قرائتی علنی در مجلس/ضرورت آموزش مجلسیان در امور اقتصادی
به گزارش بورس امروز؛ هر گونه تصمیم اقتصادی از سوی مجلس باید با منطق و عقلانیت اقتصادی همراه باشد. با وجود منطق اقتصادی است که نمایندگان عرصه ی اقتصادی به عنوان کنش گران موثر بازار سرمایه و اقتصاد کشور را در مسیر هموار خود قرار می دهند. پیروی از چنین روندی از بروز تصمیمات ناگهانی […]
به گزارش بورس امروز؛ هر گونه تصمیم اقتصادی از سوی مجلس باید با منطق و عقلانیت اقتصادی همراه باشد. با وجود منطق اقتصادی است که نمایندگان عرصه ی اقتصادی به عنوان کنش گران موثر بازار سرمایه و اقتصاد کشور را در مسیر هموار خود قرار می دهند.
پیروی از چنین روندی از بروز تصمیمات ناگهانی برای شرکت ها نیز جلوگیری می نماید و مانع از متضرر شدن سهامداران می گردد. به عنوان مثال تصمیمات ناگهانی در گذشته از قبیل تعیین عوارض صادراتی، نرخ گاز، مباحث مالیاتی به طور مستقیم سود و زیان شرکت ها را تحت تاثیر قرار داده است.
با توجه به عدم تخصص مجلس در رابطه با برخی مسائل اقتصادی و از سویی تاثیر گذاری تصمیمات آنان در عرصه ی اقتصادی، باید موضوعات پس از بررسی در کمیسیون های تخصصی، به قانون تبدیل و به اجرا گذاشته شوند. قرائت نظر کمیسیون های تخصصی مجلس فارغ از تصمیمات کلی نمایندگان در صحن علنی مجلس منجر به آگاهی و تصمیم گیری مناسب خواهد شد؛ این امر امکان تصویب و یا عدم تصویب مغرضانه و یا سودجویانه قوانین از سوی برخی نمایندگان را از میان می برد.
بنابراین اعلام کلان موضوعات مانع از بروز بحران در روند اقتصادی می شود. با توجه به عدم اجبار نمایندگان مجلس شورای اسلامی در آموزش بدیهات موضوعات اقتصادی و بازار سرمایه، هرگونه اتخاذ تصمیمی از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در عرصه ی اقتصادی باید همراه با اطلاعات کافی باشد در غیر اینصورت نمایندگان مجلس شورای اسلامی باید از نظر کمیسیون های تخصصی بهره مند شوند.
هرچه قوانین بلندمدت تر باشد و الزام در اجرای آنها مستحکم تر باشد فعالین اقتصادی را آگاه تر می نماید؛ این امکان را به آنها می دهد که از برنامه بلند مدت تری برای خود داشته باشند.