نقص در قیمت گذاری قیر
به گزارش بورس امروز؛ در شرایط فعلی هم در حوزهی محصولات پتروشیمی و هم در حوزهی فرآوردههای نفتی مصوبه عوارض صادراتی بر قیر با عجله و بدون انجام کار کارشناسی ابلاغ شد. این محدودیت به صورت ملموس و محسوس، انگیزهی سرمایهگذار را کاهش می دهد. در حال حاضر مجموعههایی که در گذشته با انگیزه به بسترسازی […]
به گزارش بورس امروز؛ در شرایط فعلی هم در حوزهی محصولات پتروشیمی و هم در حوزهی فرآوردههای نفتی مصوبه عوارض صادراتی بر قیر با عجله و بدون انجام کار کارشناسی ابلاغ شد. این محدودیت به صورت ملموس و محسوس، انگیزهی سرمایهگذار را کاهش می دهد.
در حال حاضر مجموعههایی که در گذشته با انگیزه به بسترسازی در این صنعت پرداختند و اقدام به اجرای طرح های توسعه ای نمودند، در شرایط بسیار سختی قرار دارند. دولت با مبنا قرار دادن مواد خام و نیمه خام، بعضی از محصولات پتروشیمی مانند اوره را به عنوان مواد خام گنجاندند.
اگرچه تعیین عوارض بر صادرات قیر منفعت کوچکی را نصیب دولت می کند اما ابعاد خسارت آن گسترده تر خواهد بود. کاهش انگیزهی سرمایهگذار واقعا جدیست و کشور را در سیاست گذاری دچار ابهام می سازد. در حال حاضر قیر ایران به عنوان با کیفیتترین قیر محسوب می شود و در کشور تنها ۲ تولید کنندهی اصلی قیر از فرآیند پالایشگاهی برخوردارند که با رعایت الزامات بین المللی فعالیت می کنند.
اما به رغم بالا بودن کیفیت قیر تولیدی کشور، از نظر قیمت سیستم قیمتگذاری این محصول در ایران دچار نقص است و باید اصلاح شود. این درحالیست که بزرگترین تولیدکنندگان قیر دنیا کرهی جنوبی و سنگاپور از اختلاف قیمت زیادی با کشور ما برخوردارند.