محمدرضا بهرامن در نخستین جلسه شورای سیاستگذاری همایش گرامیداشت روز ملی معدن، بیان کرد: اگرچه نامگذاری روز ملی معدن در تقویم کشور در سال ۱۳۶۷ عملیاتی شد اما از ۲۵ سال قبل به روز صنعت و معدن تغییر یافت.
وی افزود: صنعت، مقولهای دستساز است اما معادن، موهبتی خدادادی به شمار میآید که در اختیار کشور قرار دارد و باید شکرگزار آن باشیم. به همین دلیل نامگذاری روزی به نام روز ملی معدن ضرورت داشت.
رئیس خانه معدن ایران تصریح کرد: این روز فرصتی است تا ضمن تبیین اهمیت و جایگاه بخش معدن در توسعه کشور و کسبوکارها و همچنین سرمایهگذاری و اشتغال، بتوانیم سیاستهای هر ساله در این بخش را با حضور مسئولان امر هماهنگ کنیم تا چراغ راه فعالان این بخش باشد.
بهرامن همچنین با انتقاد از نگاه کلی منفی حاکم بر معدنکاران در کشور که سبب شده است تا شاهد افزایش معارضان این بخش باشیم، تاکید کرد: برای رفع این نگاه منفی باید فرهنگسازی انجام شود و روز ملی معدن، بهترین فرصت برای این کار است تا با همراهی و همافزایی تمام فعالان بخش معدن و صنایع معدنی شاهد تحقق آن باشیم.
وی اضافه کرد: مراسم گرامیداشت این روز همراه با پنلهای تخصصی در محل دائمی نمایشگاههای بینالمللی تهران برگزار خواهد شد.
سعید عسکرزاده، دبیر اجرایی همایش بزرگداشت روز ملی معدن در این ارتباط اظهار داشت: انتظار میرود با برگزاری این مراسم ملی، ضمن بیان اهمیت و جایگاه بخش معدن در توسعه کشور، سیاستهای حکمرانی برای معدنداران، صنایع معدنی و سایر فعالان وابسته را حداقل برای همان سال داشته باشیم.
وی با اشاره به برخی مشکلات بخش معدن، عنوان کرد: مسائلی همچون حقوق دولتی، ماشینآلات، مجاز بودن یا نبودن صادرات، وضع عوارض، مشخص شدن فرمول واگذاریها و… را میتوان در این روز مورد بحث و بررسی قرار داد.
دبیر اجرایی همایش بزرگداشت روز ملی معدن ادامه داد: از وزارت صنعت، معدن و تجارت خواستهایم تا دبیرخانه دائمی این روز در خانه معدن ایران تشکیل شود تا همه ساله شاهد برگزاری این رویداد باشیم.
عسکرزاده همچنین از برنامهریزی برای انعقاد تفاهمنامه سهجانبه در این روز بین دولت، مجلس و قوه قضائیه خبر داد تا مسائل بخش معدن در آن عنوان شود و ملاک عمل قرار گیرد.
وی همچنین خاطرنشان کرد: برگزاری دورههای آموزشی، کسب مهارتهای معدنی توسط دانشآموزان و دانشجویان و تبیین قوانین و بخشنامههای بالادستی و جاری مشکلساز بخش معدن، از جمله موضوعاتی است که در این روز پیگیری خواهد شد. علاوهبراین، دستاوردهای وزارت صمت در بخش معدن توسط سازمانهای ایمیدرو، زمینشناسی، نظام مهندسی معدن و معاونت معدنی وزارت صمت به نمایش گذاشته خواهد شد.