دلیل نرخ بالای خرید گندله و آهن اسفنجی جهان فولاد از گل گهر و شرکت های تابعه اعلام شد
به گزارش بورس امروز، علی پور معصومی مدیر عامل و عضو هیئت مدیره شرکت جهان فولاد سیرجان با اشاره به تغییرات قیمت در “فجهان” گفت: میزان تولید آهن اسفنجی در برنامه بلند مدت تا سال ۱۴۰۶ طبق برنامه باید به ۳ میلیون و ۶۵۰ هزار تن برسد . وی افزود: ظرفیت فعلی ۹۵۰ هزار تن […]
به گزارش بورس امروز، علی پور معصومی مدیر عامل و عضو هیئت مدیره شرکت جهان فولاد سیرجان با اشاره به تغییرات قیمت در “فجهان” گفت: میزان تولید آهن اسفنجی در برنامه بلند مدت تا سال ۱۴۰۶ طبق برنامه باید به ۳ میلیون و ۶۵۰ هزار تن برسد .
وی افزود: ظرفیت فعلی ۹۵۰ هزار تن است.
وی دلیل کاهش ۴ درصدی تولید شمش در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ را محدودیت انرژی در فصل های تابستان و زمستان و محدودیت آهن اسفنجی عنوان کرد.
پورمعصومی ادامه داد: باتوجه به قطعی برق در تابستان شرکت ” فجهان” برای جلوگیری از افت تولید خرید برق از نیروگاه خود تامین انجام می پذیرد . همچنین برنامه ریزی انجام اورهال سالیانه در توفقات ناشی از انرژی در دستور کار خواهد بود.
وی خاطر نشان ساخت: مقاصد صادراتی شرکت برای فروش شمش کشورهای حوزه خلیج فارس، عراق، چین، عمان، کشورهای جنوب شرق آسیا خواند بود.
براساس گفته های وی؛ هزینه های حمل گندله به ازای هرکیلومتر/تن گندله عمدتا از طریق نوار نقاله صورت می پذیرد.
وی گفت:هزینه حمل هر تن شمش تا بندر عباس ۳ میلیون ۳۹۰ هزار ریال به ازای هر تن است.
وی مواد مصرفی در بخش سربار، نرخ دلاری الکترود و کشور تامین کننده الکترود گرافیتی و همچنین میزان بهای تمام شده الکترود گرافیتی برای شرکت را این گونه توضیح داد: نرخ دلاری الکترود گرافیتی هر تن ۵ هزار ۹۰ دلار و از کشور چین تامین می گردد. همچنین بهای تمام شده الکترود برای تحویل درب کارخانه حدود ۵ هزار ۶۰۰ دلار برای هر تن می شود.
مدیر عامل شرکت جهان فولاد سیرجان گفت: سرانه ی مصرف الکترود شرکت با سرانه مصرف الکترود کشور برابر است . همچنین سرانه مصرف الکترود گرافیتی به ازای تولید یک تن شمش در شرکت معادل الکترود ۷۰۰ _2/۱۱کیلوگرم است .
وی اضافه کرد: متوسط سرانه مصرف الکترود گرافیتی در صنعت فولاد کشور به ازای تولید یک تن فولاد معادل الکترود ۵۰۰ _0.۳۳ کیلو گرم است.
پور معصومی تصریح کرد: سایر هزینه های شرکت که در بخش سربار آورده شده است عمدتا شامل هزینه های حمل داخل کارخانه، هزینه غذا، هزینه های آزمایشگاهی، بیمه دارایی های ثابت و … است.
براساس گفته های وی؛ ضریب تبدیل هریک از موادی برای تولید یک تن محصول بیان شده است.
عضو هیئت مدیره شرکت جهان فولاد سیرجان گفت: اورهال شرکت در تیرماه در فصل کمبود انرژی برق و هزینه هر بار اورهال ۱.۷۰۰.۰۰۰ دلار است. همچنین دوره هر بار اورهال شرکت سالیانه به مدت دوهفته است.
