس تعریف شده است و نتیجه آن تعامل دو سویه، مشارکتی می باشد که به طور بالقوه به ایجاد این مسیر کمک میکند.
عملکرد روابط عمومی در هر مجموعه ای، متاثر از ماموریت و هدف اصلی آن سازمان است؛ به همین منظور شرکتهای فعال در بازار سرمایه نیز به دلیل شفافیت و نقش موثری که به عنوان واسطه گر مالی دارایی های سهامداران (سپرده گذاران) دارند، بی شک نیازمند یک روابط عمومی پویا و فعال در جهت حفظ میزان اعتماد مشتریان و سرمایهگذاران می باشند. سازمان های پیشرو همواره کارکرد روابط عمومی را ایجاد اعتماد، ارتباط، انجام صحیح مسئولیت اجتماعی و فراهم کننده شرایط مناسب برای مشارکت دانسته و قطعا این ماموریت زمانی به موفقیت ختم می شود که روابط عمومی دسترسی مناسبی به اطلاعات داشته و با ابزار و روش های نوین و قابل فهم آن ها را منتشر کند، در صورت شناخت و درک صحیح و باور قلبی به مفهوم ارتباطات و روابط عمومی توسط مدیران ارشد سازمان، مدیران این بخش می توانند به عنوان مشاور و راهنمایی امین در جهت توسعه و سازندگی، برنامه های مناسبی را برای مجموعه خود به ارمغان آورند.
شرکت های فعال در بازار سرمایه برای اینکه بتوانند نقش ویژه ای را در توسعه پایدار کشور در دوران کنونی (دوران تحریم و رکود اقتصادی) و به ویژه فضای موجود در بازار سرمایه ایفا کنند، باید با بهره بردن از کارشناسان و متخصصان ارتباطات، میزان نفوذ بر افکار عمومی و استفاده صحیح از وسائل ارتباط جمعی را بالاتر برده و با ارائه روش های ارتباطی گوناگون، سهامداران بیشتری را اقناع و جذب کنند. مدیران شایسته و برنامه محور در سازمان ها با جذب روابط عمومی کارآمد و با ارائه تاکتیک های ارتباطی و رسانهای و بازاریابی میتوانند بیشترین بازدهی را رقم زده و نسبت به تسریع تحقق اهداف شرکت اقدام نمایند.
نقش و قدرت رسانه در ارتقا دانش فرهنگ سهامداری
در حال حاضر و با توجه به فضای رقابتی حاکم در بازار سرمایه، شرکت های بورسی و سرمایهگذاری از روشهای نوین ارتباطی استفاده نموده و به عبارتی دیگر روابطعمومی در این سازمانها به تدریج به جایگاه واقعی خود به عنوان محور اصلی تولید و انتقال پیامهای سازمان به جامعه هدف دست یافته است. سازمان های متعالی برای حضور در بازار سرمایه نیازمند باز تعریف جایگاه ارتباطات در چارت و تعاملات درون و برون سازمانی هستند. بدون تردید با نگاه سنتی نمیتوان به استراتژی و اهداف مورد نظر دست یافت. باید با تدوین برنامه اصولی از سوی متولیان عالی شرکتها، راهبری شرح وظایف روابط عمومی ها را مشخص کرده و مسیر پیش رو را ترسیم نمود.
متاسفانه در برخی سازمانها هنوز روابط عمومی ها در مقیاس سنتی فعالیت داشته و به کارگیری متخصصان روابط عمومی نیز مغفول مانده است و زیانهای زیادی را در طولانی مدت به سازمان تحمیل می کند. امیدوارم در آینده پیش رو بازار سرمایه شاهد حضور مدیران جوان و کاربلدی باشد که ضمن داشتن تخصص و آشنایی کامل به روابط عمومی بتوانند ترکیب زیبایی از علوم ارتباطی، اقتصادی و فن و هنر را رقم بزنند. لزوم فرهنگسازی، وظیفه جدی روابط عمومی ها در بازار سرمایه بررسی وضعیت کلی بازار سرمایه و حضور سهامداران مختلف نشان دهنده آن است که عمده تلاش ها باید حول محور شناساندن و فرهنگسازی و آموزش مناسب در بازار سرمایه باشد. برای توسعه بازار به فرهنگسازی و ارتقای سواد مالی نیاز است، روابط عمومی ها می توانند در زمینه فرهنگسازی با همکاری سازمان های آموزشی و تربیتی (از سطح مدارس ) و اساتید دانشگاه و با استفاده از تکنولوژیهای روز و ابزارهای نوین در این زمینه کمک نموده و در شناخت افکار عمومی نسبت به بورس اقدامات موثر و شایانی داشته باشند.