عدم انعطاف در تامین مالی بازار سرمایه
به گزارش بورس امروز؛ به رغم وجود نقدینگی بالا در کشور، توانایی و امکانات لازم جهت جذب تولید به درستی صورت نمی پذیرد. عدم جذب نقدینگی از سوی تولید منجر به بروز ضعف اقتصادی شده است. بر این اساس می توان از ورود پول به چرخه ی تولید به عنوان چالشی نام برد که رفع آن […]
به گزارش بورس امروز؛ به رغم وجود نقدینگی بالا در کشور، توانایی و امکانات لازم جهت جذب تولید به درستی صورت نمی پذیرد. عدم جذب نقدینگی از سوی تولید منجر به بروز ضعف اقتصادی شده است.
بر این اساس می توان از ورود پول به چرخه ی تولید به عنوان چالشی نام برد که رفع آن نیازمند استفاده از مشاوران اقتصادی زبده است. همچنین برخی تصمیمات کلیدی نیز باید جهت تسهیل ورود پول اتخاذ گردد. در حال حاضر بازار سرمایه نیز با کمبود ورود نقدینگی و منابع مالی جهت تولید مواجه است؛ ضمن آنکه بازار پول نیز با مشکل عمده عدم برخورداری از نقدینگی لازم مواجه است به گونه ای که این مساله نیز بانک ها را با مشکلات عدیده ای برخوردار ساخته است. ارائه تسهیلات دستوری از جمله عواملی است که مانع از ورود پول و نقدینگی جهت تولید می شود.
تامین مالی در شرکت ها به دو صورت انجام می پذیرد؛ نوع اول جهت سرمایه در گردش مورد استفاده قرار می گیرد. نوع دوم تامین مالی به منظور اجرا و تکمیل پروژه های در گردش انجام می شود. آنچه که از سوی بازار پول به منظور تامین نقدینگی بنگاه ها در کوتاه مدت ارایه می شود تسهیلاتی است که تا سقف ۶ ماهه در اختیار متقاضیان قرار می گیرد. اگرچه این تسهیلات برای صنایع کوچک مناسب است اما برای شرکت های متوسط و نزدیک به متوسط نمی تواند کارکرد مناسبی داشته باشد. درچنین شرایطی نیاز به بازار سرمایه محسوس می شود. اگر چه بنگاه ها در بازار سرمایه از لحاظ تخصیص و بدهی مراحل آسان تری را طی می کنند اما روند طولانی را برای دریافت وجوه باید طی کنند. براین اساس باید وجوه کوتاه مدت باید برای سرمایه در گردش مورد استفاده قرار گیرند.
به ندرت می توان منابع مالی بلندمدت را از بازار پول تهیه کرد؛ عموما شرکت ها و بنگاه های اقتصادی به تامین مالی از طریق بانک ها ترغیب می شوند. یکی از موارد با اهمیت آنست که در صورت عدم پرداخت اقساط در موعد مقرر، به نظر می رسد که اتفاق خاصی برای بنگاه ها در کوتاه مدت رقم نخواهد خورد. اما در تامین مالی از طریق بازار سرمایه باید از چند روز قبل، منابع مشخص شده در سررسید، در سپرده گذاری واریز شوند. در واقع هیچ انعطافی در خصوص عدم پرداخت اقساط در بازار سرمایه وجود ندارد؛ این موضوع شرکت ها و بنگاه های اقتصادی را با معضلات مختلفی همراه می سازد.
اگر اصل قسط بعد از راه اندازی پروژه و سود کارمزد در انتهای موعد سررسید ( به عبارتی در انتهای راه اندازی پروژه) پرداخت شوند، همچنین اگر خریداران اوراق قادر به برخورداری از سهام شرکت باشند و یا اصل وجه و سود کارمزد را در انتهای کار دریافت نماید، شرایط مناسب تری را برای تامین مالی از طریق بازار سرمایه محیا می سازد.