توان شرکت های سرمایه گذاری در جذب نقدینگی های سرگردان در جامعه
ارشاد کوششی، قائم مقام مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی در گفتگو با خبرنگار نشریه ی بورس امروز عنوان کرد: با نگاهی به ۲۰ سال اخیر بازار سرمایه مشاهده می شود که شرکت های سرمایه گذاری به اندازه کافی موفق نبوده اند و شاید بیشتر بازوی سرمایه گذاری بانک ها و شرکت های خود بوده […]
ارشاد کوششی، قائم مقام مدیرعامل شرکت سرمایه گذاری توسعه ملی در گفتگو با خبرنگار نشریه ی بورس امروز عنوان کرد: با نگاهی به ۲۰ سال اخیر بازار سرمایه مشاهده می شود که شرکت های سرمایه گذاری به اندازه کافی موفق نبوده اند و شاید بیشتر بازوی سرمایه گذاری بانک ها و شرکت های خود بوده اند. دلیل این موضوع آن است که شرکت های سرمایه گذاری حافظ منافع هلدینگ خود بوده اند. به نظر من در این حوزه صندوق های سرمایه گذاری موفق بوده اند.
سازمان بورس در اواخر دهه ۸۰ این صندوق ها را راه اندازی کرد و انرژی زیادی صرف آنها کرد، با این هدف که پیش بینی می شد این ابزارهای مالی بیشتر کمک حال سرمایه گذاران باشند. چرا که شفافیت آنها بیشتر است و روزانه معامله می شوند.
صندوق های جدید هم بازارگردانی و قیمت خرید و فروش دارند. شرکت های سرمایه گذاری نمی توانند سرمایه گذاری کنند و سرمایه گذاری های آنها باید توسط هلدینگ انجام شود که این امر مشکلاتی را به وجود می آورد.
در واقع در اینجا بحث نقدشوندگی مطرح است. فردی که سهام شرکت سرمایه گذاری را می خرد، باید به زمان و قیمت فروش هم فکر کند. ETF ها در حال حاضر بازارگردان دارند و با دو درصد بالاتر از NAV ، خرید و فروش خود را انجام می دهند. به عنوان مثال ارزش پرتفوی “وتوسم” ۱۴۰۰ میلیارد تومان است.
پیش بینی من به عنوان یک مدیر پرتفوی افزایش قیمت خودرویی هایی است. در یک صندوق۳۰ میلیارد تومانی راحت تر می شود سهام خریداری کرد اما اگر یک شرکت سرمایه گذاری با این ارزش پرتفوی تصمیم اختصاص ۱۰درصد پرتفوی خود به سهام خودرو یا ساختمان داشته باشد باید ۱۴۰ میلیارد تومان منابع خود را به آن اختصاص دهد که فروش این رقم در بازار سخت می شود. سرمایه گذاری های کوتاه مدت سخت است و تاثیرگذاری را در نوسانات بازار بیشتر می کند که مناسب شرکت های سرمایه گذاری نیست. اما در صندوق های سرمایه گذاری با توجه به کوچک بودن مقدار آن، برای سرمایه گذاری خرد مناسب تر هستند.
صنایع مورد توجه بازار سرمایه
با توجه به رشد ارز، شرکت های صادرات محوری که قیمت محصولاتشان بر مبنای دلار محاسبه می شد، رشد بالایی داشتند، از این به بعد رشد کمتری نصیبشان خواهد شد. برخی از شرکت ها عبارتند از فولادی ها، فلزی ها و سنگ آهنی که تابع قیمت های جهانی فلزات اساسی یا پتروشیمی ها خواهند بود.
در این میان بیشتر صنایع تولیدمحور مانند لاستیک و پلاستیک، انفورماتیک، غذایی، لوازم خانگی و… مورد توجه خواهند بود به گونه ای که این صنایع در دو سه ماه اخیر رشد مناسبی داشته اند. ساختمانی ها هم جزو صنایعی هستند که از بازار جا مانده اند و تصور می کنم رشد مناسبی خواهند داشت.