چرا اهداف اولیه ذوب آهن اصفهان در سال جاری محقق نشد؟
به گزارش بورس امروز؛ ایرج رخصتی مدیر عامل شرکت ذوب اهن اصفهان به دلایل تغییر بیش از ۳۰ درصدی سود عملیاتی این شرکت اشاره کرد و گفت: عملکرد ۹ماهه شرکت نسبت به دوره مشابه سال قبل دارای رشد ۱۲درصدی بوده اما به نسبت بودجه این شرکت رشد منفی دو درصدی داشته است. وی اضافه کرد: […]
به گزارش بورس امروز؛ ایرج رخصتی مدیر عامل شرکت ذوب اهن اصفهان به دلایل تغییر بیش از ۳۰ درصدی سود عملیاتی این شرکت اشاره کرد و گفت: عملکرد ۹ماهه شرکت نسبت به دوره مشابه سال قبل دارای رشد ۱۲درصدی بوده اما به نسبت بودجه این شرکت رشد منفی دو درصدی داشته است.
وی اضافه کرد: دلیل محقق نشدن اهداف اولیه و زیان شدید شرکت با پوشش ۹۸ درصدی برنامه تولید بخاطر افزایش شدید نرخ پایه حقوق و دستمزد، افزایش قیمت حامل های انرژی در صنعت فولاد، افزایش شدید قیمت کک و زغالسنگ وارداتی سال جاری و تورم ایجاد شده در کشور بوده که به نسبت آن عوامل تولید رشد ناچیزی داشته است.
وی افزود: افزایش قیمت فروش محصولات در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ با وجود رکود حاکم بر بازار فولاد نسبت به مدت مشابه سال قبل دارای رشد ۱۰ درصد می باشد، این در حالیست که افزایش قیمت تمام شده محصولات ۳۷ درصد بوده است.
ایرج رخصتی همچنین اشاره کرد: افزایش قیمت خرید کک وارداتی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۳ درصد بوده است.
وی در ادامه گفت:افزایش قیمت خرید زغالسنگ وارداتی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۲۹ درصد بوده است.
رخصتی بیان کرد: افزایش قیمت خرید مواد آهن دار در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵ درصد بوده است.
وی اظهار کرد: افزایش قیمت خرید آب خام در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۴ درصد بوده است.
رخصتی بیان داشت: افزایش قیمت خرید گاز طبیعی در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۳۴ درصد بوده است.
وی اعلام کرد: افزایش قیمت برق خریداری در ۹ ماهه سال ۱۴۰۱ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۳۵ درصد بوده است.
رخصتی یکی از دلایل عمده تغییرات عملکرد سه ماهه سوم سال جاری به نسبت میانگین سه ماهه اول و دوم سال جاری گفت: کاهش پنج درصدی متوسط نرخ فروش محصولات نوردی و کاهش ۱۲ درصدی متوسط نرخ فروش شمش در ۳ ماهه سوم سال ۱۴۰۱ نسبت به میانگین ۳ ماهه اول و دوم سال ۱۴۰۱ جمعا معادل مبلغ پنج هزار و ۷۵۶ میلیارد و۱۷۵ میلیون ریال بوده است.
وی دیگر دلایل عمده این تغییرات را اینگونه ذکر کرد: افزایش هزینه دستمزد تولیدی سه ماهه سوم سال ۱۴۰۱ نسبت به میانگین سه ماهه اول و دوم سال سال جاری ۱۲هزار و۹۷۹میلیارد و۹۳۲ میلیون ریال بوده که این امر منجر به افزایش ۹ درصدی بهای تمام شده معادل ۹هزار و ۵۶۶میلیارد و۵۳۳ میلیون ریال برای دوره مذکور شده است.
ایرج رخصتی یکی دیگر از دلایل عمده را اینگونه توصیف کرد:افزایش ۵۱ درصدی هزینه های عمومی، اداری، توزیع و فروش معادل سه هزار و۹۱میلیارد و۳۳۴ میلیون ریال در سه ماهه سوم سال جاری نسبت به میانگین سه ماهه اول و دوم سال امسال که بخشی از آن۹۰۵میلیارد۴۱۹ میلیون ریال ناشی از افزایش حقوق و مزایای بخش اداری ، و بخشی از آن دو هزار و ۴۷میلیارد و۳۵۵میلیون ریال نیز ناشی از افزایش هزینه های خدمات دریافتی از تولید و هزینه حمل محصولات بوده است.