پیشنهاد هلدینگ های بزرگ پتروشیمی در تعیین نرخ خوراک
علی سیفیان عضو هیئت مدیرهی شرکت تاپیکو در گفتگو با خبرنگار بورس امروز، موضوع تغییر نرخ خوراک پتروشیمیها را یک بحث کارشناسی دانست که باید یک نگاه مبنایی به حوزهی خوراک صنعت پتروشیمی صورت گیرد تا به این واسطه در تداوم مسیر سرمایه گذاری و تضمین آن قرار گیرد. وی از سرمایهگذاریهای صورت گرفته در […]
علی سیفیان عضو هیئت مدیرهی شرکت تاپیکو در گفتگو با خبرنگار بورس امروز، موضوع تغییر نرخ خوراک پتروشیمیها را یک بحث کارشناسی دانست که باید یک نگاه مبنایی به حوزهی خوراک صنعت پتروشیمی صورت گیرد تا به این واسطه در تداوم مسیر سرمایه گذاری و تضمین آن قرار گیرد.
وی از سرمایهگذاریهای صورت گرفته در صنعت پتروشیمی در گذشته به عنوان عاملی نام برد که سبب می شود تا تغییر نرخ خوراک پتروشیمیها نباید امروز، فردا و یا طی سالهای بعدی تغییر کند.
وی پتروشیمی را به واسطه پیچیدگی ها، دانش بنیان، تکنولوژی و سرمایه بر بودن آن، صنعتی متفاوت با صنایع دیگر دانست.
علی سفیان با بیان اینکه برای شکل گیری صنعت پتروشیمی، ضمن مطالعه بسیار، باید متغیرها و پارامترهای بسیاری را در نظر داشت، ادامه داد: در حوزه های نفت، برنامهریزی، وزارت اقتصاد و دیگر حوزهها باید فضایی فراهم شود تا به این واسطه پتانسیل های کشور در راستای اهداف و سیاستگذاریهای ابلاغی محقق شود. بر این اساس باید در خصوص نرخ خوراک پتروشیمی ها فرمولی پیشنهاد شود که تداوم دهنده این مسیر باشد.
وی معتقد است: در شرایط کنونی، وزارت نفت به صورت مقطعی به این حوزه نگاه میکند، با توجه به سود بالای واحدهای پتروشیمی، هر چه صنعت پتروشیمی سودآور تر باشد، منافع آن به دولت بازمیگردد.
وی که وزارت نفت را متولی سرمایه گذاری در صنعت پتروشیمی نمی دانست، به این نکته اشاره کرد که در صورت زیاد بودن واحدهای متانول و آمونیاکی هلدینگ های فعال در این صنعت، شاهد شرایط متفاوتی در این صنعت بودیم.
انتظار او از وزارت نفت ورود کارشناسانه به موضوع نرخ خوراک پتروشیمی ها است تا به این واسطه سود حاصله در این صنعت مجدد به صندوقهای بازنشستگی و تامین اجتماعی باز گردد.
عضو هیئت مدیره شرکت تاپیکو اذعان داشت: باید شرایط و ظرفیتی ایجاد شود تا انگیزه های سرمایه گذاری در این صنعت افزایش یابد و با اجرای طرح های توسعه در این صنعت، پروژهها به سود منطقی برسند.
سیفیان در تاکید بر لزوم اصلاح فرمول نرخ خوراک پتروشیمی ها، حذف هاب های بخش اروپا را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: در تعیین نرخ خوراک پتروشیمی ها، باید هاب های تولیدی به صورت منطقی و کارشناسی در نظر گرفته شوند.
وی در این میان پیشنهادات مجموعهها و هلدینگهای بزرگ به عنوان فرمول جایگزینی و اصلاح شده را مورد اشاره کرد.