افزایش سرمایه ۶۱ درصدی کچاد از محل سود انباشته
به گزارش بورس امروز؛ مجمع عمومی فوق العاده شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به منظور افزایش سرمایه ۱۴۰ درصدی این شرکت برگزار شد. براساس پیشنهاد هیات مدیره “کچاد” و مجوز سازمان بورس، سرمایه شرکت از ۱۱۹ هزار میلیارد ریال به ۲۸۶ هزار میلیارد ریال افزایش می یابد. این افزایش سرمایه طی دو مرحله صورت خواهد […]
به گزارش بورس امروز؛ مجمع عمومی فوق العاده شرکت معدنی و صنعتی چادرملو به منظور افزایش سرمایه ۱۴۰ درصدی این شرکت برگزار شد. براساس پیشنهاد هیات مدیره “کچاد” و مجوز سازمان بورس، سرمایه شرکت از ۱۱۹ هزار میلیارد ریال به ۲۸۶ هزار میلیارد ریال افزایش می یابد.
این افزایش سرمایه طی دو مرحله صورت خواهد پذیرفت. ۶۱.۷ درصد این افزایش سرمایه از محل سود انباشته و ۶۶ درصد دیگر آن از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران این شرکت انجام خواهد شد.
بر این اساس در مرحله نخست در سال ۱۴۰۱، سرمایه شرکت از ۱۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان به ۱۹ هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان افزایش خواهد یافت. به منظور برخورداری این مرحله از افزایش سرمایه از معافیت مالیاتی مقرر شد که این افزایش سرمایه ۷ هزار و ۳۵۰ میلیارد تومانی تا قبل از پایان سال ۱۴۰۱ در اداره ثبت شرکت ها به ثبت رسد.
و اما در مرحله دوم این افزایش سرمایه، سرمایه “کچاد” به میزان ۷ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان افزایش می یابد. بر این اساس سرمایه شرکت از ۱۹هزار و ۲۵۰ میلیارد تومان به ۲۷ هزار و ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش می یابد. منابع مالی این افزایش سرمایه ۶۶ درصدی که از محل مطالبات و آورده نقدی سهامداران صورت می پذیرد سال ۱۴۰۲ انجام می پذیرد.
اما در مجمع عنوان شد که ثبت این افزایش سرمایه به پس از زمان برگزاری مجمع عادی سالیانه منتهی به اسفند ۱۴۰۱ در سال آینده موکول خواهد شد.
این گزارش می افزاید: امیر علی طاهر زاده مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی چادرملو هدف از انجام این افزایش سرمایه را تامین بخشی از منابع مورد نیاز جهت تکمیل طرح های توسعه در دست اجرای شرکت عنوان کرد.
احداث نیروگاه سیکل ترکیبی به ظرفیت اسمی ۵۴۶ مگاوات – EPC ، احداث کارخانه فروآلیاژها (فرومنگنز پرکربن، فروسیلیکو منگنز و فروسیلیس به ترتیب با ظرفیت ۲۰.۰۰۰، ۳۰.۰۰۰ و ۱۵.۰۰۰ تن در سال)، احداث خط تولید فرآورده های نسوز ( شامل ۳۱۰ هزار تن فرآوری انواع مواد نسوز و ۱۸۵ هزار تن انواع آجر، جرم و قطعات ویژه نسوز) و احداث کارخانه اکسیژن شماره ۲ به ظرفیت ۱۵.۰۰۰ نرمال متر مکعب بر ساعت به روش EP از سوی وی به عنوان طرح های در دست اجرای شرکت مورد اشاره قرار گرفت.
مدیرعامل کچاد، همچنین از جبران مخارج انجام شده بابت مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر، مشارکت در افزایش سرمایه شرکت های سرمایه پذیر، جبران مخارج انجام شده بابت تحصیل سرمایه گذاری ها ( خرید سهام و تاسیس شرکت) تحصیل سرمایه گذاری و در نهایت جبران مخارج سرمایه ای انجام شده بابت خرید و ساخت دارایی های سرمایه ای ( ساختمان و تاسیسات، ماشین آلات و تجهیزات، وسایل نقلیه و …) به عنوان دیگر اهداف این افزایش سرمایه نام برد.
وی در اشاره به تامین بخشی از سرمایه در گردش مورد نیاز شرکت به منظور تامین سنگ ( استخراج و خرید)، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ شرکت معدنی و صنعتی چادرملو در حدود ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تن از سنگ آهن مورد نیاز خود را از محل خرید تامین می کند.
وی تصریح کرد: با لحاظ نرخ شمش ۱۳۵ میلیون و ۲۹۴ هزار و ۶۲۵ ریالی برای هر تن در سال ۱۴۰۱ و ضریب ۱۲ درصدی برای نرخ سنگ آهن نسبت به شمش، هزینه سالانه تحمیلی از بابت خرید سنگ بدون در نظر گرفتن هزینه های حمل و … در حدود ۰ میلیون و ۵۸۸ هزار و ۳۸۸ ریال تخمین زده می شود.
