رشد ۷۴ درصدی پرتفوی بورسی “ونیکی”
به گزارش بورس امروز؛ مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۱ شرکت سرمایه گذاری ملی ایران در ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ با حضور ۸۲.۱۵ درصد از سهامداران این شرکت برگزار شد. در این مجمع تاجری نماینده بانک تجارت، زمانی نماینده صندوق بازنشستگی وظیفه، از کارافتادگی و پس انداز کارکنان بانک ها، نماینده سازمان بورس، […]
به گزارش بورس امروز؛ مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۱ شرکت سرمایه گذاری ملی ایران در ۳۰ فروردین ۱۴۰۲ با حضور ۸۲.۱۵ درصد از سهامداران این شرکت برگزار شد.
در این مجمع تاجری نماینده بانک تجارت، زمانی نماینده صندوق بازنشستگی وظیفه، از کارافتادگی و پس انداز کارکنان بانک ها، نماینده سازمان بورس، بازرس قانونی شرکت و یاسر ابوترابی مدیرعامل شرکت حضور به هم رساندند.
ناصری مدیرعامل این شرکت متذکر شد: در ترکیب سهامداران این شرکت تغییر خاصی در سال ۱۴۰۱ رخ نداد و بانک تجارت حدود ۴۲ درصد، صندوق بازنشستگی کارکنان ۳۳ درصد، بانک صادرات ایران ۵ درصد از مالکیت شرکت سرمایه گذاری ملی ایران را در اختیار دارند.
وی افزود: بانک ملت، سهم خود را از “ونیکی” با گروه مالی خود که حدود ۲.۵ درصد بود جابه جا کرد.
وی عنوان کرد: در سال ۱۳۵۴ ما اولین شرکت سرمایه گذاری بودیم که سرمایه یک میلیارد تومانی داشتیم. در سال ۱۳۵۴ شرکت ما در فهرست شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار قرار گرفتیم. همچنین از رویدادهای مهم دیگر در پروسه فعالیت ما می توان به تغییر نوع پذیرش شرکت سرمایه گذاری ملی ایران به یک هلدینگ در سال ۱۳۹۹ اشاره کرد.
وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۰ ما به عنوان دومین شرکت توانستیم بحث اوراق اجاره را به جلو ببریم و به همین سبب توانستیم خریدهای مطلوبی را در برج ششم ۱۴۰۰ و بخشی دیگر از آن را در اسفند ۱۴۰۰ انجام دهیم. در سال ۱۴۰۱ ما بحث افزایش سرمایه صد درصدی را داشتیم و در چشم انداز ۱۴۰۲ نیز این شرکت در بحث اوراق اجاره مصوبه ۲۰۰۰میلیارد تومانی را در دستور کار خود دارد.
ناصری در خصوص ترکیب و بهای تمام شده سرمایه گذاری های شرکت اینگونه گفت: ۶۵ درصد از پرتفوی ما به شرکت های بورسی، ۱۸ درصد به شرکت های وابسته بورسی، ۸ درصد به صندوق های سرمایه گذاری و همچنین مابقی پرتفو نیز به شرکت های وابسته غیربورسی، شرکت های کنترلی غیربورسی، شرکت های کنترلی بورسی نیز اختصاص دارد.
وی در ادامه گفت: بخش زیادی از DPS هایی که ما تقدیم سهامداران می کنیم ناشی از خریدهای به موقعی است که در ۱۵ سال گذشته شکل گرفته است.
وی افزود: ما حدود ۱۰۰ شرکت غیربورسی داریم که تک تک آن ها آنالیز شده و ما در خصوص برخی از آن ها در حال مذاکره برای فروش هستیم ولی باید در نظر داشت که فروش تمامی این ها مباحث خاص به خود را دارد و نیازمند انرژی است اما به دلیل فرصت ها و تهدیدهایی که دارند جزو اولویت های هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت به شمار می رود.
وی شرح داد: ما شرکت هایی مثل شرکت های نساجی خسروی که با آستان قدس هستیم در حال آی پی یو می باشیم. شرکت شیمی بافت را در سال ۱۳۹۹ توانستیم به صورت نقد و اقساط خریداری کنیم که به لطف خدا ۲۷ درصد سهام این شرکت را خریدیم و اقساط آن هم پایان پیدا کرد.
وی ادامه داد: یکسری از شرکت ها داریم که سهام عام هستند اما از بازار سرمایه در حال اخراج هستند و ما در حال باز کردن این سهم ها هستیم مانند: پشم بافی افشار یا شرکت ناب که در سال های گذشته بسته بود و با تلاش ما نماد باز شد و ما توانستیم از آن خارج شویم.
مدیرعامل “ونیکی” گفت: خالص ارزش دارایی های هر سهم این شرکت در پایان سال مالی ۱۴۰۱، ۹ هزار و ۷۵۲ ریال است که در تاریخ مجمع خالص ارزش دارایی های هر سهم این شرکت به یک هزار و ۶۰۰ تومان رسیده است. در همین راستا می توان پتانسیل های این شرکت را دید که می تواند به صورت مستمر رشد خود را به همراه داشته باشد.
