بهره کشی بانک مرکزی از بازار سرمایه
به گزارش بورس امروز؛ باز بودن دامنه ی نوسان به عنوان یک سیاست فرعی در شرایط طبیعی بازار عملکرد بهتری خواهد داشت؛ اما در شرایط کنونی سیاست باز شدن دامنه ی نوسان تنها بستری برای متضرر شدن سهامداران است. نرخ بهره بدون ریسک در بازار بدهی از ۲۴.۵ درصد به ۲۶ درصد افزایش یافته است. لذا […]
به گزارش بورس امروز؛ باز بودن دامنه ی نوسان به عنوان یک سیاست فرعی در شرایط طبیعی بازار عملکرد بهتری خواهد داشت؛ اما در شرایط کنونی سیاست باز شدن دامنه ی نوسان تنها بستری برای متضرر شدن سهامداران است.
نرخ بهره بدون ریسک در بازار بدهی از ۲۴.۵ درصد به ۲۶ درصد افزایش یافته است. لذا طی این روند با این سرعت سبب خواهد شد تا سهام با پی بر ایی حتی ۲ مورد اقبال قرار نگیرد. مادامی که نرخ بهره بین بانکی با چنین شتابی در حال حرکت است بزرگ و یا کوچک نمودن دامنه ی نوسان عامل محرکی در جهت تغییر روند بازار سرمایه نخواهد بود.
موضوع حائز اهمیت کسب سود بدون ریسک است در اقتصادی که سالانه ۲۶ درصد سود بدون ریسک به سرمایه گذار پرداخت می شود آن هم با چنین رشد اقتصادی در کشور، مسلم است که این اقدامات تنها به رکود بازار سرعت می دهد.
سیاست شدید کنترل نقدینگی از سوی بانک مرکزی سیاست تغییرات دامنه ی نوسان را کاملا به موضوعی خنثی و فرعی تبدیل کرده است. فراهم نمودن بستر کسب بهره بدون ریسک با خرید اوراق از بازار با نرخ بهره ی ۵/۲۶ درصد، هیچ سرمایه داری حاضر به خرید سهام در بازار نخواهد بود.
راه حل کلی برای این وضعیت این است که بانک مرکزی سقف نرخ بهره بین بانکی را کاهش دهد که به تبع آن نرخ بهره ی بدون ریسک یا همان نرخ اوراق نیز کاهش یابد. همچنین بانک ها نیز از ارائه نرخ های بهره بالا به سپرده گذاران منع شوند.
تحقق این عوامل جریان پول را به بازار سرمایه انتقال می دهد. با توجه به اظهارات معاونین و مدیران تامین مالی در خصوص نرخ های بدون ریسک ۲۸ درصدی، تزریق سرمایه صندوق توسعه ملی و صندوق توسعه و بازار هم قادر به نجات بازار سرمایه نخواهد بود.
بنابراین اگر اقدام مناسبی از سوی بانک مرکزی برای نرخ بهره صورت نپذیرد وضع بازار تغییری نخواهد داشت. بازار سرمایه به عنوان عضو کوچکی از اقتصاد باید صبوری پیشه کند تا محرکی در بخش های دیگر نرخ بهره را از این حالت کنترلی خارج سازد.