مقاومت ۱.۶ میلیون واحدی می شکند؟
به گزارش بورس امروز، شاخص کل بورس تنها حدود ۶۲ هزار واحد با کانال ۱.۶ میلیون واحد فاصله دارد که این بار به نظر می رسد توان بورس برای شکستن این مقاومت، کافی است. شاخص کل بورس از زمان سقوط سال ۹۹ تا به حال چند بار به محدوده ۱.۶ میلیون واحد رسیده که هر دفعه […]
شاخص کل بورس از زمان سقوط سال ۹۹ تا به حال چند بار به محدوده ۱.۶ میلیون واحد رسیده که هر دفعه در عبور از این سد مقاومتی ناکام مانده است. اما این بار با توجه به رشد قیمت دلار، به نظر می رسد این مقاومت شکسته خواهد شد و هدف بعدی شاخص کل، ارتفاع ۱.۸ میلیون واحد است.
دفعات قبل، بورس هنوز در گیر و دار سقوط ۹۹ بود و سرمایه گذاران با دیدن مقاومت های روی چارت، سریعا سهام خود را می فروختند. اما این دفعه ماجرا فرق می کند. رشد قیمت دلار منجر به رشد سودآوری شرکت ها می شود و نسبت سود به قیمت سهام شرکت ها جذاب شده که این موضوع می تواند منجر به شکسته شدن مقاومت ۱.۶ میلیون واحدی شود. گرچه که انتظار می رود شاخص در اطراف این مقاومت مدتی در جا بزند.
نمایش قدرت پول در بورس
دیروز چند اتفاق مثبت در جریان معاملات بازار سهام رخ داد که ادامه دار شدن این رویدادها می تواند منجر به رشدی قابل قبول در بازار سهام شود.
مهم ترین اتفاق، جهش ارزش معاملات خرد بود. رشد بیش از ۵۰ درصدی ارزش معاملات خرد که رقم آن را تا ۶۵۰۰ میلیارد تومان رساند، نشانه مثبتی برای بازار است. دیروز رقم معاملات رکورد چند ماه گذشته را شکست و یکی از بزرگ ترین ارقام ارزش معاملات در سال ۱۴۰۱ ثبت شد.
علاوه بر این، حدود هزار میلیارد تومان پول از صندوق های با درآمد ثابت قابل معامله خارج شد و ۳۸۰ میلیارد تومان تزریق پول جدید به بازار سهام نیز اتفاق افتاد. به طور خلاصه می توان گفت که سرمایه گذاران حقیقی در حال آشتی کردن با بورس هستند و مجددا سرمایه های خود را وارد این بازار می کنند.
برتری طرف تقاضا
ضمن اینکه شاخص قدرت خریداران حقیقی هم به عدد ۱.۳۶ رسیده که حاکی از کنار رفتن فروشندگان بزرگ و فعال شدن خریداران قدرتمند است.
در دقایق پایانی بازار روز گذشته حدود ۶۰۰ نماد مثبت در مقابل ۵۰ نماد منفی در بازار وجود داشت که برتری قدرتمندانه طرف تقاضا را نمایش می دهد. با توجه به این تعداد نماد مثبت در بازار، انتظار می رود در ابتدای معاملات امروز نیز شاخص ها رشد کنند. البته احتمال متعادل تر شدن روند رو به رشد بازار در نیمه دوم زمان معاملات وجود دارد که این به معنای کمتر شدن شیب صعود شاخص است نه منفی شدن آن.