دلیل اختلاف نرخ بین سیمان پاکتی با سیمان فله چیست؟
به گزارش بورس امروز، قهرمانی معاونت ناشران و اعضای شرکت بورس اوراق بهادار تهران در خصوص اختلاف نرخ بین سیمان پاکتی نسبت به سیمان فله در شرکت سیمان خوزستان،اظهارداشت: به طور کلی با توجه به ثبات میزان عرضه ، تعیین قیمت از طریق سازوکار بورس کالا تعیین می شود ولیکن در مقاطعی از سال طرح […]
به گزارش بورس امروز، قهرمانی معاونت ناشران و اعضای شرکت بورس اوراق بهادار تهران در خصوص اختلاف نرخ بین سیمان پاکتی نسبت به سیمان فله در شرکت سیمان خوزستان،اظهارداشت: به طور کلی با توجه به ثبات میزان عرضه ، تعیین قیمت از طریق سازوکار بورس کالا تعیین می شود ولیکن در مقاطعی از سال طرح های عمرانی و پروژه ها به هنگام تخصیص بودجه تقاضای بیشتری جهت مصرف سیمان فله دارند به این دلیل قیمت تقاضا برای سیمان فله افزایش می یابد و نیز قیمت آن از سیمان پاکتی در مواقعی بیشتر می شود .
وی در اشاره به رشد چشمگیر نرخ های سیمان و کلینکر صادراتی شرکت در بهمن ماه نسبت به دی ماه، عنوان کرد: افزایش نرخ عمدتاً ناشی از افزایش نرخ ارز می باشد که در سامانه سنا و بازار متشکل ارزی صورت گرفته است. آخرین نرخ به ازاء هر تن به شرح جدول ذیل می باشد .
قهرمانی قیمت انواع سیمان و کلینکر ( به تفکیک تیپ دو و پنج ) طی سه سال گذشته سیمان خوزستان و آخرین نرخ های این محصولات را اینگونه ابراز کرد: (واحد دلار)
۱۳۹۹ ۱۴۰۰ ۱۴۰۱ شرح
22 ۲۸ ۳۳ سیمان تیپ ۲
24 ۳۰ ۳۵ سیمان تیپ ۵
18 ۲۶ ۳۰ کلینکر تیپ ۲
20 ۲۸ ۳۲ کلینکر تیپ ۵
معاونت ناشران شرکت بورس اوراق بهادار تهران مقاصد صادراتی سیمان خوزستان را عراق – کویت ذکر کرد.
قهرمانی در بیان کرایه حمل و مقاصد صادراتی شرکت طی سه سال گذشته گفت: فروش سیمان داخلی خوزستان درب کارخانه می باشد و فروش سیمان و کلینکر صادراتی عمدتاً بصورت FOT و FOB می باشد .
جدول کرایه حمل فروش صادراتی به شرح ذیل می باشد .
1399 ۱۴۰۰ ۱۴۰۱ شرح
1.۳۰۰.۰۰۰ ۱.۸۲۰.۰۰۰ ۲.۴۵۰.۰۰۰ سیمان ( هر تن )
822.۰۰۰ ۱.۵۰۰.۰۰۰ ۱.۸۵۰.۰۰۰ کلینکر ( هر تن )
قهرمانی در بیان محدودیت های پیش روی صنعت اظهار داشت: عمدتاً محدودیت های شرکت قطعی برق درفصول گرم و گاز در فصول سرد سال و همچنین محدودیت های به وجود آمده جهت صادرات در بعضی از مقاطع که سیمان خوزستان نیز از این قاعده مستثنا نبوده است .
همچنین در اشاره به مالیات بر صادرات سیمان و کلینکر گفت: این شرکت در بخش صادرات تا سال قبل از مالیات معاف بوده است ولیکن به موجب مصوبه هیئت وزیران سیمان و کلینکر جز مواد خام به حساب آمده صادرات آن را مشمول مالیات می داند و این شرکت از این پس ملزم به پرداخت مالیات سود ناشی از بخش صادرات سیمان و کلینکر می باشد .
براساس گفته های وی؛ در خصوص اعمال محدودیت های موجود از سوی برخی کشور های منطقه بر واردات سیمان وتاثیر آن بر واردات کلینکر تصریح کرد: تا کنون محدودیت تاثیرگذاری در خصوص واردات کلینکر توسط کشورهای مقاصد صادراتی این شرکت اعمال نشده است.
وی در مورد نرخ دلار مورد استفاده شرکت گفت: سال گذشته و نیمه اول سال جاری عمدتاً سامانه نیما و
ثنا و در نیمه دوم سال جاری بازار متشکل ارزی. ضمن آنکه آخرین نرخ بر اساس نرخ صرافی ملی
می باشد .
