کاهش فاصله مارکت کگل از فولاد
به گزارش بورس امروز؛ ارزشگذاری بازار بورس ایران در مورد سهم های به اصطلاح بنیادی و ریشه دار، کاملا بر اساس نسبت قیمت به سود تقسیمی طی سال مالی جاریست و چیزی که اهمیت دارد این است که در قیاس با بازده بدون ریسک این شرکت چقدر برای ما سود تقسیمی خواهد داشت. نکته ای […]
به گزارش بورس امروز؛ ارزشگذاری بازار بورس ایران در مورد سهم های به اصطلاح بنیادی و ریشه دار، کاملا بر اساس نسبت قیمت به سود تقسیمی طی سال مالی جاریست و چیزی که اهمیت دارد این است که در قیاس با بازده بدون ریسک این شرکت چقدر برای ما سود تقسیمی خواهد داشت.
نکته ای که خیلی اهمیت دارد تقسیم سود سال مالی جاری شرکت است؛ نه دوسال آینده و نه حتی سال آینده شرکت. دلیل این سبک سرمایه گذاری هم برخواسته از نوع نگاه غالب در جامعه ی ایران طی ۲۰-۳۰ سال گذشته است.
جامعه ایران یاد گرفته یک جامعه کوتاه مدت باشد و البته حق هم دارد.
اما گاهی در این نگاه کوتاه مدت خود هم افراطی رفتار میکند که به یک مورد در این مطلب اشاره می کنیم.
بازار بورس ایران در شهریور سال ۱۴۰۰ به خاطر رشد سود آوری کگل ارزش بازار ۲۵۰ هزار میلیارد تومنی به این شرکت می دهد و فاصله مارکت این شرکت را با فولاد مبارکه، تنها به ۴۵ هزار میلیارد تومن می رساند!
اگر از تحلیلگری در آن زمان سوال میکردید مگر می شود فاصله این دوتا شرکت نسبت به هم به این میزان کاهش پیدا کند؟ جوابی که می گرفتید احتمالا این بوده که کگل امسال سود خوبی رو تقسیم خواهد کرد و انگار حواستون به رشد سودآوری این شرکت نیست؟!
افرادی با همین دیدگاه یکسال بعد مارکت کگل رو به ۱۴۵ هزار میلیارد تومن می رسانند.
این حجم از افراط و تفریط در مورد سهمی که تحلیل ساده ای دارد توسط اهالی بازار بورس ایران کار مناسبی نیست.
کگل یک هلدینگ تولیدی است هلدینگی که زیر مجموعه های با ارزشی مثل گهر زمین و توسعه آهن گل گهر را در دل خود دارد.
نوسانات سودآوری در این سبک شرکت ها قطعا کمتر از شرکت های تولیدی خواهد بود ،چرا که سود کگل می تواند برای یک دوره ۹ ماهه کاهشی باشد اما زیر مجموعه هایش طی همین دوره، حتی رشد سودآوری را هم تجربه کنند.
مثل همین اتفاقی که طی سال ۱۴۰۱ رخ داد. شرکت های گهر زمین و توسعه آهن گل گهر رشد سودآوری بزرگی را طی سال مالی اخیراشان تجربه خواهند کرد اما این مساله در مورد خود کگل وجود نخواهد داشت.
اما بازار ما به این موارد توجهی ندارد تا زمانی که در صورت های مالی شرکت مشاهده شود.
بحث الان این نیست که کگل ارزان است یا گران؛ بحث نگاه اشتباهی هست که در بازار ما وجود دارد و ذکر این موارد ممکن است باعث شود حداقل چند تحلیل گر یا مدیر دارایی تغییر نگاه درستی را داشته باشند.
اگر بخواهیم بر اساس مفروضات امروز کگل را به صورت خیلی ساده نگاه کنیم می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم: کگل سهامدار ۲۸ درصدی شرکت گهر زمین است. کگهر طی سال مالی منتهی به آذر ۱۴۰۲ خود می تواند سودی به میزان ۲۱-۲۲.۵ هزار میلیارد تومن محقق کند. مارکت کگهر در حال حاضر حدود ۱۴۰ هزار میلیارد تومن است و سهم کگل از این شرکت به میزان ۴۰ هزار میلیارد تومن خواهد بود که به مرور این میزان به سمت ۵۵ هزار میلیارد تومن حرکت خواهد کرد.
کگل به صورت مستقیم سهامدار ۳۵ درصدی شرکت ارزشمند توسعه و آهن گل گهر هست شرکتی که برای تحلیل آن نیاز به زمان دیگری وجود دارد.
این زیر مجموعه طی امسال سودی به میزان ۱۰۵۰۰-۱۱۰۰۰ میلیارد تومن محقق خواهد کرد و سود سال آینده این مجموعه با توجه به متوسط نرخ شمش ۲۲ میلیون تومنی برای سال آینده به میزان ۱۷۵۰۰-۱۹۰۰۰ میلیارد تومان خواهد بود.
ارزشگذاری توسعه آهن گل گهر با مفروضات کاملا محافظه کارانه و با توجه به میزان پیشرفت طرح توسعه تولید ۳ میلیون تن ورق، در محدوده های ۱۲۰-۱۳۸ هزار میلیارد تومن قرار می گیرد که سهم کگل از این شرکت به میزان ۴۵ هزار میلیارد تومن درحال حاضر قرار می گیرد.
از دیگر دارایی های ارزشمند کگل می توان به سهم ۵۷ درصدی در مجتمع جهان فولاد سیرجان، سهم ۹۵ درصدی در شرکت سرمایه گذاری گل گهر، سهم ۱۷ درصدی در نماد تجلی، سهم ۳۲ درصدی در حگهر، سهم ۱۱ درصدی در تامین سرمایه امین و بسیاری از شرکت های غیر بورسی که در صورت های مالی این شرکت اسامی آن ها موجود است.
ارزش دارایی های بورسی و غیر بورسی کگل در حال حاضر در محدوده ۱۴۰-۱۵۵ هزار میلیارد تومان قرار می گیرد و این در حالیست که بازار بورس ایران به خاطر افت نرخ های فروش این شرکت طی ۹ ماه گذشته مارکت این شرکت را به کمترین میزان نسبت به هم گروه های خود قرار داده است.
بازاری که طی سال گذشته فاصله مارکت کگل نسبت به فولاد را به میزان غیر واقعی ۴۵ هزار میلیارد تومان می رساند در حال حاضر این فاصله را به عدد ۲۶۰ هزار میلیارد تومان رسانده است!
نه زیر مجموعه های کگل طی این یکسال گذشته از بین رفته اند و نه اتفاق خاصی در این مجموعه رخ داده است
یک کاهش تولید و سودآوری در این مجموعه، طی این دوره باعث شد مدیران شرکت های سرمایه گذاری ما این ارزش بازار را به یکی از بزرگترین تولید کنندگان گندله خاورمیانه با ظرفیت تولید بیش از ۱۲ میلیون تن گندله در سال بدهند.