خیز غدیر نی ریز برای تملک معادن جدید
به گزارش بورس امروز، مجتمع فولاد غدیر نی ریز یکی از ۷ طرح تولید فولاد استانی تولید آهن اسفنجی و فولاد سازی دولت جمهوری اسلامی در راستای هدف توسعه غیر متمرکز فولاد در برنامه توسعه اقتصادی کشور است. این مجتمع با هدف تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و یک میلیون تن فولاد در […]
به گزارش بورس امروز، مجتمع فولاد غدیر نی ریز یکی از ۷ طرح تولید فولاد استانی تولید آهن اسفنجی و فولاد سازی دولت جمهوری اسلامی در راستای هدف توسعه غیر متمرکز فولاد در برنامه توسعه اقتصادی کشور است. این مجتمع با هدف تولید سالانه ۸۰۰ هزار تن آهن اسفنجی و یک میلیون تن فولاد در استان فارس به بهره برداری رسید. بر این اساس درگفت و گو با محسن مصطفی پور مدیر عامل مجتمع فولاد غدیر نی ریز به بررسی آخرین اقدامات صورت گرفته درخصوص بهره برداری پروژه فولاد سازی این شرکت پرداخته ایم که مشروح آن در ذیل آمده است:
- با توجه به برنامه از پیش تعیین شده، مقرر شده بود که پروژه فولاد سازی شما در خرداد ۱۴۰۱ به بهره برداری برسد، در حال حاضر آخرین وضعیت این پروژه چگونه است و چه زمانی به بهره برداری می رسد؟ آیا نیاز به بازنگری مجدد این پروژه است؟
در برنامه های قبلی قرار بر این بود که در خرداد ۱۴۰۱ کارخانه فولادسازی راه اندازی شود، اما به دلیل مشکلات ناشی از تحریم ها و عدم اجرای تعهدات برخی از تامین کننده ها به خصوص در حوزه ی تجهیزات برقی، ترانس ها و تابلو های برقی، برنامه ریزی و زمان بندی راه اندازی این پروژه با تاخیر مواجه شد. هم اکنون پروژه در وضیعتی بسیار مناسبی قرار دارد و اندک کارهای باقی مانده نیز به صورت سه شیفت توسط پیمان کاران در حال انجام است. نیمی از تجهیرات باقی مانده ی برقی نیز در دسترس است. در تلاش هستیم که با کمک دستگاه های مختلف دولتی زمان بندی ترخیص نیز کوتاه گردد و طبق وعده در بهمن ماه امسال کارخانه فولاد سازی این شرکت به بهره برداری رسد.
- پروژه گندله سازی این مجموعه از چه ارزش ریالی و ارزی برخوردار است و ظرفیت اسمی آن چه میزان است ؟ آیا اجرای این پروژه نیاز به گندله را از دیگر مجموعه های سنگ آهنی برای این شرکت از میان می برد؟
مجموعه ی کارخانه ی گندله سازی با سرمایه گذاری حدود ۱۱۰ میلیون یورویی در حال اجرا است. برنامه ای که چندین سال متوقف شده بود. از اسفند ۱۴۰۰ با کلنگ زنی رسمی، تسریع در انجام این پروژه صورت گرفت بطوری که در بخش مهندسی حدود ۷۰ درصد و در بخش اجرا نیز ۲۰۰ درصد پیشرفت وجود دارد. در تامین تجهیزات نیز حدود نیمی از سفارش گذاری و پیش پرداخت به تولید کنند گان انجام شده است. لذا سرعت کار قابل قبول است. ظرفیت تولید کارخانه ی گندله سازی فولاد نی ریز غدیر ۵/۲ میلیون تن در سال خواهد بود که با به بهره برداری این کارخانه، نیاز گندله ی مجموعه ما از طریق این کارخانه مرتفع خواهد شد. در این میان باید با تلاش بیشتر، معدن قابل اتکایی را در تملک داشته باشیم که بر اساس آن احداث یک واحد کنسانتره سازی کل زنجیره را برای مجموعه محقق نماییم. در واقع با این اقدام مجموعه قالب حقیقی و واقعی خود را خواهد یافت.
