راه برون رفت صنعت بانکداری از چالشهای موجود
به گزارش بورس امروز؛ دستیابی به اهداف تعیین شده سازمانی و قابلیت سودآوری برتر، مستلزم مدیریت کارآ و موثر سازمان ها در استفاده از منابع است. امروزه گسترده شدن فعالیت های صنعت بانکداری همراه با تشدید رقابت و تغییرات سریع در اقتصاد با توجه به ارایه خدمات جدید ومتنوع با رشد فناوری اطلاعات و سیستم […]
به گزارش بورس امروز؛ دستیابی به اهداف تعیین شده سازمانی و قابلیت سودآوری برتر، مستلزم مدیریت کارآ و موثر سازمان ها در استفاده از منابع است. امروزه گسترده شدن فعالیت های صنعت بانکداری همراه با تشدید رقابت و تغییرات سریع در اقتصاد با توجه به ارایه خدمات جدید ومتنوع با رشد فناوری اطلاعات و سیستم های مکانیزه، بانک ها را با ریسک های مختلفی مواجه ساخته است.
در این راستا توانمندی لازم برای شناسایی و مدیریت اثر بخش ریسک، به تحقق اهداف و خلق ارزش می انجامد. یکی از مهمترین ریسک هایی که فعالیت های بانکی را تهدید می کند، مخاطرات ناشی از تحریم هاست. این مخاطرات سبب کاهش قدرت بازپرداخت مشتریان می شود که اثرات مالی وابسته به آن منجر به کاهش درآمد بانک می شود و به تبع آن ریسک های اعتباری و نقدینگی را به دنبال خواهد داشت.
از سوی دیگر موضوع افزایش رقابت در صنعت بانکداری موجب شده تا توسط برخی از بانک ها و موسسات اعتباری غیربانکی نرخ های نامتعارف سود را ارائه شود. این موضوع از جمله یکی از ریسک های مهم عملیاتی است که به کاهش سود آوری بانک منجر خواهد شد. اثرات مالی وابسته به این ریسک ضمن افزایش فشار بر حاشیه سود بانک، بر روی EPS بانک تاثیر منفی خواهد داشت.
در این میان روند افزایش فزاینده شاخص های قیمت به همراه افزایش نرخ تورم از یک سو و تغییر در نرخ های فعلی سود بانکی از سوی دیگر موجب می گردد تا تمایل مردم به سپرده گذاری در بانک ها کاهش یابد. افزایش نرخ ارز احتمال اینکه منابع از بانک ها خارج شده و به بازارهای موازی انتقال یابد، را افزایش می دهد.
نوسانات شدید اقتصادی و رکود اقتصادی موجود در کشور از جمله دلایلی است که ریسک عدم ایفای تعهدات توسط مشتریان و به تبع آن مطالبات غیرجاری بانک را افزایش می دهد. از این رو با تاکید بر اعمال حساسیت بیشتر بر معیارهای اعتبار سنجی مشتریان و استفاده از سیستم های ارزیابی و رتبه بندی داخلی ریسک اعتباری، می توان نسبت به تجزیه و تحلیل وضعیت اقتصادی مشتریان بانک های فعال در صنعت بانکداری اهتمام ویژه ای داشت؛ به نحوی که تخصیص منابع و تصمیمات متقضی به صورت بهینه اتخاذ شده تا بر این اساس بانک ها ازاین ناحیه با کمترین آسیب مواجه شوند.
از سوی دیگر به منظور جبران کاهش سود آوری، با برنامه ریزی برای افزایش درآمدهای غیر مشاع می تووان خدمات کارمزد محور را در صنعت بانکداری توسعه داد.همچنین متنوع سازی خدمات و ارائه محصولات جدید در راستای جلب رضایت مشتریان و جلوگیری از خروج منابع راه کاری است که می تواند در سرلوحه اقدامات بانک ها قرار گیرد.