بازده نقدی در سود سهام
به گزارش بورس امروز؛ با توجه به شرایط تورمی موجود در کشور و همچنین حفظ و یا عدم حفظ سهام از سوی سهامداران تا زمان برگزاری مجامع شرکت ها این نکته حائز اهمیت است؛ عملکرد ۹ ماهه بازار سرمایه نشان دهنده ی کسب بازده حدود ۱۰ درصدی این بازار است. این درحالیست که بازار کالایی (دلار، […]
به گزارش بورس امروز؛ با توجه به شرایط تورمی موجود در کشور و همچنین حفظ و یا عدم حفظ سهام از سوی سهامداران تا زمان برگزاری مجامع شرکت ها این نکته حائز اهمیت است؛ عملکرد ۹ ماهه بازار سرمایه نشان دهنده ی کسب بازده حدود ۱۰ درصدی این بازار است. این درحالیست که بازار کالایی (دلار، سکه، ارز و خودرو) از بازد دهی حدود ۵۰ تا ۵۵ درصدی برخوردار بوده است. این بازد دهی در بازار ملک حدود ۴۰ درصد بوده است. تورم رسمی از مراکز رسمی حدود ۴۰ درصد اعلام شده است.
به نظر می رسد سیاست اصلی در چیدمان سرمایه گذاری باید به شیوه ی سپر تورمی باشد. به این معنا که منابع در سپرده ها ی بانکی و سایر ابزارهای با درآمد ثابت جذابیت کاملی را ندارند و معمولا از لحاظ تئوری و تاریخی سهام عموما به عنوان ابزار تورمی تعریف شده است که توانسته سهامداران و سرمایه گذاران را در برابر تورم بالا پوشش بدهد. در حال حاضر با توجه به عملکرد ۹ ماهه شرکت ها و گزارشات تولیدی فروش آذر ماه، سهامداران قادر به برآورد دقیقی از عملکرد امسال خواهند بود. این امر نشان دهنده عدم وجود تغییرات در سود کسر شده ی بنگاه های بورسی با سود کسر شده در سال گذشته است. دلیل اصلی این امر هم سیاست گذاری های دولت در رابطه با افزایش هزینه ها، حقوق پرسنل و افزایش بهای انرژِی بوده است. گرچه همین عوامل هم ریسک هایی را به همراه دارد و می تواند موجب شود که سهام ابزار مناسبی برای سپر تورمی نباشد. از سویی نیز وجود انتظار تورمی در دلار است. با توجه به اینکه دلار موجود در بازار سرمایه حدود ۲۸ هزار تومان است، کالاها و همچنین سود شرکت ها با دلار نیما مورد محاسبه قرار می گیرد. لذا سهامداران می توانند امیدوار باشند که در سه ماهه پایانی سال با کاهش فاصله ی دلار آزاد و نیما (که یک رانت چند صد هزار میلیارد تومانی است) عملکرد بهتری را به همراه داشته باشند. همچنین در مقایسه ی بازارها و ابزارهای موازی، ممکن است در مقاطع بلند مدت سهام ابزار مناسب تری نسبت به سایر ابزارها باشد. سود سهام شرکت ها در بازده نقدی سهام در حدود ۱۰ درصد است که در برخی از سهام که شرایط مناسبی از لحاظ پوشش سود دارا هستند این نسبت به حدود ۱۵ درصد نیز قابل تغییر است. به عبارتی سهامداران می توانند تا ۱۵ درصد بازده نقدی داشته باشند و مابقی بازده انتظاری و یا بازده قیمتی را از افزایش قیمت سهام کسب کنند.