وی افزود: متوسط تولید هر کوره در ماه ۸۵ هزار تن است . در ادامه: ارزش جایگزینی شرکت مشابه “فجهان” ۷ هزار ۷۰۰ ریال به ازای هر سهم است.
پور معصومی هزینه های نگه داری و تعمیرات سالانه برای حفظ سطح تولید در هر خط را اینگونه توضیح داد.
وی به طرح های توسعه شرک جهان فولاد سیرجان اشاره کرد.
وی گفت: تاثیر طرح های توسعه بر روی تولیدات شرکت براین اساس خواهد بود .
وی گفت: طرح احیای فاز دوم به بهره برداری نرسیده است و دلایل این امر را این گونه برشمرد:کاهش قیمت محصول به دلیل جنگ اوکراین و کاهش درآمد، نوسان نرخ ارز و تاخیر شروع قرارداد سازندگان، تاخیر در تامین تجهیزات به دلیل تحریم ها از دلایل عمده تاخیر در بهره برداری طرح احیا ۲ است . پور معصومی افزود : تاریخ بهره برداری جدید مهر ۱۴۰۲ خواهد بود.
پور معصومی خاطز نشان ساخت: با توجه به سابقه ی شرکت “فجهان” در حوزه ی صادرات آهن اسفنجی و همچنین آشنایی خریداران این محصول و بازارهای هدف، در صورت مازاد مصرف، برنامه صادرات آهن اسفنجی جزو استراتژی های واحد بازرگانی در سال ۱۴۰۲ خواهد بود.
مدیر عامل شرکت جهان فولاد سیرجان ادامه داد: نیم سال دوم سال ۱۴۰۱ به میزان ۱۶میلیون و ۳۳۳ هزار و ۸۶۰ کیلو گرم آهن اسفنجی خریداری شده است.
وی ادامه داد: در صورت نیاز و مقرون به صرفه بودن خرید با توجه به نرخ فروش شمش فولادی تا زمان بهره برداری از پروژه های آهن اسفنجی شرکت خرید آهن اسفنجی امکان پذیر است.
وی به پروژه ی احیا ومگامدول اشاره کرد.
براساس گفته های وی؛ درصد پیشرفت واقعی احیا ۲ معادل ۶۳.۷۱ درصد و احیا مگادول معادل ۴۸.۸۶ درصد است. همچنین طبق برنامه زمان بندی و یا در نظر گرفتن انجام تمامی الزامات برای پروژه تاریخ بهره برداری احیا ۲ مهر ۱۴۰۲ است و همچنین بهره برداری مگادول نیز در اسفند ۱۴۰۲ خواهد بود.
وی تصریح کرد: به منظور افزایش ظرفیت تولید، راه اندازی فاز دوم فولاد سازی برای این شرکت امری جدی است . همچنین مناقصه انتخاب تکنولوگ eps در حال برگزاری است و سال ۱۴۰۵ به بهره برداری خواهد رسید.
پور معصومی ادامه داد: در پروژه ی فولاد آلیاژی مجددا مطالعات جدید جهت تغییر طرح و تولید ۵۰۰ هزار تن محصول توسط مشاور جدید انجام شده است .
وی اضافه کرد: یک واحد ساختمان اداری بسیار مناسب در فضا مربوطه احداث گردیده است. همچنین اسناد مناقصه EpSدر حال تهیه و در شش ماهه دوم پیمانکار مشخص می گردد و زمان بهره برداری سال ۱۴۰۵ خواهد بود .
عضو هیئت مدیره شرکت جهان فولاد سیرجان گفت: در سال ۱۴۰۲ بررسی بازارهای هدف عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه و بازار احتمالی اروپا در برنامه صادراتی میلگرد واحد بازرگانی شرکت جهان فولاد سیرجان است.
وی خاطر نشان ساخت : نرخ آخرین هزینه حمل به ازای هر تن شمش و هرتن میلگرد تا بندر عباس معادل ۳ میلیون ۳۹۰ هزار ریال به ازای هر تن است .همچنین پیش بینی ۱۵ درصد افزایش طبق مصوبات و قوانین خواهد بود.
