افزایش سرمایه گذاری های “تاصیکو” در حوزه معدن
به گزارش بورس امروز؛ در مجمع عمومی فوق العاده شرکت سرمایه گذاری صدر تامین که در سه شنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ برگزار گردید. این مجمع به منظور افزایش سرمایه این شرکت از ۳۱ هزار میلیارد ریال، به ۶۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برگزار شد. این افزایش سرمایه از محل آورده نقدی، مطالبات حال شده […]
به گزارش بورس امروز؛ در مجمع عمومی فوق العاده شرکت سرمایه گذاری صدر تامین که در سه شنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ برگزار گردید.
این مجمع به منظور افزایش سرمایه این شرکت از ۳۱ هزار میلیارد ریال، به ۶۷ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال برگزار شد. این افزایش سرمایه از محل آورده نقدی، مطالبات حال شده سهامداران و اندوخته سرمایه ای انجام خواهد شد و با موافقت سهامداران و مجمع همراه گردید.
در این مجمع احسان احمدی و اکوان نماینده شرکت سرمایه گذاری نفت و گاز تأمین، محمد مهدی فرخی نماینده شرکت سرمایه گذاری صبا تأمین، حسینی نماینده سازمان بورس، شفاعی نماینده سازمان حسابرسی و نادری مدیرعامل و نائب رئیس هیئت مدیره شرکت سرمایه گذاری صدر تأمین حضور یافتند.
نادری مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری صدر تأمین در این مجمع گفت: تأکیدات مقام معظم رهبری در خصوص استفاده از ظرفیت بخش معدن و اینکه ما شرکتی هستیم که ماهیت سرمایه گذاری معدنی داریم فرصتی را برای ما مهیا نمود تا سرمایه گذاری های خود را در حوزه های معدنی گسترش دهیم.
وی افزود: از استراتژی های ما، استفاده از تمام ارزش های سازمانی با توانمندیهای موجود در محیط است که با استفاده از این ها ما باید به افزایش بازده حقوق صاحبان سهام، افزایش سود خالص و افزایش بازدهی دارایی ها دست یابیم.
وی ادامه داد: چشم انداز ما شرکتی سرآمد و رقابتی در حوزه کسب و کارهای متعارف و پیشرو، در حوزه کسب و کارهای نوین، در زنجیره ارزش معدن و صنایع معدنی در تراز ملی و منطبق بر موازین توسعه پایدار می باشد.
مدیر عامل “تاصیکو” در ادامه صحبت های خود اضافه کرد: شرکت های وابسته که ما در آن ها سهام داریم عبارتند از: ملی صنایع مس ایران، لوله سازی ماهشهر، فولاد اکسین خوزستان، لوله سازی اهواز و توسعه معادن و فلزات. همچنین ما در تمامی این شرکت های وابسته حداقل یک عضو هیئت مدیره داریم.
وی گفت: ارزش بازار شرکت های بورسی ما ۷۹ هزار میلیارد تومان و ارزش بهای تمام شده شرکت های غیربورسی ما نیز ۵۲۶ میلیارد تومان می باشد.
نادری افزود: مجموعه فولاد اکسین در شرف ورود به بورس است و به امید خدا مشکل مالی این شرکت با فولاد خوزستان رفع خواهد شد.
همچنین در خصوص شرکت توسعه معادن پارس تامین نیز اقداماتی صورت گرفته که در حال آماده سازی این شرکت برای ورود به بورس هستیم.
وی ارزش دارایی های شرکت را اینگونه شرح داد: مجموع خالص ارزش دارایی های شرکت حدود ۹۷ هزار میلیارد تومان می باشد. NAV هر سهم نیز حدود سه هزار و ۱۰۰ ریال است که نسبت قیمت به NAV را به حدود ۵۷ درصد رسانده است. با این تفاسیر می توان به ظرفیت و پتانسیل شرکت برای رشد پی برد.
وی ادامه داد: در سال گذشته تاصیکو یکی از بهترین عملکردها را در مقایسه با رقبای بورسی خود کسب کرد. و در این راستا نیز ۱۲۵ درصد بازده با احتساب سود نقدی برای سهامداران خود ایجاد نمود.
