ممنوعیت معامله دلار در بازار آزاد
به گزارش بورس امروز به نقل از اقتصاد نیوز، معامله گران ارز در حال احتیاط هستند و از ترس برخورد قضایی از بازار عقب نشینی کردند.در این شرایط قیمت دلار و سایر بازار ها رنج شد و نمی توان یک جهت کلی برای بازار ارز تعیین کرد. هرگونه خرید و فروش ارز در خارج از […]
به گزارش بورس امروز به نقل از اقتصاد نیوز، معامله گران ارز در حال احتیاط هستند و از ترس برخورد قضایی از بازار عقب نشینی کردند.در این شرایط قیمت دلار و سایر بازار ها رنج شد و نمی توان یک جهت کلی برای بازار ارز تعیین کرد.
هرگونه خرید و فروش ارز در خارج از صرافی ها و بانک ها دلالی محسوب شده و جرم است رییس پلیس امنیت اقتصادی تهران در پایان هفته گذشته این خبر را اعلام کرد و به همین دلیل احتیاط در بازار ارز افزایش یافت.
ممنوعیت معامله دلار در بازار آزاد بحث تازه ای نیست اولین بار بانک مرکزی در تاریخ یازدهم اردیبهشت اعلام کرد که معاملات فردایی ارز و معاملات خارج از صرافی ها و بانک ها غیر قانونی بوده و در حکم قاچاق ارز تلقی می شود.
انتظامی شدن فضای بازار ارز
ولی تکرار این خبر توسط رییس پلیس امنیت اقتصادی تهران وقتی دلار در نزدیکی کانال حساس قیمتی قرار گرفته احتمال انتظامی شدن فضا در بازار ارز را تقویت کرد و به همین دلیل معامله گران ارز احتیاط بیشتری کردند و از ترس برخورد قضایی از بازار عقب نشینی کردند.
قیمت دلار رنج شد
در این شرایط قیمت دلار و سایر بازار ها رنج شد و نمی توان یک جهت کلی برای بازار ارز تعیین کرد. بررسی حباب قیمت ارز در بازارهای مرزی نشان می دهد که دلار در روز قبل تغییر چندانی نکرده و احتمالا کلیت بازار در رکود فرو رفته است.
دلار متشکل در یک قدمی کانال ۳۴ هزار
به گزارش اکوایران، اختلاف قیمت دلار در بازارهای رسمی نیز در روز گذشته تغییر چندانی نکرد تنها بازاری که یک تغییر محسوس را تجربه کرد دلار متشکل بود که با افزایش قیمت در یک قدمی کانال ۳۴ هزار تومانی قرار گرفت و اختلاف دلار متشکل و آزاد نسبت به روز قبل ۳ درصد کاهش پیدا کرد.
بررسی بازار بین بانکی در بازار شبانه نشان می دهد که بسط پول توسط بانک مرکزی در این بازار دومین رکورد خود را از ابتدای سال جاری ثبت کرد. بانک ها در بازار شبانه نیازهای کوتاه مدت خود در بازه یک تا سه روزه را از یکدیگر و بانک مرکزی تامین می کنند رکورد زنی میزان عرضه پول توسط بانک مرکزی نشان می دهد که نیاز بانک ها به پول افزایش پیدا کرده است که با افزایش سهم پول از نقدینگی توجیه می شود زیرا تقاضای سپرده گذاران در بانک ها افزایش پیدا کرده است.
بانک ها به دنبال دریافت اعتبارات بیشتر
همچنین ملزم کردن بانک ها به پرداخت اعتبارات گوناگون به منابع بانک ها فشار وارد کرده و بانک ها را مجبور به دریافت اعتبار بیشتر کرده است. به هرحال افزایش تقاضای بانک ها از بانک مرکزی برای بازار ارز مطلوب نیست زیرا خبر افزایش اعتبارات بانک ها و افزایش سهم پول از نقدینگی را تایید می کند که هردو موارد ذکر شده در شرایط تورمی نگران کننده است.
بازار طلا رنج شد
اونس طلا در آستانه ورود به کانال ۱۸۰۰ دلاری معاملات خود را در روز جمعه به پایان رساند به همین دلیل قیمت طلا و سکه در روز قبل تحت تأثیر تغییرات قیمت دلار بود و رنج شد.
در حالیکه سکه امامی در بازار آزاد کاهش پیدا کرد در بورس کالا سکه رفاه رشد قیمت را ثبت کرد، طلای آب شده کمی کاهش یافت ولی ربع سکه کمی بالا رفت که نشان می دهد بازار طلا روز قبل جهت قیمت مشخصی نداشته و رنج بوده است.
بازار سرمایه در آستانه اصلاح
روز قبل بازار بورس پرعرضه تر بود در انتهای بازار از مقدار مثبت شاخص کل کم شد و شاخص هم وزن کمی منفی شد، به نظر می رسد بازار آماده یک اصلاح است در شرایطی که شاخص کل کم نوسان شده و ارزش معاملات خرد نشان می دهد بازار رمقی برای شکست سقف های قیمتی ندارد.