وی ادامه داد: همچنین با لحاظ مصرف حدود ۱۳ میلیون و ۳۲۵ هزار تنی سنگ آهن در سال ۱۴۰۱ برای شرکت چادرملو، تناژ استخراج این شرکت در سال ۱۴۰۱ در حدود ۹ میلیون ۸۲۵ هزار تن است که با لحاظ هزینه استخراج به مبلغ ۴ میلیون و ۳۵۴ هزار و ۵۹۲ ریال برای هر تن بر اساس آخرین قراردهای موجود با پیمانکاران در سال ۱۴۰۱، مبلغ کل هزینه استخراج در سال ۱۴۰۱ در حدود ۴۲ هزار و ۷۸۳ میلیارد و ۸۷۱ میلیون ریال برآورد می شود.
طاهر زاده از دامپینگ روسیه، کووید ۱۹، کاهش تقاضای مصرفی چین به عنوان عواملی نام برد که منجر به کاهش قیمت های زنجیره ارزش فولاد شده بود و صادرات این شرکت را از صرفه اقتصادی خارج ساخته بود.
وی با بیان بهبود قیمت ها در سطح جهانی و رشد قیمت محصولات صادراتی “کچاد” از ۴۵۰ دلار به ۵۳۰ تا ۵۵۰ دلار بر اساس نرخ های فوب بندرعباس افزایش یافته است، عنوان کرد: تولید صادراتی این شرکت طی ماه های گذشته به رغم انجام مزایده با اقبال همراه نبود، اما در حال حاضر این محصولات با رشد قیمتی همراه شده اند.
وی استراتژی این شرکت را حداکثر رشد تولید بخش فولاد عنوان کرد که تا به این واسطه بخشی از این کاهش درآمد از محل رشد تولید و بهره وری جبران شود.
طاهر زاده به تامین بخشی از ماشین آلات طرح گندله سازی ۲ و سفارش گذاری خارجی تجیهزات کارخانه اکسیژن سازی این شرکت اشاره کرد و گفت: با توجه به تفاوت سنگین نرخ ارزها اعم از نیما، اسکناس، سنای حواله ای و اسکناسی، ارز مورد نیاز برای تامین این تجهیزات و ماشین آلات بر اساس ارز ناشی از صادرات در صورت ثبت سفارش انجام می شود؛ در غیر اینصورت بر اساس ارز آزاد این خرید صورت می پذیرد.
وی در ادامه اظهارات خود، سیاست های شرکت در بخش معادن را مورد اشاره قرار داد و با اعلام بازبینی شرکت در طرح های معدنی خود، عنوان کرد: سیاست شرکت، فعالیت اکتشافی گسترده در شعاع ۶۰ کیلومتری معدن است. بر این اساس برای افزایش استقلال اکتشافی و چابک سازی فعالیت های شرکت در نظر داریم تا ۱۰۰ درصد از مالکیت شرکت توسعه معادن و اکتشافات فلزیابان کویر را از آن خود کنیم. در این خصوص توافقاتی را با شرکت سرمایه گذاری امید به عنوان دیگر سهامدار این شرکت اکتشافی حاصل کرده ایم.
مدیرعامل “کچاد” همچنین در اشاره به معدن D19 نیز عنوان کرد: ۲۵ هزار متر حفاری در این معدن صورت گرفته است که درصدد دریافت گواهی اکتشاف هستیم. با انجام فعالیت اکتشافی پیش بینی می شود که به ذخیره ۱۰۰ میلیون تنی دست یابیم.
همچنین در ادامه این مجمع، مجمع عمومی شرکت به طور فوق العاده به منظور مصوبه هیات وزیران تشکیل شد.
بر اساس مصوبه هیات وزیران که در بیستم مهرماه ۱۴۰۱ به چادرملو و شرکت سنگ آهن مرکزی ابلاغ شده بود این شرکت ها به تامین هزینه آب شرب استان یزد به واسطه احداث خط لوله آب موظف شدند. سهم چادرملو بر اساس این مصوبه یک هزار میلیارد تومان است.
طاهر زاده اظهار داشت: تامین این هزینه سبب می شود تا این شرکت طی تعاملات استانی از حداکثر کمک از منابع مختلف استانی بهره مند شود.
وی که هزینه انجام شده برای پروژه آبرسانی خلیج فارس را تاکنون حدود ۵۶۳ میلیارد تومان عنوان می کرد، تصریح کرد: این هزینه تا سقف ۷۰۰ میلیارد تومان به موجب مصوبه هیات وزیران انجام خواهد شد.
وی خاطرنشان ساخت: اما این هزینه صورت گرفته، در ازای معافیت مالیاتی شرکت مورد قبول خواهد گرفت.
همچنین موضوع بعدی این مجمع به موجب اماده نبودن گزارش جزء بند ۵- بند الف ماده ۴۳ قانون برنامه ۵ ساله ششم توسعه اقتصادی از دستور جلسه خارج شد.