رشد شاخص خودرو سرعت می گیرد
مهدی میرزایی،کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: پیرامون بررسی چشم انداز صنعت خودرو بایستی این گروه را از منظر بنیادی و تکنیکی مورد بررسی قرار دهیم. تا چندماه قبل که دلار در روند انگیزشی بود، عقیده ام مبنی بر رشد این گروه ها بود که شاهد افزایش چندبرابری قیمت سهام […]
مهدی میرزایی،کارشناس بازار سرمایه در گفتگو با خبرنگار بورس امروز عنوان کرد: پیرامون بررسی چشم انداز صنعت خودرو بایستی این گروه را از منظر بنیادی و تکنیکی مورد بررسی قرار دهیم. تا چندماه قبل که دلار در روند انگیزشی بود، عقیده ام مبنی بر رشد این گروه ها بود که شاهد افزایش چندبرابری قیمت سهام آنها بودیم. حال با افزایش ارزش سهام کامودیتی بیس، نقدینگی بازار به سمت صنایع داخلی جامانده از تورم چرخیده و این روزها شاهد اقبال بازار به سمت صنایع داخلی نظیر خودرویی ها هستیم.
از منظر بنیادی اخبار متعددی در مورد این صنعت دست به دست می شود که شامل ۱- خصوصی سازی و خروج دولت از ترکیب سهامداری این گروه ۲- تجدید ارزیابی دارایی ها ۳- اثرات افزایش نرخ خودرو بر قابلیت سوآوری این گروه می شود. در مورد مبحث اول به نظر عزمی جدی برای اصلاح ساختاری این صنعت در دولت روحانی وجود دارد. دولت سالها ارقام کلانی به صورت وام های بلاعوض به خودروسازان پرداخت می کند و این گروه بدلیل مشکلات ساختاری همچنان زیان ده هستند و نیاز است برای تحول در این صنعت به بخش خصوصی واگذار شود.
قیمت بلوک سایپا و ایران خودرو می تواند بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ تومان باشد. پیرامون تجدید ارزیابی نیز با عنایت به شناسایی زیان سنگین توسط خودروسازان، تنها راه خروج از ماده ۱۴۱ قانون تجارت، افزایش سرمایه از محل تجدید ارزیابی (سرمایه گذاری های بلندمدت و زمین-ساختمان) است. گروه ایران خودرو تابحال تجدید ارزیابی نداشته و براساس برخی محاسبات سرانگشتی بایستی بین ۸۰۰ تا ۱۰۰۰% تجدید ارزیابی دهد. سایپا نیز پیشتر از محل سرمایه گذاری های بلندمدت تجدید ارزیابی داده و حالا می تواند از محل زمین و ساختمان افزایش سرمایه دهد. با عنایت به قیمت پایین سهام این دو گروه و پتانسیل تجدید ارزیابی ۸۰۰% در ایران خودرو و ۲۵۰% در سایپا، سهام این دو لیدر گروه مدتی است مورد توجه بازار قرار گرفته اند. زیرا این روزها بازار به سهام جامانده از تورم و سهامی که ارزش جایگزینی بالایی یافته، گرایش بیشتری دارد.
از منظر تکنیکال روند افزایشی در شاخص این گروه مشهود است و همه فاکتورهای یک روند صعودی پایدار را داراست. شاخص این گروه در خردادماه سال جاری از سقف برجام گذر کرد و عبور از یک سقف تاریخی به منزله پیدایش یک روند جدید است.
از منظر قواعد موجی الیوت، شاخص این گروه اکنون در ریزموج c از ۲ از ۳ از یک پهنه دونده قرار دارد و انتظار می رود طی ۳-۴ روز کاری دیگر وارد قوی ترین بخش روند شود و تا ۴۵ و حتی ۵۵ هزار واحد افزایش یابد. ( رقم فعلی شاخص=۳۲ هزار واحد). در این بین سهام لیدر گروه (به ترتیب خودرو و خساپا) ، می توانند به ۸۰۰ و ۲۵۰ تومان افزایش یابد. در مجموع شاخص گروه خودرو همچنان رو به بالا ارزیابی می شود. هنوز موج سوم صعودی کامل نشده و رالی قوی تری برای چندماه مورد انتظار است.