فروش ۷۸ میلیون دلار از سوی کچاد در بازار ثانویه ارزی
به گزارش بورس امروز؛ شرکت چادرملو اعلام کرده است که با توجه به فزونی تقاضای محصولات فولادی و ظرفیت های نصب شده تولید فولاد در داخل ایران، فرصت عرضه محصولات در قبال تقاضاهای پایدار و مطمئن برای محصولات شرکت ( اعم از معدنی و صنعتی) فراهم بوده و نگرانی از بابت عدم وجود تقاضا برای […]
به گزارش بورس امروز؛ شرکت چادرملو اعلام کرده است که با توجه به فزونی تقاضای محصولات فولادی و ظرفیت های نصب شده تولید فولاد در داخل ایران، فرصت عرضه محصولات در قبال تقاضاهای پایدار و مطمئن برای محصولات شرکت ( اعم از معدنی و صنعتی) فراهم بوده و نگرانی از بابت عدم وجود تقاضا برای محصولات شرکت وجود ندارد.
با توجه به ذخیره باقیمانده معدن سنگ آهن شرکت و ضرورت حاصله در جهت تامین ماده معدنی سنگ آهن و استمرار تولید کنسانتره در بلندمدت، پس از پیگیری های عدیده انجام شده، پروانه اکتشاف محدوده انومالی D19 به نام شرکت معدنی و اکتشافی دشت یوز دره انجیر صادر شد. سهامدار اصلی آن شرکت معدنی و صنعتی چادرملو و سنگ آهن مرکزی ایران است. در حال حاضر عملیات ژئو فیزیک اکتشافی و نقشه برداری ازطریق هوایی برای تعیین جانمایی توده های معدنی جهت آماده سازی نقشه شبکه های حفاری و همچنین احداث جاده های دسترسی در داخل محدوده پهنه معدنی آنومالی D19 خاتمه یافته و حدود ۲۵ هزار متر حفاری انجام و جهت تکمیل اکتشافات، حفاری حدود ۳۰ هزار متر برنامه ریزی شده است. عملیات تجهیز کارگاه شامل ساخت سایت تعمیرگاهی، خوابگاه مجموعه اداری، رستوران حدود ۴ هزار مترمربع و نصب دکل مخابراتی در زمینی به ابعاد ۲۰۰ در ۵۰۰ مترمربع انجام شده است. همچنین طرح باطله برداری از آنومالی D19 به اداره صنعـت، معدن و تجارت ارائه گردیده است. در همین راستا ۴۷ میلیون ۵۰۰ متر مکعب معادل ۹۵ میلیون تن باطله جابجا شده است.
شرکت معدنی وصنعتی چادرملو هدف از این اقدام را در شروع عملیات یاد شده، تسریع در امر اکتشاف و دسترسی به سنگ آهن عنوان کرده است. استفاده از ذخایر معدن آنومالی D19 موجب پایداری تولید کنسانتره گردیده و از این بابت سهم مهمی در تامین ماده اولیه تولید فولاد را به دنبال خواهد داشت. در نهایت پیش بینی شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در راستای تداوم فعالیت و تامین مواد اولیه، بهره برداری از معدن D19 بررسی و شناسایی معادن غیرفعال دارای پتانسیل، تامین منابع مالی جهت احیاء فعال سازی و توسعه معادن کوچک و خرید سنگ آهن از سایر تامین کنندگان است.
همچنین شرکت چادرملو در نظر دارد تا علاوه بر فعالیت های معدنی اشاره شده، خرید سنگ آهن از سایر شرکت ها را عملیاتی کرده و در آینده نسبت به این عملیات اقدام نماید. مشارکت در سرمایه گذاری و یا تملیک معادن سنگ آهن جدید در برنامه های شرکت معدنی وصنعتی چادرملو هدف گذاری شده است.
