“گهر زمین” در مسیر توسعه و پویایی
به گزارش بورس امروز، همیشه سخن گفتن از موفقیتها و توانمندیهای، افراد، سازمانها، کشورها و غیره سهلتر از درک و فهم سختیهای مسیر موفقیت است. ما همواره در مسیر رشد سعی مکنیم افرادی را برای خود الگو قرار دهیم که به بالاترین سطح ها در زمینه مورد نظرمان رسیده باشند. این قانون برای نهادها و […]
به گزارش بورس امروز، همیشه سخن گفتن از موفقیتها و توانمندیهای، افراد، سازمانها، کشورها و غیره سهلتر از درک و فهم سختیهای مسیر موفقیت است. ما همواره در مسیر رشد سعی مکنیم افرادی را برای خود الگو قرار دهیم که به بالاترین سطح ها در زمینه مورد نظرمان رسیده باشند. این قانون برای نهادها و سازمانها نیز صدق میکند و شرکتهای کوچک برای گرفتن قلهها ابتدا صاحبان فعلی قلهها را شناسایی و بر اساس آن قدمهای آینده خود را الگوبرداری و برنامهریزی میکنند. در حوزه صنایع و معادن، یکی از این طلایهداران شرکت گهرزمین است.
ظرفیت های عظیم معدنی در جنوب غربی استان کرمان سیرجان را به یکی از نمادهای ارزش آفرین در توسعه اقتصادی ایران اسلامی بدل نموده است. یکی از بزرگترین معادت سیرجان در اختیار گهر زمین است که از سال ۱۳۸۳ شروع به فعالیت نموده که از بزرگترین معادتن روباز کشور به شمار میآید و تاکنون ۱۱۰ میلیون تن از ظرفیت ۶۴۰ میلیون تنی آن برداشت شده است.
سهامداران بزرگ گهر زمین عبارتند از؛شرکت گلگهر،گروه سرمایه گذاری امید، شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن وفلزات، شرکت سرمایه گذاری غدیر و سهامداران بخش خصوصی که ۷.۳۱ درصد از ارزش سهام این شرکت را به خود اختصاص داده اند.
- نوزایی بی وقفه در گهر زمین
هم اکنون واحد خردایش سنگ آهنگ به ظرفیت اسمی سالیانه ۱۵ میلیون تن در حال بهره برداری است و سه کارخانه کنستانتره سنگ آهن هرکدام به ظرفیت دو میلیون تن در سال مجموعا ۶ میلیون تن کنستانتره را شامل می شود که در مدار تولید قرار دارد. شایان ذکر است کارخانه سنگ شکن این مجموعه نسبت به سال مالی گذشته ۲۴.۷ درصد افزایش تولید داشته که نسبت به میانگین سه سال مالی گذشته ۲۵.۹ درصد افزایش داشته است. همچنین این شرکت افتخار دارد در سال ۱۴۰۱ ، ۰.۳۷ درصد افزایش تولید کنستانتره نسبت به سال مالی گذشته داشته باشد که این مقدار ۶.۹ درصد از ظرفیت اسمی کارخانه بیشتر است.
در همین راستا طبق خط مشی گهر زمین و برای جلوگیری از خام فروشی محصولات احداث کارخانه -گندله سازی- با ظرفیت اسمی ۵ میلیون تن درسال در بهمن ماه ۱۳۹۹ افتتاح شد که ۸ درصد به ظرفیت تولید گندله سازی کشور اضافه شده است و موجب فروش و صادرات ۵ میلیون تن گندله و یک میلیون تن کنستانتره توسط این شرکت در سال می شود.
این شرکت در راستای تولید پایدار سنگ آهن، تنوع در تولید معدنی، تنوع در گستره جغرافیایی معادن و صنایع معدنی و ایجاد ارزش افزوده بالاتر برای محصولات خود فعالیت های بسیاری را در دستور کار قرار داده که بخشی از فعالیتهای توسعهای آن در ادامه معرفی میگردد.
احداث دو کارخانه با ظرفیت سالیانه هر خط ۱.۷ میلیون تنو سرمایه گذاری حدود ۳۱۰ میلیون یورو در دست اجراست. پیشرفت فیزیکی پروژه ۸ درصد می باشد که نسبت به برنامه زمانبندی ۳.۵ درصد پیش افتاده . بیش از ۵۰۰ نفر اشتغال زایی مستقیم خواهد داشت.
