طرحهای توسعهای فولاد سنگان بر مدار محیط زیست
به گزارش بورس امروز؛ شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان به عنوان حلقه اول در زنجیره تولید فولاد مبارکه وظیفه تأمین گندله موردنیاز این شرکت را برعهده دارد. از مهمترین رسالتها و سیاستهای شرکت فولاد مبارکه و به تبع، فولاد سنگان، تولید همراه با صیانت از محیط زیست است. بر این اساس حفاظت از محیط […]
به گزارش بورس امروز؛ شرکت صنایع معدنی فولاد سنگان خراسان به عنوان حلقه اول در زنجیره تولید فولاد مبارکه وظیفه تأمین گندله موردنیاز این شرکت را برعهده دارد. از مهمترین رسالتها و سیاستهای شرکت فولاد مبارکه و به تبع، فولاد سنگان، تولید همراه با صیانت از محیط زیست است. بر این اساس حفاظت از محیط زیست رکن جدی در سیاستهای فولاد سنگان می باشد و از ابتدا تا کنون پروژه های مختلفی در این راستا و منطبق بر استراتژی های کلان شرکت تعریف و اجرا نموده است. توجه به توسعه زنجیره تولید، بهبود مستمر وضعیت زیست محیطی و عمل به تعهدات این حوزه شامل، کاهش مصرف منابع انرژی و آب، کاهش مستمر آلاینده ها و عدم استفاده از مواد مخرب محیط زیست، توسعه و حفظ فضای سبز، کاهش تولید ضایعات و بازیافت آن ها، استفاده از بیشترین سطح توانمندی کارکنان و فرهنگ سازی عمومی و کنترل های زیست محیطی، مهمترین محورهای رویکرد فولاد سنگان به محیط زیست است.
استفاده از سیستم بازچرخانی آب مصرفی به چرخه تولید یکی از مهمترین پروژه های شرکت است که بیش از ۸۰% از آب مصرف شده را طی فرآیند مشخص به تولید باز می گرداند. اما احداث سیستم انباشت مکانیزه باطه را باید یک ابرپروژه محیط زیستی دانست که به همت فولاد سنگان و حمایت فولاد مبارکه در آستانه کلنگ زنی قرار دارد. این پروژه بزرگ با سرمایه گذاری ۱۵۰۰۰ میلیارد ریالی فاز مطالعه و تحقیق و مراحل اولیه خود را به اتمام رسانده است و در آینده بسیار نزدیک با کلنگ زنی وارد فاز عملیات اجرایی خواهد شد. این سیستم تا پیش از این تنها توسط کشورهای برزیل و استرالیا به اجرا درآمده است و اکنون کشور ما نیز سومین استفاده کننده از این فناوری خواهد بود و فولاد سنگان را به اولین شرکت در کشور و حتی خاورمیانه تبدیل خواهد نمود که از این تکنولوژیی استفاده می نماید. از آنجا که تولید کنسانتره از سنگ آهن صورت می گیرد و محصول نهایی فولاد سنگان تهیه گندله از کنسانتره تولیدی می باشد، رعایت کلیه استانداردهای تولیدی و زیست محیطی حائز اهمیت است. در ابتدا سنگ آهن استخراج شده به کنسانتره آهن و سپس گندله و بعد از آن به فولاد تبدیل می گردد. تولید کنسانتره به ترتیب با طی نمودن مراحل خردایش، آسیاب کردن، جداسازی، پرعیارسازی و در آخر نیز آبگیری صورت می پذیرد. در مرحله آبگیری مقداری باطله دارای سنگ آهن قابل استفاده وجود دارد، در نتیجه باید آبی که در سنگ آهن پر عیار، ذخیره گردیده به صورت کامل خشک شود. با فناوری هایی که تا پیش از این وجود داشت، حداقل ۱۸ درصد از رطوبت همچنان در سنگ آهن پر عیار تر باقی می ماند. این سیستم، باطله موجود را پس از آبگیری به صورت تپه های فشرده در خواهد آورد که مانع از انتشار ریزگردهای میکرونی کنسانتره در فضا خواهد شد. یکی دیگر از پروژه های بزرگ توسعه پایدار در منطقه که با محوریت حفاظت از محیط زیست در دست اجرا می باشد، طرح بزرگ انتقال آب دریای عمان به استانهای شرقی کشور از جمله خراسان رضوی است که فولاد سنگان به همراه سایر شرکتهای معدنی منطقه نقش مهمی در این پروژه بزرگ دارد. انتقال آب دریای عمان به خراسان رضوی و منطقه سنگان ضمن تأمین آب شرب منطقه کمک بسیار بزرگی به بخش صنعت خواهد بود و می تواند روند توسعه پایدار و گسترش طرحهای توسعه ای را سرعت دهد.