رشد ۴۳ درصدی نقدینگی در “شپاکسا”
به گزارش بورس امروز؛ شرکت پاکسان با دارا بودن سرمایه ای معادل با ۹ هزار و ۲۲۱ میلیارد و ۳۹۸ میلیون ریال در صنعت شوینده محصولات اصلی صابون و کفشوی رتبه اول و در تولید پودر رتبه سوم را در کشور به خود اختصاص داده است. شرکت مدیریت صنعت شوینده توسعه صنایع بهشهر با دارا […]
به گزارش بورس امروز؛ شرکت پاکسان با دارا بودن سرمایه ای معادل با ۹ هزار و ۲۲۱ میلیارد و ۳۹۸ میلیون ریال در صنعت شوینده محصولات اصلی صابون و کفشوی رتبه اول و در تولید پودر رتبه سوم را در کشور به خود اختصاص داده است. شرکت مدیریت صنعت شوینده توسعه صنایع بهشهر با دارا بودن ۶۷ درصد از مالکیت سهام این شرکت به عنوان سهامدار عمده و اصلی شرکت پاکسان محسوب می گردد.
از فرصت های این صنعت می توان به افزایش توجه به سطح بهداشت در خانواده ها، اغییر در نوع مصرف محصولات شوینده، توسعه شبکه فروشگاه های زنجیره ای، مدرن شدن سطح فناوری و دسترسی آسان به تجهیزات مربوط به این حوزه، ایجاد شبکه های مجازی و امکان استفاده تجاری از آن ها، روند رو به رشد نیاز افراد به محصولات شوینده، تکنولوژی ساخت تجهیزات به صورت بومی در این صنعت وجود دارد، امکان افزایش تولید مواد اولیه از فراورده های نفتی در داخل کشور و پایین بودن هزینه تولید با توجه به نرخ برابری ارز در مقایسه با بازار جهانی اشاره کرد.
شرکت پاکسان نوعی پودر را با فرمولی خاص و بر اساس نظر کیفی مصرف کنندگان نهایی طراحی و تولید نموده است. این شرکت با ترویج و تبلیغ صحیح این محصول در سبد محصولات خود و عرضه آن در بازار می تواند سوداوری خود را به طرز چشم گیری تحت تأثیر قرار دهد.
یکی از سیاست های این شرکت برای تامین مالی خود تغییر سیاست فروش از نسیه به نقد و کوتاه کردن دوره وصول مطالبات می باشد و شرکت با حفظ این روند می تواند یک منبع دائمی نقدینگی را برای خود ایجاد نماید و از منظر تامین مالی با کمتر مشکلی مواجه گردد.
روند افزایش سرمایه شرکت از بدو تاسیس
شرکت پاکسان با سرمایه اولیه ۵ میلیون ریال در سال ۱۳۴۱ فعالیت می نمود. این شرکت در طی سال ۱۳۴۱ لغایت ۱۳۵۲ سرمایه خود را ۴ هزار و ۱۵۰ درصد از ۵ میلیون ریال به ۲۱۲ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال افزایش داد. افزایش سرمایه این شرکت از سال ۱۳۵۲ لغایت ۱۳۵۳، ۳ مرتبه و از محل آورده نقدی انجام گرفت و نهایتا سرمایه شرکت به ۶۰۰ میلیون ریال افزایش یافت.
سرمایه این شرکت در سال ۱۳۷۲ معادل با ۶۰۰ میلیون ریال بود که با افزایش سرمایه ۴۰۰ درصدی از محل مطالبات حال شده به ۳ میلیارد ریال افزایش یافت.
در سال ۱۳۷۴ نیز سرمایه این شرکت ۱۰۰ درصد از محل مطالبات حال شده به ۶ میلیارد ریال افزایش یافت. در سال ۱۳۷۴ این شرکت برای بار دوم سرمایه خود را حدود ۱۵۰ درصد از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی افزایش داد و سرمایه ای معادل با ۱۵ میلیارد ریال را برای خود رقم زد.
در سال ۱۳۷۵ نیز افزایش سرمایه این شرکت ۱۰۰ درصد از محل مطالبات حال شده از ۱۵ میلیارد ریال به ۳۰ میلیارد ریال افزایش یافت.
در سال های ۱۳۷۸، ۱۳۸۲ و ۱۳۹۳ سرمایه این شرکت از محل آورده نقدی و مطالبات حال شده به ۱۳۵ میلیارد ریال رسید.
در سال ۱۳۹۷ این شرکت از محل شود انباشته خود که معادل با ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد و ۹۰۸ میلیون ریال بود توانست افزایش سرمایه ۳۰۰ درصدی را انجام دهد و سرمایه خود را به ۵۴۰ میلیارد ریال برساند.
سرانجام در سال ۱۴۰۰ این شرکت از محل تجدید ارزیابی دارایی ها سرمایه خود را حدود ۱۰۰ درصد از ۵۴۰ میلیارد ریال به یک هزار و ۸۰ میلیارد ریال افزایش داد.
خلاصه ای از مطالبات و نقدینگی شرکت
در دوره ۱۲ ماهه ۱۴۰۱ نسبت به دوره ۱۲ماهه سال گذشته، مطالبات این شرکت از ۷ هزار و ۱۹۰ میلیارد و ۹۶۸ میلیون ریال به ۹ هزار و ۱۴۷ میلیارد و ۳۵۰ میلیون ریال(رشدی ۲۷ درصدی) افزایش یافته است.
موجودی نقد شرکت در دوره ۱۲ ماهه سال جاری نسبت به دوره ۱۲ ماهه سال گذشته با رشدی ۴۳ درصدی از ۹۳۱ میلیارد و ۱۴۴ میلیون ریال به یک هزار و ۳۳۳ میلیارد و ۱۳۲ میلیون ریال افزایش یافته است. در نتیجه این شرکت در ایجاد نقدینگی نسبت به یکسال مالی گذشته بهتر عمل نموده است.