با ارزان ترین دارایی ریالی کشور افسار تورم را بکشیم
به گزارش بورس امروز؛ وقتی که از اقتصاد ایران صحبت می کنیم، ناخودآگاه مسئله تورم و بالا رفتن قیمت ها در ذهن ما شکل می گیرد. در دوران تورم، ثروت ریالی افرادی که دارایی دارند، بیشتر می شود و آن دسته از مردم نیز که دارایی ندارند، در این دوران فقط نظاره گر هستند و […]
به گزارش بورس امروز؛ وقتی که از اقتصاد ایران صحبت می کنیم، ناخودآگاه مسئله تورم و بالا رفتن قیمت ها در ذهن ما شکل می گیرد. در دوران تورم، ثروت ریالی افرادی که دارایی دارند، بیشتر می شود و آن دسته از مردم نیز که دارایی ندارند، در این دوران فقط نظاره گر هستند و بالا رفتن سطح عمومی قیمت ها زندگی آن ها را با اخلال مواجه می کند. بسیاری از مردم برای حفظ قدرت خود در این بازار بلبشو به سرمایه گذاری های ارزان تر و قابل دسترس تر روی می آورند که بازار سهام یکی از این بازارها است.
تاریخچه ی سهام و بورس طی سال های گذشته گواه این امر است که بازار سرمایه بهترین امکان سرمایه گذاری را نسبت به سایر بازارها داراست. چرا که عموما قیمت سهام متاثر از تورم است.
اما موضوعی که در حال حاضر بازار سرمایه با آن مواجه هستیم میزان عقب ماندگی این بازار نسبت به سایر بازارها (طلا، مسکن، خودرو، طلاو…) است. به رغم رشد حدود دو برابری دارایی ها طی دوسال اخیر، این رشد در بازار سرمایه از روند معکوسی برخوردار بوده است و شاهد روند نزولی حدود ۴۰ درصدی سهام بودیم. با توجه به اهرم موجود در بازار، به نظر می رسد که اهمیت سود سرمایه ای نسبت به سود مجمع ارجح تر است. حال باید بدانیم علت چیست؟
به طور کلی سرمایه گذاری در بازار سرمایه در بلندمدت برای پوشش مضرات تورم مناسب است؛ اما به دلیل افزایش ریسک های سیاسی و اجتماعی باید عملکرد نسبتا محتاط تری نسبت به چندین سال گذشته داشت. اگرچه همچنان سهام ارزان ترین دارایی ریالی در کشور است. در صورت نادیده گرفتن ریسک های اجتماعی و سیاسی، سهام می تواند در بلندمدت پاسخگوی مناسبی برای سرمایه گذار باشد.
با بررسی سوابق قیمتی شرکت ها این موضوع مشخص است که با نزدیک شدن به مجمع، رشد سهام شرکت ها صعودی تر میشود. حفظ سهام از سوی سهامدار تا زمان برگزاری مجمع، سهامدار را از سود بیشتری نسبت به زمان فروش سهم خود پیش از مجمع برخوردار می سازد. اما سود سهام نمی تواند تورم موجود را پوشش دهد، در حال حاضر با توجه به پرداخت سود از سوی شرکت ها خصوصا در صنعت بانکداری، این سود به هیچ عنوان پاسخگوی تورم نیست. این امر نشات گرفته از یک سلسله قوانین و مقرراتی است که از سوی بانک مرکزی وضع شده است. با توجه به عدم پوشش تورم به واسطه سود مجامع آنچه که می تواند صورت پذیرد سوق سیاست تقسیم سود از سوی شرکت ها به سمت سهام جایزه است.