وی نسبت P/NAV شرکت را اینگونه خواند: در سال ۱۳۹۹ این نسبت ۹۷ درصد، در سال ۱۴۰۰، ۵۱ درصد و در سال ۱۴۰۱ نیز ۵۸ درصد بود. در حالت عادی میانگین این نسبت حدود ۵۵ درصد بوده است اما به دلیل رشد ارزش بازار در سال ۱۳۹۹ شاهد خروج این نسبت از روند تاریخی خود بودیم.
ناصری افزود: یکی از پتانسیل های ” ونیکی” پرتفوی بسیار خاص آن است که استفاده از تمام ظرفیت های این پرتفوی به عهده ما مدیران است. دارایی های این شرکت، دارایی های تاریخی هستند اما بسیار ارزشمند هستند چراکه این دارایی ها ممکن است که در قیمت تمام شده پایین باشند اما ارزش روز آن ها بسیار ارزنده هستند. وی گفت: ما تمایل به فروش برخی از آن ها نداریم اما موظف هستیم که از ظرفیت ها استفاده کنیم. بزرگترین مزیت این شرکت ها این است که بتوانیم خریدهای این شرکت ها را به صورت ابزارهای مالی به کار گیریم.
وی در ادامه گفت: ما در سال ۱۳۹۹ توانستیم برای اولین بار به صورت منحصری ۲۰۰ میلیارد تومان وام بانکی بگیریم. در سال ۱۴۰۰ نیز ما توانستیم یک هزار و ۳۵۰ میلیارد تومان اوراق اجاره داشته باشیم. لازم به ذکر است که برای گرفتن این میزان از اوراق اجاره ما دو بار با شکست مواجه شدیم که چرا شرکت سرمایه گذاری ملی ایران می خواهد با گرفتن این اوراق برای خود دردسر ایجاد کند، اما ما این اوراق را گرفتیم چرا که بر این باور هستیم که شرکت های سرمایه گذاری باید افزایش بدهی داشته باشند.
وی ادامه داد: برای تثبیت بازار بهترین کار این است که ما بدهی های بلند مدت درست کنیم چرا که این بدهی ها می تواند مسیر و ریل شرکت را شکل دهد. در سال جدید به راحتی می توانیم اوراق خود را به ۵ هزار میلیارد تومان افزایش یابد و باید در نظر داشت که ۵ هزار میلیارد تومان اوراق سود زیادی را می تواند برای این مجموعه ایجاد نماید و سود این مجموعه را از یک هزار تا یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان افزایش دهد. لازم به ذکر است که برای اینکه مدیران بتوانند پا به پای این اوراق حرکت کنند کمی زمانبر است اما افزایش ثروت سهامدار در گرو افزایش این شاخص است که باید این اوراق را از ۲ درصد در پرتفوی به ۱۰ درصد برسد.
مدیر عامل شرکت سرمایه گذاری ملی ایران گفت: ارزش پرتفوی بورسی “ونیکی” در تاریخ مجمع به بیش از ۵۵۰ هزار میلیارد ریال رسیده است که نسبت به سال مالی ۱۴۰۰ با بیش از ۷۴ درصد رشد همراه بوده است.
ناصری افزود: ما توسعه دارایی نیکی را به عنوان بازارگردان شکل دادیم که تنها بازارگردان سهام است اما از آنجاییکه بضاعت آن کم می باشد نتوانسته خیلی فعال باشد. همچنین حجم خرید و فروش های سهامداران عمده به شدت پایین بوده و امیدواریم که ارزندگی سهم و پتانسیل های این شرکت با توجه به ارزش افزوده ای که در سال های گذشته داشته است در خرید و فروش فلش های خود حرکت کند.
وی از صورت های مالی این شرکت اینگونه گفت: سود خالص شرکت سرمایه گذاری ملی ایران از دو هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان در سال ۱۴۰۰ به سه هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۱ رسیده است. همچنین سود هر سهم اصلی شرکت از ۱۶۰ تومان به ۱۷۳ تومان رسیده که با افزایشی ۸ درصد همراه گردیده است.
ناصری افزود: بخشی از ۱۷۳ تومان سود هر سهم شرکت در سال ۱۴۰۱، به علت خرید اهرمی در سال ۱۴۰۰ بوده که ما تأمین مالی کردیم و توانستیم خریدهای به موقعی را انجام دهیم اما فروش به موقع ما هنوز مانده است.
وی گفت: ۲۴ درصد از سود سهام شرکت از بخش شیمیایی، ۳۲ درصد فلزی و ۱۶ درصد دارویی ایجاد شده است. لازم به ذکر است که دارو یکی از لنگرهای بسیار خوب و منحصر به فرد در شرکت های هلدینگی و سرمایه گذاری کشور است.
- سود تقسیمی در مجمع دوره مالی ۱۴۰۱ “ونیکی”
در مجمع عمومی عادی سالیانه منتهی به ۳۰ آذر ۱۴۰۱ شرکت سرمایه گذاری ملی ایران با حضور ۸۸.۴۰ درصد از سهامداران این شرکت، مصوب گردید که از ۱۲۲ تومان و ۷ ریال سود قابل تقسیمی این شرکت، ۱۲۰ تومان به ازای هر سهم تقسیم گردد.
ناصری در خصوص زمان تقسیم سود گفت: اولین فرصتی که سجام بابت تقسیم سود به ما داده است ۲۸ خرداد بود ولی اگر سجام این زمان رو نزدیک تر نماید ما حتما آن را در نظر خواهیم گرفت و سود سهامداران را زودتر پرداخت خواهیم کرد.