ارتقاء کیفیت تولیدات از اولویت های پالایش نفت تبریز
غلامرضا باقری دیزج در گفتگو با خبرنگار بورس امروز با اشاره به پروژه های در دست اجرای این پالایشگاه گفت: تمامی پروژههای در دست اجرا از جمله به روز رسانی سامانه های کنترلی، پروژه خالص رسانی هیدروژن PSA-، پروژه تصفیه گازهای انتهایی واحد گوگرد TGT- ، پروژه احداث واحد بازیافت گوگرد SRP- تا اردیبهشت […]
غلامرضا باقری دیزج در گفتگو با خبرنگار بورس امروز با اشاره به پروژه های در دست اجرای این پالایشگاه گفت: تمامی پروژههای در دست اجرا از جمله به روز رسانی سامانه های کنترلی، پروژه خالص رسانی هیدروژن PSA-، پروژه تصفیه گازهای انتهایی واحد گوگرد TGT- ، پروژه احداث واحد بازیافت گوگرد SRP- تا اردیبهشت سال جدید به بهرهبرداری خواهد رسید.
مدیر عامل پالایش نفت تبریز در خصوص علت تاخیر در طرح های مذکور ادامه داد: علت تاخیر عدم توانایی کامل پیمانکار در اجرای به موقع قرارداد میباشد.
وی تصریح کرد: در قراردادهایی که پیمانکار با شرکت های تامین کننده ، تولید کننده و تجهیزاتی منعقد میکند مسائل و مشکلاتی مانند کنترل قیمتها، تحریم یا کرونا پیش می آید که در نهایت منجر به تاخیر در پرداخت یا تامین طبق قرار داد می شود و همین امر منجر می شود پروژه ها به طول بیانجامند و در واقع به صراحت می توان گفت بیش از ۶۰ درصد این تعلل سو مدیریت پیمانکار است.
باقری همچنین با اشاره به تامین اعتبار پروژه ها برای پیمانکار گفت: هیچ قصوری از بابت تامین مالی یا عدم تامین مالی از طرف کارفرما وجود ندارد و حتی به پیمانکاران این پروژه ها بیشتر از سقف قرار داد پول پرداخت شده ولی هنوز پروژه در زمان مقرر به اتمام نرسیده است.
وی افزود: پروژه طرح جامع را نیز در دست اجرا داریم که در حال گرفتن مجوزهای آن هستیم. برای اتمام آن نیز چهار سال زمان نیاز است و در حال حاضر با توجه به اخذ لیسانس و طراحی پایه کلیه واحدهای مورد نیاز حدود ۸.۵ درصد پیشرفت حاصل گردیده و در مرحله انتخاب کنسرسیوم اجرایی با استفاده از فاینانس می باشد.
مدیر عامل پالایش نفت تبریز در ادامه در پاسخ به سوال «با توجه به نرخ فروش دو محصول ویژه تولیدی شرکت یعنی ریفرمیت و گوگرد که کاهشی بوده ، سیاست شرکت در مورد تولید این محصول چیست؟ » اظهار داشت: در مورد تولید گوگرد میزان تولید و فروش یکی است و تقریبا هرآنچه انبار می شود فروش هم خواهد رفت.
وی ادامه داد: در صورت راه اندازی واحدهای جدید طبیعتا حدود ۲۰ تا ۲۵ درصد تولید فرآورده های گوگرد افزایش پیدا خواهد کرد و امکان فروش و عرضه نیز بیشتر خواهد بود.
وی در خصوص تولید ریفرمیت افزود: به دلیل نیاز کشور به بنزین و الزامات حاکمیتی مدتی است که با هدف افزایش تولید بنزین تولید ریفرمیت را کاهش داده ایم.
وی تصریح کرد: از آنجا که اولویت پالایشگاه ها تامین نیاز داخلی است پیش برد این دستورات در اولویت است.
باقری در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره با افزایش سود پالایشگاه گفت: افزایش سود پالایشگاه کاملا وابسته به میزان فروش تولیدات نیست بلکه ترکیب و ارتقای کیفیت محصولات نیز در این افزایش سود تاثیرگذار است.
وی تصریح کرد: شرایط عملیاتی و بهینه سازی تولید در افزایش سود بسیار تاثیر گذار بوده و نباید از آن غافل باشیم.
مدیر عامل پالایش نفت تبریز در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به الزامات زیست محیطی و تاثیر آن بر افزایش تولید ابراز داشت: افزایش ظرفیت تولید به دلیل الزامات زیست محیطی ممنوع است؛ همچنین خط لوله انتقال نفت خام کشش توان افزایش ظرفیت روزانه این پالایشگاه که ۱۱۰ هزار بشکه است را ندارد.
وی افزود: از این رو برای افزایش سود، افزایش ارتقاء کیفیت محصولات در اولویت برنامه های این پالایشگاه قرار دارد و طرح جامع نیز دقیقا بر اساس این مهم طراحی شده است. همچنین برای افزایش جذابیت اقتصادی پروژه، الگوی تولید انواع روغن های پایه گروه ۲ و ۳ و بالاتر در در الگوی پالایشی لحاظ شده است .
باقری با اشاره به برنامه های این پالایشگاه برای سال آینده در پایان خاطر نشان کرد: سال بعد افزایش سرمایه احتمالا برای شرکت در دستور کار خواهد بودکه باید توسط هیئت مدیره و مجمع تصویب شود. احتمالا می رود در سال جدید همه شرکت ها طبق دستور دولت ملزم به ذخیره ۳۰ درصدی سود خود برای اجرای طرح های توسعه ای شوند و این پالایشگاه نیز از این امر مستثنی نخواهد بود.