رشد ۲۰۰ درصدی سود بازار سرمایه
محمدرضا قاسمی،سرپرست واحد تحلیل کارگزاری مبین سرمایه در گفتگو با خبرنگار نشریه بورس امروز عنوان کرد:افزایش شدید نرخ ارز و تورم افسارگسیخته سال ۹۷ که منجر به رشد ۲۵۰ درصدی نرخ ارز بازار آزاد و رشد ۱۳۰ درصدی نرخ ارز رسمی دولتی (سامانه نیما) شده است، عملاً نگهداری ریال در بانک ها را بی ارزش […]
محمدرضا قاسمی،سرپرست واحد تحلیل کارگزاری مبین سرمایه در گفتگو با خبرنگار نشریه بورس امروز عنوان کرد:افزایش شدید نرخ ارز و تورم افسارگسیخته سال ۹۷ که منجر به رشد ۲۵۰ درصدی نرخ ارز بازار آزاد و رشد ۱۳۰ درصدی نرخ ارز رسمی دولتی (سامانه نیما) شده است، عملاً نگهداری ریال در بانک ها را بی ارزش کرده و تمامی بازارهای مالی، از سکه و ارز تا مسکن و بازار سرمایه را جهت سرمایه گذاری با هدف حفظ سرمایه و یا کسب سود، جذاب کرده است.
در این بین بازار سرمایه با رشد سود شرکت ها به خصوص در شرکت های صادراتی از گزینه های جذاب سرمایه گذاری بوده است. با توجه به تاثیرپذیری مستقیم و تصاعدی سودآوری شرکت های فعال در بازار سرمایه از نرخ ارز و تورم، انتظار رشد بیش از ۲۰۰درصدی در مجموع سود خالص شرکت های بورسی و فرابورسی را داریم.
افزایش ۱۲۰ درصدی شاخص کل طی ۱۵ ماه گذشته از ابتدای سال ۹۷ نشان از عقب ماندگی بازده بازار سرمایه از رشد ۲۰۰ درصدی قیمت ارز و سکه و ۱۵۰ درصدی قیمت مسکن دارد. به هیمن دلیل شاهد ورود سرمایه های جدید به این بازار هستیم و انتظار بازدهی ۳۰ تا ۵۰ درصد برای ۶ ماهه منتهی به آذر ماه ۹۸ را داریم.البته تنها نکته منفی در طی این مسیر رشد، اخبار سیاسی و اقتصادی منفی می تواند باشد که در نهایت بازدهی سهام را به تاخیر خواهد انداخت.
صنایع جذاب چند ماه اخیر:
صنعت سیمان: نکته مثبت این سهم وزن ۸۰% هزینه های ثبات در بهای تمام شده است که در شرایط رشد فروش و افزایش قیمت ها (ناشی از تورم و نرخ ارز) می تواند منجر به رشد تصاعدی سود خالص شود. در بین سیمانی ها شرکت های سیمانی غرب کشور از وضعیت بنیادی بهتری با توجه به پتانسیل صادرات به عراق برخوردارند.
صنعت دارو: با سناریوی حذف ارز دولتی از کالاهای اساسی و از جمله دارو، در آینده نزدیک شاهد افزایش نرخ در شرکت های دارویی خواهیم بود که در کنار افزایش حجم فروش و شاید پتانسیل صادرات به کشورهای همسایه بتوانند از پتانسیل های زیادی برای رشد سود برخوردار باشند. از طرف دیگر هزینه های مالی سنگین شرکت های این صنعت به علت بدهی های دولت به این صنعت است که می توان با رشد صادرات و تامین نقدینگی مورد نیاز (جهت سرمایه گردش) از حجم این هزینه های مالی کاست.
صنعت قند و شکر: این صنعت هم به عنوان کالای اساسی مورد توجه گروه های سفته بازی است که با توجیه افزایش سود از محل حذف دلار دولتی که بازدهی فوق العاده ای در این صنعت کسب کردند. اما قیمت های فعلی سهام با سود های پیش بینی شده همخوانی زیادی نداشته و قیمت ها بالاتر از ارز ش واقعی سهام هستند.
صنعت کشت و صنعت: رشد قیمت شیر از ۱۵۰۰ تومان ابتدای سال ۹۷ به ۲۴۰۰ تومان در شرایط فعلی از یک طرف و از طرف دیگر رشد شدید قیمت گوشت قرمز که منجر به افزایش قیمت دام زنده در این شرکت ها شده، علت اصلی جذابیت این گروه بوده است. البته کوچک بودن شرکت های صنعت در رشد نسبت P/E تحلیلی این گروه بی تاثیر نبوده است.
صنعت کاشی و سرامیک: این صنعت در کنار صنعت سیمان از جمله صنایعی است که به علت رکود صنعت ساختمان در شرایط مساعدی قرار نداشتند ولی اکنون با رشد قیمت ها و افزایش فروش ها به ویژه در بخش صادارتی، توانسته به سودآوری بیشتر سهام و استقبال بازار از این صنعت بشود.