مقاصد سودجویانه در انتشار گزارشهای مالی
به گزارش بورس امروز؛ متاسفانه اخبار با اهمیت گزارش ها و صورتهای مالی دوره ای یا ماهانه قبل از انتشار در سامانهی کدال در فضای مجازی منتشر میشود که این امر موجبات سودجویی را فراهم می سازد. این موضوع در مورد گزارش های سهام پالایشی به کرات در بازار سرمایه تجربه شده است. در واقع با […]
به گزارش بورس امروز؛ متاسفانه اخبار با اهمیت گزارش ها و صورتهای مالی دوره ای یا ماهانه قبل از انتشار در سامانهی کدال در فضای مجازی منتشر میشود که این امر موجبات سودجویی را فراهم می سازد. این موضوع در مورد گزارش های سهام پالایشی به کرات در بازار سرمایه تجربه شده است.
در واقع با شایعه سازی سودها، با ابراز کردن فروشها به گونهی دیگر سعی در جهت دهی به بازار می شود به گونه ای که بعضا شاهد صفوف خرید و یا فروش در این سهام بودیم. این درحالیست که پس از انتشار گزارش ها مشخص شده است که اخبار صرفا شایعه بوده است و یا بالعکس.
نظارت بر انتشار این اخبار به ویژه در فضای مجازی می تواند از سوی نهاد ناظر صورت پذیرد که آیا شایعات مربوط به صورت های مالی ناشران از سوی کارکنان خود آنها بوده است یا نه؟، بر این اساس اشخاص ذینفع مورد پیگیری و جریمه واقع شوند و یا درصورت شایعه بودن آنها با افشاییه ها، گزارشهای منسجمتری روانه بازار شود.
باتوجه به تعیین زمان برای انتشار گزارش های دوره ای و ماهانه، برخی از صنایع در زمان مناسب به انتشار این گزارش ها مبادرت می ورزند اما صنایع کوچکتر با انتشار دیر هنگام گزارش های مالی خود، بازار را دچار سردرگمی میکنند. در این میان می توان به صنعت خودرو و قطعه سازی اشاره کرد. شرکت های حاضر در صنایع کوچک غالبا انتشار گزارش های مالی خود را به آخرین مهلت قانونی در نظر گرفته شده موکول می کنند.
اما انتشار گزارشهای مالی در صنایع بزرگی مانند پتروشیمی در همان روزهای اول مهلت قانونی صورت می گیرد. این عدم هماهنگی در انتشار گزارشات مالی سبب برهم خوردن نظم بازار و بروز اشتباه در ورود و خروج پول به صنایع و آشفتگی رفتار سرمایه گذاران با صنایع می شود. از سوی دیگر گاها گزارشها در نخستین روزهای تعیین شده دوره های مالی در سامانه کدال قرار می گیرند، اما انتشار بعدی آنها در روزهای بعدی با اصلاحیه همراه است.
متاسفانه این موضوع نیز از دیگر مواردی است که باعث سردرگمی سهامداران و سودجویی ذینفعان این شرکت ها میشود. مقاصد سودجویانه ای چون کاهش قیمت سهم به منظور خرید ارزان و یا فروش آن با قیمت های بالا از سوی سفته بازان با انتشار این گزارش ها پیگیری می شود. لذا برای برخورداری از یک بازار شفاف، باید همه افراد حاضر در بازار سرمایه به صورت عادلانه به اطلاعات دسترسی داشته باشند تا به این واسطه اطلاعات درست مبنای خرید و فروش قرار گیرد.
با توجه به دوره های تحلیل کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت در بازار سرمایه، این نوع اقدام چشم انداز مناسبی را در بازار سرمایه حداقل در کوتاه مدت پیش روی سهامداران ترسیم نمی کند.