بخشنامه های خلق الساعه آفتی بر پیکر فولاد
به گزارش بورس امروز؛ سال ۱۴۰۱ سال خوبی برای فولادی ها از نظر میزان تولید و صادرات نبود. در این سال مهم ترین ضربات را فولادی ها از ناحیه بخشنامه های خلق الساعه دولت و از مشکلات تامین انرژی متحمل شدند. در ابتدای سال در حالیکه بازارهای صادراتی فولاد در اثر جنگ روسیه با اوکراین یک […]
به گزارش بورس امروز؛ سال ۱۴۰۱ سال خوبی برای فولادی ها از نظر میزان تولید و صادرات نبود. در این سال مهم ترین ضربات را فولادی ها از ناحیه بخشنامه های خلق الساعه دولت و از مشکلات تامین انرژی متحمل شدند.
در ابتدای سال در حالیکه بازارهای صادراتی فولاد در اثر جنگ روسیه با اوکراین یک لحظه طلایی را داشت، تجربه میکرد و قیمتها در اثر واقعه مذکور به اوج خود رسیده بودند، بخشنامه وضع عوارض صادراتی برای فولاد در کشور تیر خلاصی بر صادرات فولاد بود. عملا دست تولید کنندگان فولاد را از این بازار برای مدتی کوتاه کرد. هرچند این مصوبه تنها حدود یکماه اجرایی شد ولی تبعات آن برای مدتهای مدیدی دامن گیر فولادسازها شد و بازارهای صادراتی که با احتیاط در اختیار رقبا قرار گرفته بود، در برخی موارد هنوز بازیابی نشده است.
مشکل دومی که فولادسازها در سال ۱۴۰۱ با آن دست به گریبان بودند افت شدید قیمتها جهانی ناشی از رکود بی سابقه در بازار جهانی فولاد بود. این افت شدید سبب کاهش تقریبا یک سوم قیمتهای فولاد شد که این کاهش کم سابقه به بازارهای داخلی نیز سرایت کرد. از این حیث نیز تولید کنندگان مقاطع فولادی با عدم النفع هنگفتی مواجه شدند.
و سومین مشکل عمده فولادسازها در سال ۱۴۰۱ که جرقه آن درسال های گذشته زده شد، زیرساختهای انرژی اعم از برق و گاز بود که این دو حامل انرژی نقش بسزایی در افزایش توقفات تولید در تابستان و زمستان داشت.
متاسفانه فولاد خراسان از این حیث متحمل خسارات فراوانی شد و فقط از محل قطعی جریان گاز طبیعی بیش از سه ماه تمامی کارخانه های مجتمع اعم از گندله سازی، احیا، فولادسازی و نورد را به تعطیلی کشاند.
لازم بذکر است مجتمع فولاد خراسان از خط لوله شمال شرق کشور استفاده میکند و این خط لوله در زمستان بیشترین افت فشار را در مقایسه با سایر خطوط لوله گاز کشور دارد و همین عامل سبب شد که فولاد خراسان هر ساله بیش از سایر فولادسازهای کشور متحمل توقف های سنگین و خسارتهای ناشی از آن گردد.