میزان تولیدات شرکت
سال ۱۴۰۶ سال ۱۴۰۵ سال ۱۴۰۴ سال ۱۴۰۳ سال ۱۴۰۲ محصول
2.۴۰۰.۰۰۰ ۲.۴۰۰.۰۰۰ ۲.۴۰۰.۰۰۰ ۲.۴۰۰.۰۰۰ ۲.۴۰۰.۰۰۰ کلینکر
1.۹۰۶.۰۰۰ ۱.۹۰۵.۰۰۰ ۱.۹۰۴.۰۰۰ ۱.۹۰۳.۰۰۰ ۱.۹۰۲.۰۰۰ سیمان
برآورد شرکت از میزان فروش
سال ۱۴۰۶ سال ۱۴۰۵ سال ۱۴۰۴ سال ۱۴۰۳ سال ۱۴۰۲ محصولات صادراتی
598.۰۰۰ ۵۹۸.۰۰۰ ۵۹۸.۰۰۰ ۵۹۸.۰۰۰ ۵۹۸.۰۰۰ کلینکر صادراتی
402.۰۰۰ ۴۰۲.۰۰۰ ۴۰۲.۰۰۰ ۴۰۲.۰۰۰ ۴۰۲.۰۰۰ سیمان صادراتی
برآورد شرکت از نرخ هر یک از محصولات (مبلغ هر تن)
نرخ ریالی محصول در سال ۱۴۰۲ نرخ دلاری محصول در سال ۱۴۰۲ محصول
8.۶۴۶.۹۴۵ – سیمان تیپ ۲ – فله – داخلی
9.۶۳۰.۰۰۲ – سیمان تیپ ۲ – پاکتی – داخلی
8.۶۴۶.۹۴۵ – سیمان تیپ ۵ – فله – داخلی
9.۶۳۰.۰۰۲ – سیمان تیپ ۵ – پاکتی – داخلی
– ۳۶ سیمان تیپ ۲ – فله – صادراتی
– ۳۷ سیمان تیپ ۵ – فله – صادراتی
– ۳۵ کلینکر تیپ ۵ -صادراتی
نرخ – ریال مصارف ویژه( میزان انرژی مصرفی به ازای یک تن محصول )
مازوت ( متر مکعب ) گاز ( متر مکعب ) برق ( مگاوات ساعت) مازوت ( متر مکعب ) گاز ( متر مکعب ) برق ( مگاوات ساعت)
228.۵۶۵ ۱.۲۸۲.۶۷۷ ۲۲۹.۲۱۳ ۲۷.۹۶۸ ۲۲۰.۷۸۰.۷۳۱ ۲۵۳.۶۲۱
به گفته وی؛ پاکت سیمان از شرکتهای داخلی تهیه و به صورت ریال خریداری می گرد. همچنین هزینه مواد مصرفی در بخش سربار ۴۸۶.۵۵۷ (میلیون ریال) که مربوط به پاکت مصرفی می باشد.
وی افزود: در خصوص اورهال شرکت ابراز داشت: اورهال شرکت معمولاً هر شش ماه یک بار برای هر کدام از خطوط تولید به طور مجزا انجام می شود. هزینه هر دوره اورهال بستگی به ظرفیت خطوط تولید دارد که از ابتدای سال ۱۴۰۱ تا کنون حدوداً مبلغ ۱۵۰ میلیون ریال هزینه اورهال خط یک و مبلغ ۲۱۰ میلیون ریال هزینه اورهال خط دو بوده است.
قهرمانی ادامه داد: مدت زمان هر بار اورهال برای هر خط معمولاً ۱۵ روز می باشد که به صورت معمول برای هر خط در طول سال ۲ بار اورهال در نظر گرفته می شود که با توجه به ظرفیت تولید دو خط میزان تولید در زمان اورهال در طول یک سال ۲۴۰,۰۰۰ تن کاهش می یابد که با برنامه ریزی های در نظر گرفته شده این میزان در ماه های دیگر سال جبران می گردد .
وی در اشاره به ارزش جایگزینی شرکتی مشابه این شرکت، گفت: این هزینه به طور دقیق قابل استناد نمی باشد ولی با توجه به نرم جهانی حدود دویست و چهل میلیون دلارمی باشد.
قهرمانی در پیش بینی خود از روند قیمتی سیمان داخلی عنوان کرد: با توجه به اینکه سیمان داخلی از طریق
بورس کالا به فروش می رسد ، روند قیمتی بستگی به عرضه و تقاضا در بورس کالا دارد
براین اساس در بیان فرایند نرخ گذاری مواد مصرفی، اظهار داشت: مواد خریداری شده توسط واحد بازرگانی پس از ورود به شرکت توسط واحد انبار رسید می شود و به موجودی مواد مورد نظر اضافه می گردد و سپس فاکتور خرید به امور مالی ارسال و توسط واحد مالی در سیستم قیمت گذاری می گردد.
وی هزینه حمل سیمان به ازای هر تن پاکتی و فله را اینگونه عنوان کرد: فروش سیمان داخلی اعم از
پاکت و فله تحویل درب کارخانه می باشد.
قهرمانی در بیان هزینه نرخ سوخت مازوت و هزینه حمل مازوت گفت: هزینه خرید هر لیتر مازوت به
صورت عللحساب ۵۰۰۰ ریال و هزینه حمل هر لیتر مازوت ۳۹۹۴ ریال می باشد .
وی در نهایت از انجام تعمیرات اورهال و مدیریت مصرف انرژی در زمان پیک برق به عنوان تمهیدات
شرکت برای قطعی برق در سال آینده به منظور اثر کمتربر عملیات شرکت نام برد.