گزارش توجیهی در خصوص افزایش سرمایه
آخرین سرمایه ثبت شده شرکت سرمایه گذاری صدر تأمین سه هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان می باشد که طی سه مرحله در سال های ۱۳۸۴، ۱۳۹۶ و ۱۳۹۹ انجام گردید.
این شرکت در آخرین مجمع خود به ازای هر سهم ۱۳۰ تومان سود تقسیم نمود.
این شرکت در آخرین افزایش سرمایه خود سه راهکار؛ استقراض و ایجاد بدهی، فروش دارایی های بلند مدت و افزایش سرمایه را پیشنهاد داد، به این امید که مجمع با راهکار سوم موافقت نماید.
افزایش سرمایه پیشنهادی این شرکت به مجمع دو قسمت دارد که قسمت اول آن تحصیل و مطالبات سهام است و قسمت دوم آن مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر می باشد.
این شرکت با انجام این افزایش سرمایه می تواند نسبت های مالکانه و اهرمی خود را که با عدم انجام این افزایش سرمایه ۸۶ درصد و ۱۴ درصد خواهد بود را با انجام افزایش سرمایه مذکور به ۱۰۰ درصد و ۰.۴۰ درصد بهبود بخشد.
مدیرعامل تاصیکو در خصوص خروج از سهام شرکت توسعه معادن و فلزات که هشت درصد مالکیت آن در اختیار تاصیکو است اما با این وجود تنها سودی که از این شرکت دریافت کرده سه درصد بوده، گفت: پرتفوی بورسی و غیر بورسی ما به گونه ای نیست که در لحظه بتوان اراده کرد و از آن خارج شد. همچنین خروج ما از برخی از شرکت ها به منزله تضعیف آن شرکت ها می شود. در این خصوص به صندوق عشایر پیشنهاد دادیم که سهام ومعادن را به آن ها بفروشیم.
وی افزود: ما همچنان در سرمایه گذاری در حوزه های معدنی به دلیل بالا بودن سود این حوزه ها در حال حرکت هستیم و در حوزه های طلا و نقره و زغالسنگ، سرمایه گذاری های بزرگی را انجام می دهیم که در کشور بی سابقه است.
نادری ادامه داد: ما پیش بینی کردیم که امسال ۱۴۵ کیلو طلا از محل پارس تامین به فروش رسانیم که این تعهدی از جانب ما به سهامدارانمان می باشد که نه تنها تولید خواهیم داشت بلکه برای فروش نیز خود را بدهکار کردیم و در صورت های مالی آن را افشا کرده ایم.
مدیر عامل تاطیکو در خصوص نگرفتن استقراض از بانک ها گفت: ما هر چه بتوانیم وام بگیریم حتما خواهیم گرفت اما بانک ها در سال گذشته سیاست انقباظی بسیار شدیدی را اعمال کردند و هنوز هم تسهیلات باز نشده که بانک ها بتوانند انجام دهند.
نادری در خصوص شرکت پروژه ای که می خواهند IPU کنند گفت: تقریبا تمام مجوزات مربوط به این کار را گرفته ایم.
وی ادامه داد: ما در بحث ارزیابی قیمت شرکت با بورس در حال انجام توافقاتی هستیم که سازمان بورس از طرف سهامداران مستندات کافی را می خواهد و ما در حال اکتشافات آن هستیم.
بهزادی به عنوان مجری طرح IPU شرکت های پروژه ای افزود: فارغ از فاز اول این پروژه که حول و حوش استحصال ۵۰۰ کیلو شمش طلا ۲۴ عیار خواهد بود، فاز دوم پروژه است که برای تأمین مالی آن قسمت در نظر داریم که حالت شرکت سهامی پروژه در بازار عرضه کنیم که مرجع ذیصلاح آن نیز فرابورس است.
بهزادی ادامه داد: باید رژیم های تأمین مالی مشخص گردد که برای اینکار نیز باید مستندات کافی کامل شود و ارزشگذاری طبق کانون کارشناس رسمی استان به دست ما برسد تا بتوان با اعداد مشخص تر کار خود را پیش ببریم که بسته به مسائلی که وجود دارد پیش بینی می کنیم که امسال بتوان این را به پرتفوی بورسی خود اضافه کنیم.