- پیش بینی شما از قیمت آهن اسنفجی در ۴ ماهه باقی مانده سال چقدر است؟
با توجه به مکانیسم بورس کالا در رابطه با قیمت آهن اسفنجی تلاش بر شفاف سازی قیمت هاست تا به این واسطه عرضه و تقاضا کاملا محسوس و محرز باشد. طبق آمار از یک سال گذشته شرکت فولاد نی ریز غدیر محصوات خود را به صورت هفتگی در بورس کالا عرضه می کند و طی این اقدام به تنظیم بازار در این حوزه و البته ایجاد شفافیت کمک کرده است. اما قیمت ها براساس مولفه های موثر در بازار تعیین می شوند. قیمت ها در بازه ای از زمان روند صعودی یافته و با اعمال محدودیت ها با خریداران در بورس کالا، تلطیف و تنظیم شده اند. اما به نظر تکرار روند قطعی گاز برای کارخانجات آهن اسفنجی که با شدت بسیار زیادی اعمال می شود، حتما بازار به لحاظ قیمتی دستخوش تغییرات رو به بالایی خواهد شد. این نکته ی مهم و اثر گذار، بر قیمت آهن اسفنجی در بازار اثر خواهد داشت .
- جناب آقای مصطفی پور برای دستیابی به ظرفیت اسمی ۸۰۰ هزار تنی تولید آهن اسفنجی آیا برنامه ای دارید؟
در سال های گذشته هم در مواردی تولید به بیش از ۸۰۰ هزار تن هم رسید. عدم دستیابی به تولید ۸۰۰ هزار تنی در شرایط کنونی، به دلیل محدودیت های ناشی از قطعی برق و گازی بوده که موجب تعطیلی شده است. اگر این محدودیت ها وجود نداشته باشد حتما این مجموعه می تواند به ظرفیت تولید اسمی و چه بسا بیشتر از آن هم برسد. محدودیت گاز در زمستان و برق در تابستان با تعطیلی کارخانه ما را از تولید با ظرفیت اسمی و عملی واقعی دور نگه داشته است.
- آیا پروژه های معدن سنگ آهن (غیاث و جازموریان) در شرکت غدیر نی ریز راستای پروژه گندله سازی تعریف شده اند ؟ این دو معدن از چه میزان سنگ آهن و از چه عیاری برخوردارند؟
معادن غیاث و جازموریان از قبل پیش بینی شده بودند و برنامه هایی در شرکت برای آن ها وجود داشته است. طبیعتا نیاز کارخانه های آتی گندله سازی ما بیش از ظرفیتی است که به موجب آنها تنها به دو معدن غیاث و جازموریان بسنده کرد. این دو معدن جزو طرح های شرکت در حوزه ی معدن بوده اند و فعالیت های لازم را دارا هستند. با توجه به گزاراشات هفتگی و ماهانه آن ها، به زودی پروانه ی اکتشاف آنها اخذ خواهد شد. پس از اخذ این پروانه در رابطه با ادامه ی کار و چگونگی بهره مندی از این معادن برنامه ریزی خواهد شد. اما این دو معدن قابل اتکا و با ظرفیت بسیار بالا این امکان را ندارند که شرکت فولاد نی ریز غدیر را در احداث کارخانه ی کنسانتره و تامین نیاز کارخانه ی گندله سازی یاری دهند. لذا نیازمند معادن با ظرفیت بیشتری هستیم که با حمایت سهامداران محقق خواهد شد. با توجه به نگاه مثبت دولت نسبت به این موضوع نیز امید است که با تملک معادن بیشتر رهیافتی به سوی شکوفایی اقتصادی در این حوزه داشته باشیم.