تمامی محصولات تولیدی باید وارد بورس کالا شوند
به گزارش بورس امروز، با ورود خودروهای تولید داخلی کشور به بازار بورس کالا نه تنها سرمایه سرمایه گذاران سریع تر به وجه نقد تبدیل می گردد بلکه تولید کنندگان نیز سریع تر می توانند کالای تولیدی خود را به وجه نقد تبدیل کنند. همچنین با عرضه محصولات تولیدی داخل کشور از جمله خودرو قیمت […]
به گزارش بورس امروز، با ورود خودروهای تولید داخلی کشور به بازار بورس کالا نه تنها سرمایه سرمایه گذاران سریع تر به وجه نقد تبدیل می گردد بلکه تولید کنندگان نیز سریع تر می توانند کالای تولیدی خود را به وجه نقد تبدیل کنند. همچنین با عرضه محصولات تولیدی داخل کشور از جمله خودرو قیمت های دستوری که اصلی ترین مشکل برخی از صنایع بزرگ کشور همچون صنعت خودرو سازی است به مرور حذف خواهد شد چرا که در چنین بازاری عرضه و تقاضا تعیین کننده قیمت خواهد بود. تعیین قیمت بر اساس عرضه و تقاضا سبب ایجاد شفافیت در قیمت گذاری ها و در نهایت عملکرد یک شرکت خواهد شد. به علاوه با ورود این محصولات به بورس کالا به مرور از اختلاف قیمت بین درب کارخانه و بازار آزاد کاسته خواهد شد و اینگونه کنترل قیمت بازار آزاد با درب کارخانه ها نیز راحت تر خواهد گردید. این نکته حائز اهمیت است که اختلاف قیمت بین بازار آزاد و درب کارخانه، در واقع یارانه ای بود که از جیب اکثریت سهامداران و مردم به جیب اقلیت دلالان سرازیر می شد و اجازه رسیدن قیمت ها به قیمت تعادلی و واقعی بازار را نمی داد. اما باید در نظر داشت که عرضه خودرو در بورس کالا به شرطی مناسب و مشکل گشا خواهد بود که تمامی محصولات خودرویی تولید داخل کشور وارد این بازار شوند نه اینکه تنها بخشی از این تولیدات وارد بورس کالا شوند.
ورود خودرو به بورس کالا نه تنها به نفع مصرف کننده نهایی شد بلکه تولید کننده گان را نیز منتفع نمود. این منفعت دو سر سود از آن جهت است که قیمت ها در جریان معاملات از بازار آزاد پایین تر خواهد بود و اینگونه هم مصرف کننده می تواند خودروی مورد نظر خود را با قیمتی پایین تر از بازار آزاد خریداری نماید و هم تولید کننده می تواند محصول تولیدی خود را با قیمتی بیشتر از قیمت مصوب دولتی به فروش رساند. عرضه خودرو با قیمتی بالاتر از قیمت مصوب دولتی می تواند حاشیه سود بالایی را در این شرکت ها ایجاد نماید و تا حد زیادی هم سبب بهبود اقتصاد داخلی شود. علاوه بر اینکه بورس کالا سبب شفافیت قیمت ها و معاملات و منتفع نمودن دو سر سود، در خرید مصرف کننده و فروش تولید کننده می شود، بازار رقابتی ای را ایجاد می نماید و تقاضای کاذب را نیز حذف می نماید. در راستای تحقق این عوامل ظرفیت تولید خودرو به تقاضای واقعی و مشتری واقعی خود خواهد رسید و به این ترتیب تقاضای سفته بازی نیز حذف خواهد شد.
صنعت خودروساز به عنوان یک صنعت پیشرو در کشو ما می تواند با عرضه محصولات خود در بورس کالا مرز بین مشتری واقعی و مشتری کاذب را بشکافد و همچنین از زیاندهی خود جلوگیری نماید.