پوشش تورم در بازار سرمایه با سودنقدی و بازدهی قیمت سهم
به گزارش بورس امروز؛ در حال حاضر می توان شرکت های فعال در بازار سرمایه را به دو دسته کلی تقسیم کرد: شرکت های صادرات محور و برخوردار از درآمد دلاری ۲. شرکت هایی که صادرات ندارند. با توجه به اینکه شرکت های صادراتی عمدتا درآمدهای ارزی خود را با دلار نیما تبدیل به ریال می […]
به گزارش بورس امروز؛ در حال حاضر می توان شرکت های فعال در بازار سرمایه را به دو دسته کلی تقسیم کرد:
- شرکت های صادرات محور و برخوردار از درآمد دلاری ۲. شرکت هایی که صادرات ندارند.
با توجه به اینکه شرکت های صادراتی عمدتا درآمدهای ارزی خود را با دلار نیما تبدیل به ریال می کنند، در چند ماه گذشته فاصله بین دلار بازار آزاد با دلار نیمایی بسیار زیاد شده است.
عموما از مجموعه تحولات اقتصادی کشور این برآورد حاصل می گردد که احتمال حرکت دلار آزاد به سمت پایین بعید خواهد بود. با توجه به کاهش فاصله دلار نیما با دلار بازار آزاد، این فاصله به گونه دیگری در حال کاهش است. این امر سبب افزایش درآمد شرکت های از بازار آزاد خواهد شد. موضوع دیگر ارزش جایگزینی شرکت ها است. بسیاری از دارایی های شرکت ها از جمله زمین، ساختمان و … عملا رشد کرده است و این ارزش جایگزینی قابل قیاس با حتی ۶ ماه گذشته هم نیست. این افزایش قیمت ها سبب شده که امکان ایجاد شرکت دیگری مانند فولاد مبارکه یا هلدینگ خلیج فارس عملا در کشور با توجه به شرایط تحریم امکان پذیر نباشد. در نتیجه این ارزش جایگزینی در کشور ما با رشد قابل توجهی مواجه بوده است. اما عاقلانه ترین عکس العمل سهامداران حفظ سهم خود به ویژه سهام شرکت های با در آمد دلاری. سهم های خدماتی، درآمد ثابتی را متأثر از روند تورم ایجاد می کنند که در کوتاه مدت نیز نوسانات کمتری را به همراه دارند.
تاکنون روند بلند قیمت ها نشان داده که مجموعه رشد قیمت بعلاوه سود سهام دریافتی، همیشه تورم را پوشش داده و در مقاطعی بازار سرمایه از سایر بازارها بهتر عمل کرده است و بازدهی آن در ۱۰ سال اخیر حتی از دلار و طلا هم بیشتر بوده است. اما متأسفانه در یک الی دو سال اخیر، اعتماد مردم نسبت به این بازار خدشه دار شده و این عدم بی اعتمادی کلیت و سودآوری بازار را تحت الشعاع قرار داده است. در حالی که در تمام کشورهای دنیا به خصوص ایران بازه های بلندمدت همیشه نشان داده است که این بازار بهترین گزینه سرمایه گذاری است چرا که هم به نفع ساختار اقتصادی کشور است و هم بازدهی و نقد شوندگی خوبی را در مقایسه با سایر بازارها دارد.
در حال حاضر نیز ابزارهای لازم در کشور ایجاد شده که مردم می توانند از خدمات تخصصی، صندوق های سرمایه گذاری استفاده کنند و همپای شاخص، سهم خود را نیز افزایش دهند.