افزایش رقابت در فرآورده های نفتی بورس کالا
محمد مرسوله مدیر پتروشیمی و انرژی کارگزاری مبین سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز به معاملات بورس کالا در ۲۲ آبان ۱۴۰۱ اشاره کرد که این معاملات با معاملات خودرو اغاز گردید. وی با اشاره به عرضه خودرویی فیدلیتی اظهارداشت: قیمت های این محصول نسبت به عرضه ی قبلی آن در بورس […]
محمد مرسوله مدیر پتروشیمی و انرژی کارگزاری مبین سرمایه در گفت و گو با خبرنگار بورس امروز به معاملات بورس کالا در ۲۲ آبان ۱۴۰۱ اشاره کرد که این معاملات با معاملات خودرو اغاز گردید.
وی با اشاره به عرضه خودرویی فیدلیتی اظهارداشت: قیمت های این محصول نسبت به عرضه ی قبلی آن در بورس کالا در رتبه ی بالاتری قرار داشت، به گونه ای که تعدادی از خودروها نیز با قیمت بالاتری نسبت به بازار خودرو مورد معامله قرارگرفتند.
به گفته وی؛ این تغییر قیمت می تواند ناشی از نوسانات دلار آزاد در هفته ی اخیر باشد که به طور مستقیم بر قیمت خودرو اثر گذار است.
مدیر پتروشیمی و انرژی کارگزاری مبین سرمایه همچنین با اشاره به عرضه شمش روی و آلومینیوم در بورس کالا، کاهش تقاضای شمش روی را نسبت به هفته ی گذشته مورد تاکید قرار داد.
وی کاهش نرخ حدود ۳۰ هزار ریالی در قیمت شمش را متاثر از نوسانات قیمت دلار و افزایش قیمت ورق های گرم و سرد فولادی شرکت فولاد مبارکه ذکر کرد.
به گفته وی؛ افزایش قیمت ورق گالوانیزه در پی عرضه از سوی برخی شرکت های خصوصی موجب صعودی شدن روند قیمت شمش روی شد. به گونه ای که در هفته ی اخیر نیز در برخی از گریدهای این محصول ۵۰ هزار ریال افزایش قیمت حاصل آمد.
وی با اشاره به تالار معاملات محصولات سیمانی نیز عنوان کرد: اکثر محصولات سیمانی با قیمت پایه مورد معامله قرار گرفتند. تالار سیمان فصلی است به گونه ای که با نزدیک شدن به فصل سرما تقاضا نسبت به این محصول با روند نزولی همراه می شود.
وی با بیان اینکه با ورود به فصل سرما میزان ساخت و ساز و نیاز به مصالح کم تر می شود، پیش بینی کرد روال بازار سیمان در هفته های ینده نیز چندان جذاب نباشد.
مرسوله در خصوص تالار فراورده های نفتی، نیز عدم معامله کالاهای اساسی را مورد اشاره قرار داد.
وی با توجه به ثبات شکل گرفته در قیمت نفت، پیش بینی کرد که که با نزدیک شدن به فصل سرما و مسائل بین المللی، قیمت نفت افزایش یابد. در نتیجه شاهد افزایش قیمت فراورده های نفتی خواهیم بود.
وی تصریح کرد: با افزایش دلار آزاد و اختلاف بین قیمت دلار نیمایی و آزاد، به نظر می رسد تقاضا در صادرات فراورده های نفتی افزایش یابد.
مدیر پتروشیمی و انرژی کارگزاری مبین سرمایه همچنین با اشاره به اینکه تالار پتروشیمی در روزهای یکشنیه عموما تالار کالاهای غیر بهین یابی است، عنوان کرد: با توجه به پیش بینی های موجود در بازار مبنی بر نزدیک شدن نرخ دلار نیما به دلار آزاد، به نظر می رسد که با افزایش تقاضا، خرید نیز با افزایش مواجه شود و رنج رقابتی در کالاها افزایش یابد.