ارز آوری “گل گهر”
به گزارش بورس امروز، شرکت صنعتی و معدنی گل گهر که به تازگی پیشنهاد افزایش سرمایه آن از مبلغ ۲۰۰ هزار میلیارد ریال به ۳۶۰ هزار میلیارد ریال (معادل با ۸۰ درصد) توسط هیئت مدیره شرکت به تصویب رسیده است، محصولاتی را همچون گندله، کنسانتره سنگ آهن، گندله ریز دانه را تولید و به صورت […]
به گزارش بورس امروز، شرکت صنعتی و معدنی گل گهر که به تازگی پیشنهاد افزایش سرمایه آن از مبلغ ۲۰۰ هزار میلیارد ریال به ۳۶۰ هزار میلیارد ریال (معادل با ۸۰ درصد) توسط هیئت مدیره شرکت به تصویب رسیده است، محصولاتی را همچون گندله، کنسانتره سنگ آهن، گندله ریز دانه را تولید و به صورت داخلی و صادراتی به فروش می رساند.
این شرکت صنعتی و معدنی تاکنون ۱۶ مرتبه افزایش سرمایه داده است که ۳ مورد آن از محل مطالبات حال شده سهامداران، یک مورد از محل اندوخته و مطالبات حال شده سهامداران، ۱۰ مورد از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران و ۲ مورد نیز از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران و سود انباشته انجام گرفته است. آخرین افزایش سرمایه این شرکت ۱۰۰ درصد و از محل مطالبات حال شده و آورده نقدی سهامداران و سود انباشته صورت پذیرفته است.
سهامداران عمده این شرکت در حال حاضر شرکت های سرمایه گذاری امید، شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، فولاد مبارکه اصفهان، گروه توسعه مالی مهر آیندگان، شرکت سرمایه گذاری سپه، صندوق بازنشستگی کشوری، شرکت سرمایه گذاری و توسعه گل گهر، می باشند.
ما همچنان در کشورمان شاهد افت ارزش ریال در برابر دلار بوده ایم چراکه با عواملی همچون: تحریم های اقتصادی، کسری بودجه و رشد نقدینگی مواجه بوده ایم. این شرایط بسیاری از شرکت ها و بنگاه های اقتصادی را به سمت نابودی کشانده است، اما همچنان وجود دارند شرکت هایی که از این شرایط و افزایش قیمت دلار توانسته اند حاشیه سود خود را بالا برند و همچنان سوداوری و ارزش خود را حفظ نمایند. بهترین راه سرمایه گذاری در این شرایط پیدا کردن شرکت هایی است که با افزایش قیمت دلار همچنان بتوانند ارزش واقعی خود را مانند شرکت صنعتی و معدنی گل گهر حفظ نمایند. یکی از راه های شناخت چنین شرکت هایی صادرات است. به عنوان مثال شرکت گل گهر بخشی از تولید خود را به کشورهای دیگر صادر می کند و فروش کالا در بازارهای بین المللی با ارزهایی همانند دلار و بر اساس نرخ های جهانی، می تواند حاشیه سود بیشتری را برای شرکت ایجاد نماید.
این شرکت در دوره ۷ ماهه منتهی به مهر ۱۴۰۱، حدود ۸۶ درصد از محصولات تولیدی خود را در داخل کشور به فروش رسانده و همچنین حدود ۱۴ درصد از محصولات خود را به سایر کشورها صادر نموده است و برای اقتصاد کشور ارز آوری را به وجود آورده است چراکه این شرکت علاوه بر داشتن صادرات، تمامی مواد اولیه خود را اعم از سنگ آهن خام مگنتی، سنگ آنتیمون را از داخل کشور تامین می نماید. این شرکت برخی از فروش خود را با نرخ دلار به انجام می رساند در حالیکه عمده هزینه های خود را به صورت ریالی پرداخت می نماید و می تواند در این روزها و با توجه به افزایش نرخ دلار تا حدود ۳۶ هزار تومان، حاشیه سود خود را افزایش دهد.
در نتیجه سرمایه گذاری در چنین شرکتی می تواند یکی از راهکارهای مقابله با افزایش تورم در کشور باشد چرا که اینگونه شرکت ها می توانند از نوسانات نرخ های جهانی نیز بهره مند گردند.