بورس چگونه به پیشرو ترین بازار به لحاظ کسب بازدهی تبدیل خواهد شد
به گزارش بورس امروز؛ بازار سرمایه در سال ۱۴۰۱ با تمام فراز و نشیب هایی که داشت به رغم رشد بالای ۴۰ درصدی، یکی از ضعیف ترین بازدهی ها را نسبت به سایر بازارهای رقیب به ثبت رساند. البته روندی که در فصل زمستان شروع نمود با رشد حجم و ارزش معاملات همراه بود که […]
به گزارش بورس امروز؛ بازار سرمایه در سال ۱۴۰۱ با تمام فراز و نشیب هایی که داشت به رغم رشد بالای ۴۰ درصدی، یکی از ضعیف ترین بازدهی ها را نسبت به سایر بازارهای رقیب به ثبت رساند. البته روندی که در فصل زمستان شروع نمود با رشد حجم و ارزش معاملات همراه بود که نشانه هایی از اقبال سرمایه گذاران و انتقال نقدینگی از سایر بازارها به قصد جبران این عقب ماندگی دیده می شود. از عواملی که در ادامه این روند مثبت می توانند تاثیر گذار باشند، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
توافقاتی که در ماه های پایانی سال در سطح منطقه توسط ایران شکل گرفت، را می توان مقدمه ای برای توافق اصلی یعنی برنامه جاممع اقدام مشترک در نظر گرفت. طبعا گشایش های سیاسی می توانند به اهرمی در راستای بهبود روابط اقتصادی کشور با چاشنی لغو تمام یا بخشی از تحریم و محدودیت ها منجر شود.
اثرات تورم حاصل از رشد نرخ ارز و افزایش نرخ محصولات تولیدی و خدماتی در ماه های اخیر در گزارش های فصلی پیش روی صنایع در سال جدید نمایانگر شده و با تعدیل نسبت P/E صنایع و شرکت ها، انتظار رشد ارزش بازار شرکت ها دور از ذهن نخواهد بود.
یکی دیگر از متغیر های تاثیر گذار، نرخ تسعیر ارز برای خرید مواد اولیه و نرخ محصولات صادراتی شرکت ها و همچنین مطالبات و سپرده های ارزی بانک ها می باشد که در میزان سود سازی این شرکت ها بسیار تاثیر گذار بوده و بالطبع تعیین کننده روند قیمتی بازار خواهد بود.
و اما دغدغه های پیش رو را می توان اینگونه برشمرد: از بعد اقتصاد داخل، دو عامل کسری بودجه و نبود ثبات رویه در اعمال سیاست های اقتصادی می تواند در سال پیش رو به بازار سهام فشاور وارد کند. از بعد اقتصاد جهانی نیز، اگر به هر دلیل شاهد تداوم افزایش نرخ بهره در ایالالت متحده یا تشدید رکود اقتصادی جهانی باشیم. طبیعتا احتمال افت کامادیتی ها و کاهش سرمایه گذاری ها در اقتصادهای بزرگ دنیا از جمله مهمترین دغدغه های احتمالی سرمایه گذاران در سال پیش رو خواهد بود.
در مجموع در صورت بهبود افق روابط سیاسی کشور و عدم تصمیم گیری های خلق الساعه در خصوص نرخ گذاری ها و افزایش پیش بینی پذیری متغییرهای اقتصادی، در کنار اشباع سایر بازارهای موازی از جمله بازار طلا و سکه، دلار، مسکن و … در سالی که مزین به رونق تولید نیز هستیم، می توان به مولدترین بازار سرمایه کشور یعنی بازار سرمایه ایران خوشبین بوده و به پیشرو ترین بازار به لحاظ کسب بازدهی برای سرمایه گذاران را بازار بورس تبدیل شود.