پارس: بزرگترین زیرمجموعه خلیج فارس
به گزارش رسانه خبری بورس امروز پتروشیمی پارس بزرگترین تولیدکننده محصولات LPG و اتان و استایرن در کشور است که ۵۳ درصد از سهام این شرکت در اختیار هلدینگ خلیج فارس قرار دارد. سال ۱۴۰۱ شاهد افت تولید پتروشیمی پارس بودیم و با تولید ۳.۵ میلیون تن محصولات نسبت به سال گذشته که حدود ۴ […]
به گزارش رسانه خبری بورس امروز پتروشیمی پارس بزرگترین تولیدکننده محصولات LPG و اتان و استایرن در کشور است که ۵۳ درصد از سهام این شرکت در اختیار هلدینگ خلیج فارس قرار دارد. سال ۱۴۰۱ شاهد افت تولید پتروشیمی پارس بودیم و با تولید ۳.۵ میلیون تن محصولات نسبت به سال گذشته که حدود ۴ میلیون تن تولید داشته افت ۱۳ درصدی بوده است اما به لحاظ مبلغی رشد ۱۵ درصدی داشته است. اما با احتساب سود برآوردی نسبت قیمت به سود شرکت با در نظر گرفتن قیمت سهم در ۲۹ فروردین ۱۴۰۲ حدود ۷ واحد میباشد.
نوری و چالش فروش داخلی
پتروشیمی نوری، بزرگ ترین تولید کننده محصولات آروماتیکی و دومین واحد بزرگ پالایش میعانات گازی در کشور است. دو محصول اصلی شرکت، پارازایلن (ماده اولیه اصلی در تولید فیبرهای پلیاستری در بطریهای PET و صنعت نساجی) و گازوئیل (سوخت اتومبیل و کشتی) هستند.
پتروشیمی نوری، بیشترین ظرفیت تولید پارازایلن در کشور را دارد و بازیگر اصلی پارازایلن در کشور است اضافه شدن اوره به سبد محصولات شرکت پس از بهرهبرداری از پتروشیمی هنگام، موجب تنوع سبد محصولات، افزایش حاشیه سود و رشد واقعی سود شرکت خواهد شد
کل مبلغ فروش شرکت در سال ۱۴۰۰بیش از ۷۵ همت بوده است و این در حالیست که در سال جاری این مبلغ به ۱۰۷ همت رسیده است.
برآورد سود سال جاری شرکت حدود ۱۸ همت میباشد که قیمت نسبت به سود این شرکت را به محدوده ۷ واحد میرساند.
مبین یوتیلیتی ساز گروه پتروشیمی
امروزه شرکت فجر انرژی خلیج فارس، بزرگترین طرح یوتیلیتی متمرکز در ایران است. این مجتمع مدرن تنها تولید کننده یوتیلیتی در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندر امام، در دو ناحیه ۱ و ۲ در سایت ۲ و سایت ۴ مستقر شده و عملیات تولید و انتقال سرویس های جانبی به شرکت های مستقر در این منطقه را بر عهده دارد. در منطقه عسلویه نیز به دلیل اجرای طرح های متعدد پتروشیمی ، باعث شد تا شرکت ملی صنایع پتروشیمی با تجربه قبلی خود از منطقه ویژه ماهشهر ، اقدام به تاسیس شرکت مبین در منطقه عسلویه جهت ارائه سرویس های جانبی به همه مجتمع های این منطقه کرد. شرکت مبین انرژی خلیج فارس، یکی از بزرگترین مجتمع های تأمین کننده سرویس های جانبی متمرکز دنیاست . این مجتمع عظیم و مدرن صنعتی در فاز یک پتروشیمی منطقه ویژه ی اقتصادی پارس جنوبی در بهمن ۱۳۷۷ در پنج بخش مجزا ساخته شده است. مبلغ فروش این شرکت مانند سال ۱۴۰۰ حدود ۳۷ همت بوده اما این نرخها بصورت علی الحساب بوده و امکان تغییر آنها وجود دارد با این حال با برآورد سود سال جاری شرکت حدود ۱۴ همت برآورد میشود.
مجتمع پتروشیمی بوعلی سینا در زمینی به مساحت ۳۶ هکتار در شمال غربی خلیج فارس در استان خوزستان و در منطقه ویژه بندر امام خمینی (ره) قرار دارد. این مجتمع، سومین طرح آروماتیکی صنایع پتروشیمی ایران است که عملیات اجرایی آن در فروردین ماه ۱۳۸۰ آغاز شد و واحدهای تولیدی آن در سال ۱۳۸۳ راه اندازی گردید.
محصولات شرکت پتروشیمی بوعلی سینا در داخل کشور به شرکت های پتروشیمی بندر امام خمینی (ره)، شهید تندگویان، امیر کبیر، پارس و کارون ارسال می گردد و مقصد صادراتی آن نیز کشور های حوزه خاورمیانه و کشور های آسیای جنوب شرقی می باشد.عمده فروش شرکت صادراتی می باشد و از طریق کارگزاران شرکت به مقاصد مورد نظر صادر میگردد.برش و سبک و LPG بطور کامل به پتروشیمی امیرکبیر و بنزن، به پارس، بیستون و صنایع شیمیایی ایران فروخته می شود.
ریفرمیت و برش سنگین که صادراتی بوده، حدود ۷۰ درصد راهی کشورهای جنوب شرق آسیا همچون چین و سنگاپور وغیره می شود و ۳۰ درصد باقی از طریق زمینی راهی کشورهای منطقه می شود.
با برآوردهای انجام شده سود شرکت حدود ۱۰ همت برآورد میشود که نسبت قیمت به سود شرکت حوالی ۷.۵ واحد قرار دارد.
فجر انرژی خلیج فارس در منطقه ماهشهر مسئول تأمین برق، بخار،هوا و … برای پتروشیمیهای آن منطقه هست. این وظیفه در فاز اول و
دوم عسلویه بر عهده پتروشیمی مبین و دماوند قرار گرفته است. ظرفیت اسمی تولید برق در بفجر ۱۵۰۰ مگاوات ساعت بوده درحالیکه مبین ظرفیتی در حدود ۱۰۰۰ مگاوات ساعت دارد، اما ظرفیت تولید بخار و اکسیژن آن از مبین کمتر است. بزرگترین مصرفکنندگان محصولات فجر، پتروشیمی مارون،اروند، امیرکبیر و تندگویان هستند که سهم ۷۸ درصدی از محصولات بفجر دارند.
درحالیکه ظرفیت عملیاتی تولید سالانه برق این شرکت ۱۰میلیون مگاوات ساعت است، اما فروش آن کمی بیش از ۶ میلیون مگاوات ساعت بوده که بخشی از آن نیز فروش به شبکه برق هست. علت فروش کمتر از ظرفیت آن عدم بهرهبرداری کامل شرکتهای فرآیندی منطقه است
با برآورد سود حدود ۱۰ همت نسبت قیمت به سود شرکت در محدوده ۵ واحد برآورد میگردد.
نماد | نسبت قیمت به سود |
پارس | ۷.۳۰ |
نوری | ۶.۹۰ |
مبین | ۶.۱۰ |
بوعلی | ۷.۵۷ |
بفجر | ۵.۳۳ |
شگویا | ۸.۷۸ |