به گزارش بورس امروز؛ علیاکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان سیمان کشور با اشاره به نیاز صنعت سیمان به انرژی مستمر برای تولیدات سیمانی گفت: در حال حاضر گاز ۵۴ واحد سیمانی قطع است و برخی از کارخانهها از سوخت جایگزین استفاده میکنند. از طرفی سوخت جایگزین (مازوت) علاوه بر مشکلات اجرایی در تهیه و ذخیرهسازی و شوکهای ناشی از تغییر سوخت به دلیل هزینههای حمل، قیمت تمام شده کارخانههای سیمان را افزایش میدهد.
الوندیان یکی از مشکلات صنعت سیمان را آشنایی کم کارشناسان و سرویسدهندگان انرژی از روند خط تولید و آسیبهای خاموش کردن ناگهانی کورهها و تجهیزات این صنعت عنوان کرد و افزود: با تبادل نظر امیدواریم نظرات به هم نزدیک شود و تصمیمات منطقیتر گرفته شود.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در ادامه به تجربه موفق سال جاری در بهبود تعاملات و کمتر شدن مشکلات ناشی از کمبود برق اشاره کرد و گفت: علی رغم اعمال محدودیت در برق سیمانیها، امسال با یک تعامل خوب با مسئولان توانستیم بحران برق را بهتر از سال گذشته مدیریت کنیم و با خسارت کمتری از آن عبور کنیم.
وی با تاکید بر مضرات تصمیمات اضطراری تصریح کرد گاهاً با یک اولتیماتوم ۲ ساعته برای قطع برق خط تولید تجهیزات بخش پخت و مواد نسوز دچار خسارت میشد که لازم است با هماهنگی بیشتر برای به حداقل رساندن خسارت، کورههای سیمان طی یک فرایند و زمانبندی مشخص به تدریج کاهش بار و پس از تخلیه مواد داخل سیستم پخت و سرد کردن کوره، برق آن را قطع کرد.
الوندیان با بیان اینکه باید فهم، درک و تعامل مشترک بین سرویسدهندگان دولتی و مدیران صنعت سیمان ایجاد شود گفت: در صنعت سیمان حجم سیلوهای ذخیره سیمان محدود است و لازمه تولید مستمر، عرضه مستمر سیمان است و برای تقویت عرضه و تقاضا باید قیمتگذاری دستوری را متوقف کنیم.
دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان در پایان هشدار داد صنعت سیمان مستهلک است و اگر دولت در سیاستهای خود نسبت به این صنعت بازنگری نکند به دلیل افزایش بی رویه هزینههای تولید و پایین نگه داشتن قیمت سیمان، این صنعت توان بازسازی و نوسازی را نداشته و برای حفظ تولید و بهینه سازی با مشکلات جدید مواجه خواهد شد.
- منبع خبر : سنا
Monday, 6 February , 2023