و در ادامه اهداف کوتاه مدت چادرملو در سا ل۱۴۰۲ اینگونه عنوان شده است:
- ادامه روند اجرای برنامه های تولید کنسانتره سنگ آهن، بالاتر از ظرفیت اسمی ( مشابه سال های گذشته) و تولید محصولات سنگ آهن کنسانتره، گندله، آهن اسفنجی، فولاد و تولید برق طبق برنامه مصوب سال ۱۴۰۱
- شروع عملیات اجرایی احداث کارخانه گندله سازی شماره ۲
- شروع عملیات احداث نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت ۵۴۶ مگاوات درئ مجاورت و محوطه نیروگاه سروچادرملو
- شروع عملیات احداث نیروگاه سیکل ترکیبی بهاباد به ظرفیت ۵۴۶ مگاات به روش BOT ( ساخت، بهره برداری و انتقال)
- شروع عملیات طرح احداث کارخانه مجتمع فروآلیاژ چادرملو به روش کوره قوس الکتریکی به حداقل ۶۵ هزار تن ( ۳۰ هزار تن فروسیلیکو منگنز، ۲۰ هزار تن فرو منگنز پرکربن و ۱۵ هزار تن فروسیلیس)
- طرح احداث کارخانه تولید انواع آجر نسوزها و اجرام نسوز کوره با ظرفیت ۱۴۰ هزار تن مواد اولیه فرآوری شده ۳۱۰ هزار تن و قطعات ویژه ۴۳ هزار قطعه در سال
- ادامه عملیات اجرایی اکتشافات تفصیلی پهنه معدنی آنومالی D19
- تکمیل مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر بابت شروع عملیات اجرایی طرح های توسعه در قالب مشارکت در افزایش سرمایه
برنامه تامین مالی چادرملو
شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در گذشته امکان دریافت فاینانس خارجی ( ژاپن) برای هزینه های احداث کارخانه گندله سازی شماره ۲ و با ظرفیت ۴ میلیون تن در سال و همچنین امکان استفاده از تسیهلات بانک ایران و اروپا، برای تامین نقدینگی مورد نیاز خرید ماشین آلات و تجهیزات بخش خارجی احداث کارخانه های نورد خود را دنبال نموده است. اما محدودیت های ناشی از اعمال تحریم های آمریکا علیه ایران، تلاش های گذشته را با وقفه مواجه کرده است. در این وضعیت شرکت معدنی و صنعتی چادرملو قصد دارد برای احداث کارخانه گندله سازی شماره ۲ با ظرفیت ۵ میلیون تن در سال و طرح احداث مگامدول آهن اسفنجی به ظرفت ۲.۲ میلیون تن در سال و همچنین سایر طرح های توسعه ای از محل افزایش سرمایه های آتی، تسهیلات و انتشار اوراق تامین نماید.
ارز حاصل از صادرات چادرملو:
چادرملو تا پایان سال مالی ۱۴۰۱ حدود ۱۴۸ میلیون دلار صادرات داشته که در جهت رعایت ضوابط رفع تعهدات ارزی صادرکنندگان و برگشت ارز حاصل از صادرات کالا، به چرخه اقتصاد کشور مبلغ ۷۸ میلیون دلار را در بازار ثانویه به فروش رسانده است. مابقی ارز حاصل از صادرات جهت تامین مواد اولیه کمکی کارخانه فولاد سازی خود از جمله الکترود گرافیتی، مواد نسوز، فرو آلیاژها، تایرهای دامپتراک ها، ماشین آلات معدن و سایری قططعات لوزام یدکی مورد نیاز مجتمع های معدنی و صنعتی را به صورت سفارش ارز از محل وجوه حاصل از صادرات ( واردات در مقابل صادرات) مصرف کرده و عمده این اقلام خریداری شده وارد گمرک و در حال ترخیص است. با توجه به محدودیت های ناشی از تحریم های بین المللی جهت وصول مبالغ ناشی از فروش های صادراتی، شرکت از طریق برگزاری مزایده، اقدام به فروش مخصولات خود به روش نقدی ۱۰ درصد مبلغ قرار داد بعد از صدور پیش فاکتور ( حداقل ۵ روز کاری در ایران) و الباقی قبل از تعیین کشتی، تسویه حساب می پذیرد.