پورمعصومی افزود: به ازای یک میلیون تن محصول در فولاد سازی ۴۰۰ نفر احیا ۱ و پشتیبانی و انرژی نیز ۲۰۰ نفر مشغول به کار هستند.
وی به بالا بودن هزینه ی دستمزد در شرکت جهان فولاد سیرجان اشاره کرد.
براین اساس؛ با توجه به این که تولید شرکت (در کارخانه های آهن اسفنجی و شمش) در اختیار پیمان کار بهره بردار است، بخشی از دستمزد شامل هزینه ی بالاسری پیمان کار بهره بردار و بیمه و مالیات است.
همچنین ادامه داد: با توجه به بهره برداری از پروژه های اسنجی شماره ۲ و مگامدول در آینده نسبت پرداختی در هر تن محصول متعادل می گردد.
پورمعصومی در پاسخ به اینکه چرا نرخ خرید گندله و آهن اسفنجی جهان فولاد از گل گهر و شرکت های تابعه بعضا از سایر فولاد سازی های کشور بالاتر است، گفت: در سال ۱۴۰۱ با چندین قرارداد، گندله از شرکت گل گهر خریداری شده است. به طور مثال ۵۰۰ هزار تن با نرخ ۲۲ درصد میانگین کدال سه ماهه خرید شده است. همچنین از زمان عرضه گندله در بورس کالا شرکت “فجهان” در سه ماهه پایانی سال ۴۰۰ هزار تن گندله از این طریق خرید کرده است و در سه ماهه دوم سال نیز ۲۱۵ هزار تن از طریق بورس کالا خرید انجام شده است.
این کارشناس ارشد بازار ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ نیز خرید از طریق بورس انجام می شود و همچنین به صورت هفتگی بارهای ورودی به کارخانه با قیمت میانگین روش بورس گل گهر محاسبه می گردند که ارزانتر از متوسط شرکت است.
وی تصریح کرد: نسبت میزان مصرف نسوز و کک در هر تن شمش تولیدی در دوسال اخیر به طور متوسط ۲۵ کیلوگرم به ازای هر تن است .
این کارشناس ارشد بازار گفت: نسبت فروآلیاژها به شمش در دو سال اخیر به طور متوسط فروسیلیکو منگنز ۱۰ کیلوگرم به ازای هر تن فرومنگنز ۱/۷ کیلوگرم به ازای هر تن – فروسیلیس ۲.۵ کیلوگرم به ازای هر تن است .
وی ادامه داد: با توجه به وضع تحریم ها میزان تخفیفات شرکت برای فروش شمش صادراتی به ازای هر تن به طور میانگین حدود ۲۰ دلار پایین تر از قیمت های بازار بوده است .
مدیر عامل “فجهان” گفت: در سال ۱۴۰۲ شرکت از محل آورده های نقدی و مطالبات حال شده ی سهام داران افزایش سرمایه خواهد داشت.
پورمعصومی به معافیت مالیاتی ماده ۱۳۲ برای خطوط شرکت اشاره کرد.
براین اساس؛ واحد تولید احیا ۱ تا پایان سال ۱۱۴۰۰ مشمول معافیت بوده است که با توجه به اینکه فروش از محل این محصول توسط شرکت وجود نداشته تماما در واحد فولاد سازی مصرف می گردد. در ادامه؛ واحد تولید میلگرد تا پایان سال ۱۴۰۱ مشمول معافیت مذکور است. همچنین واحد ذوب شماره ۱ مراتب اخذ معافیت از نهاد ها و سازمان های ذیربط در دست اقدام می باشد.
وی درباره ی سیاست تقسیم سود هلدینگ گل گهر در سال جاری گفت: با توجه به تصمیمات متخذه توسط سهامداران شرکت گل گهر و شرکت های تابعه در مجامع تعیین می گردد. همچنین نرخ خرید آب از شرکت گل گهر به ازای هر متر مکعب در سال ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ معادل ۳.۵ یورو به ازای هر متر مکعب است .