تحلیلی از بازار محصولات فولاد تخت
طهمورث جوانبخت معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، عمده ترین عامل افزایش قیمت فولادی در بازار را افزایش نرخ ارز و انتظار تورمی ناشی از آن ذکر کرد. وی با بیان اینکه رشد نرخ ارز عاملی موثر بر قیمت هاست، اظهار داشت: انتظار افزایش بیشتر نرخ ارز […]
طهمورث جوانبخت معاون فروش و بازاریابی فولاد مبارکه در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز، عمده ترین عامل افزایش قیمت فولادی در بازار را افزایش نرخ ارز و انتظار تورمی ناشی از آن ذکر کرد.
وی با بیان اینکه رشد نرخ ارز عاملی موثر بر قیمت هاست، اظهار داشت: انتظار افزایش بیشتر نرخ ارز با توجه به پیش بینی ها و مقدمات ایجاد شده این موضوع را تشدید و تسریع نموده و می نماید.
معاون فروش و بازار یابی فولاد مبارکه تصریح کرد: نرخ نهاده های انرژی و حتی محدودیت های ناشی از فصل سرد سال نیز تاثیر چندانی براین افزایش قیمت نداشته است.
وی معتقد است که کماکان انتظار تورمی ناشی از رشد نرخ ارز ذهنیت ها را به سوی شایعه مخرب رویارویی با نرخ ارز دوبرابری در سال آینده سوق میدهد و این امر قطعا افزایش قیمت بیشتر را به دنبال خواهد داشت.
جوانبخت از افزایش قیمت های جهانی با پیش بینی مثبت بودن رشد آتی، همچنین تعیین قیمت پایه ورق فولادی با نرخ ارز سنا نه براساس نرخ ارز توافقی، در نظر نگرفتن قیمت CFR از جمله دلایلی نام برد که منجر به تعیین قیمتی غیر واقعی برای ورق گالوانیزه در بورس کالاشده است.
وی خاطر نشان ساخت: این مبنا کماکان فشار شدیدی به تقاضا با وجود انتظار واقعی بازار از افزایش قیمت های جهانی و ارز وارد نموده است.
معاون فروش و بازار یابی فولاد مبارکه اضافه کرد: از این روی محصولات فولادی برای بهره جویی از اختلاف قیمت فاحش آن در بورس کالا و بازار به کالای سرمایه ای تبدیل شده که با ثابت نگه داشتن قیمت عرضه و اصرار به این سیر غیر منطقی، قطعا افزایش قیمت بیشتر، بسیار ملموس است.