- بازگشت سالیانه ۳ میلیون مترمکعب آب
پروژه احداث کارخانه بازیابی آب از باطله خطوط کنستانتره سایت سیرجان نیز با هدف بازگشت سالیانه ۳ میلیون مترمکعب آب از خطوط کنستانتره دارای پیشرفت فیزیکی ۶۰ درصد است که در پایان سال ۱۴۰۲ به بهره برداری خواهد رسید. بهره برداری از این پروژه ضمن بازیابی ۸۰ درصد آب مصرفی کارخانجات کنستانتره، هزینه های ساخت و بهره برداری سد های باطله را حذف و برای ۲۷۰ نفر در حین بهره برداری به طور مستقیم و غیر مستقیم اشتغال ایجاد می نماید.
از دیگر پروژه های در دست اجرای گهر زمین می توان به اکتشاف در تنگه جبالبارز اشاره کرد. این تنگه واقع در جنوب استان کرمان به مساحت ۲۶۸۵ کیلومتر مربع با سرمایه گذاری بالغ بر ۵۸۰ میلیارد ریال وارد اکتشاف قرار گرفته و نتیجه آن شناسایی ۲۹ محدوده امید بخش می باشد. ۲۵۰ کیلومتر مربع از محدوده های دارای اولویت به منظور اکتشافات تکمیلی و بهره برداری در اختیار گهر زمین قرار گرفته است.
- سرمایه گذاری در شرکت توسعه معادن و مس جانجا
معدن مس و طلای جانجا واقع در سیستان و بلوچستان با ذخیره ای حدود ۵۰۲ میلیون تن و با عیار متوسط ۰.۲۷ گرم مس و ۰.۲۴ گرم در تن طلا ارزیابی شده و بهره برداری از این معدن طی یک مزایده به مدت ۲۵ سال با کنسرسیومی متشکل از گهر زمین و ۵ شرکت دیگر واگذار شده است.
- مشارکت در مسئلهای استراتژیک
مشارکت ۱۵ درصدی در شرکت اینباسکو برای انتقال آب دریای عمان به استانهای سیستان و بلوچستان و خراسان از جمله طرحهای شاخص کشوری است که گهر زمین در آن مشارکت فعالی دارد. از آنجا که دوستی با طبیعت و حفظ آن یکی از شعارهای اصلی این شرکت است، پرداخت به پروژه های زیست محور و توسعهای در اولویت کاری آن است.
از دیگر پروژه های شرکت گهرزمین می توان به مواردی چون، مشارکت در افزایش سرمایه شرکت مدیریت اکتشاف منابع معدنی پایا، مشارکت در شرکت صنعتی لاستیک ارگ کرمان جهت تولید سالیانه ۳۰ هزار تن لاستیک تراگ های معدنی، سرمایه گذاری در دهکده گردشگری شرکت گهر پارک سیرجان، مشارکت ۲۵ درصدی در شرکت مدیریت و توسعه سزمین مکران، مشارکت در احداث پایانه و اسکله مکانیزه و بارگیری مواد معدنی در اسکله شهید رجایی بندر عباس، طرح افزایش ظرفیت خطوط کنستانتره که با اجرای آن ۲ میلیون تن به ظرفیت تولید کنستانتره افزوده می شود اشاره کرد.
- پروژه های موفق گهر زمین در زمینه دانشبنیانها
گهر زمین راهبرد تولید و توسعه خود را در سال تولید دانش بنیان و اشتغال آفرین بر محور تحقیقات کسب فناوری و بومی سازی قرار داده و در این راستا موفق به کسب لوح تقدیر برترین های توسعه فناوری دربنگاههای معدنی و صنعتی و تجاری شد. مهم ترین پروژ های فن آورانه بومی سازی با شاخص تولید بار اولی در کشور عبارتند از بومس سازی ماشین انباشت و برداشت گندله سازی، طراحی و ساخت بزرگترین بدنه آسیابی گلوله ای کشور با قطر ۶ متر و طول ۱۲.۵ متر و وزن ۱۲۰ تن، طراحی ساخت رول آسیاب غلتکی فشار بالا و طراحی، ساخت گیربکس خورشیدی و …. از جمله این موارد است.
شایان ذکر است علاوه بر موارد بیان شده، شرکت گهرزمین طرحهای توسعهای بسیاری در دست اجرا دارد و موارد بیان شده تنها گوشه کوچکی از این فعالیت ها را بیان کرده است.