هدفگذاری اکتشاف سراسری سنگآهن
به گزارش بورس امروز، و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، اردشیر سعدمحمدی بیان کرد: کارشناسان بخش معدن و صنایع معدنی چندین سال است که هشدار جدی دادهاند؛ مبنی بر اینکه ذخایر معدنی مانند سنگآهن با روند اکتشاف موجود رو به اتمام است و این موضوع جدیدی نیست. وی افزود: […]
به گزارش بورس امروز، و به نقل از روابط عمومی شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات، اردشیر سعدمحمدی بیان کرد: کارشناسان بخش معدن و صنایع معدنی چندین سال است که هشدار جدی دادهاند؛ مبنی بر اینکه ذخایر معدنی مانند سنگآهن با روند اکتشاف موجود رو به اتمام است و این موضوع جدیدی نیست.
وی افزود: بر اساس آخرین ویرایش مطالعات طرح جامع فولاد کشور، ذخیره زمینشناسی سنگآهن پنج میلیارد تن و ذخیره قابل استخراج آن دو میلیارد و ۹۰۰ میلیون تن تخمین زده میشود. چنانچه اهداف سند چشمانداز ۱۴۰۴ تحقق یابد و به تولید سالیانه ۵۵ میلیون تن فولاد خام برسیم، سالانه ۱۶۰ تا ۱۶۹ میلیون تن سنگآهن نیاز است. بنابراین ذخایر موجود، جوابگوی تولید فولاد برای سالیان متمادی نخواهد بود.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات ادامه داد: استخراج از معادن در اعماق زمین نیز راه دیگری است که در میانمدت امکان دارد بتوان آن را پیگیری کرد اما این راه در حال حاضر صرفه اقتصادی ندارد و در صورت افزایش قیمتها، ممکن است توجیهپذیر شود. برنامهریزی برای استخراج از معادن کوچک و متوسط، راهکار دیگری برای تامین سنگآهن مورد نیاز است.
سعدمحمدی پیرامون مسئله واردات سنگآهن اذعان کرد: واردات سنگآهن از کشورهایی مانند استرالیا، راه دیگری است که پیش روی ما قرار دارد اما یکی از مشکلات اصلی آن، هزینه بالای حمل است و از سوی دیگر با توجه به عمق کم اسکلههای کشور، نمیتوان از کشتیهای «capesize» که توان حمل یک هزار و ۱۰۰ تا دو هزار «dwt» را دارند، استفاده کرد و همین موضوع باعث افزایش هزینه واردات خواهد شد.
وی یادآور شد: مانع جدی بر سر راه واردات نیز تحریمهای اقتصادی هستند و از اساس گره زدن صنعت فولاد کشور به واردات، امری اشتباه است زیرا در صورت تحریم، تمام زنجیره فولاد کشور با مشکل مواجه خواهد شد.
مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات خاطرنشان کرد: راهحل اصلی تامین خوراک کارخانههای فولادسازی، فعالیت جدی و تمرکز بر موضوع اکتشاف است و امسال هلدینگ سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات ۶۰ هزار متر حفاری را برنامهریزی کرده است که برای تحقق این امر، هفت دستگاه خریداری شده و انتظار میرود بتوانیم شروع یک تحول اکتشافی را رقم بزنیم.