آهنربای بازار پول در جذب نقدینگی صنایع
به گزارش بورس امروز؛ مزید بر مدیریت آشفته بازار داخل، شرایط ویژه ای که در مجامع بین المللی بوجود آمده و همچنین سردرگمی در خصوص نتیجه برجام، چشم انداز دقیقی برای سرمایه گذاری، نه به سرمایه گذاران خرد و نه به سرمایه گذاران کلان نمی دهد. شرکت های فولادی و پالایشی هم ازین ماجرا مستثنی […]
به گزارش بورس امروز؛ مزید بر مدیریت آشفته بازار داخل، شرایط ویژه ای که در مجامع بین المللی بوجود آمده و همچنین سردرگمی در خصوص نتیجه برجام، چشم انداز دقیقی برای سرمایه گذاری، نه به سرمایه گذاران خرد و نه به سرمایه گذاران کلان نمی دهد. شرکت های فولادی و پالایشی هم ازین ماجرا مستثنی نیستند.
با توجه به مقادیر بالای موجودی ریالی و ارزی در این شرکت ها، اتخاذ تصمیم درست، در سودسازی آن ها شدیدا حائز اهمیت است. ما در این مطلب سعی می کنیم تصمیم درست و همچنین تصمیم شرکت های بزرگ فولادی و پالایشی را بررسی کنیم.
در اتخاذ تصمیم درست، بهترین راه مقایسه با بازارهای موازی است. ریسک بالای سرمایه گذاری در بورس به دلیل وضعیت نامشخصی که بازدهی آن در سال جاری دارد (که خود نیازمند توضیحات فراوانی است که از حوصله بحث امروز خارج می باشد.) سرمایه گذاری در این حوزه را اشتباه می کند.
وضعیت دلار هم با توجه به نامشخص بودن نتیجه برجام و رشد نقدینگی، پرریسک تلقی می شود. قیمت طلا هم با توجه به رشد بالای نرخ بهره آمریکا و آشفتگی بازارهای جهانی، روند نا مشخص و پرریسکی دارد. وضعیت ملک هم با توجه به رکود سنگینی که در بازار آن مشاهده می شود، بازدهی و نقد شوندگی مناسب آن را زیر سوال می برد. پس اگر بخواهیم جمیع موارد بالا را به رشد نرخ بهره ای که در بانک ها داریم (برخی شنیده ها حاکی از سودهای ۲۴-۲۵ درصدی به سپرده های های بالا دارد.) اضافه کنیم، در می یابیم که بهترین وضعیت ریسک به بازدهی را سپرده گذاری در بانک ها دارد.
با توضیحات مذکور بهترین تصمیم برای شرکت های بزرگ فولادی و پالایشی هم سپرده گذاری در بانک هاست. در جدول ذیل به بررسی وضعیت سپرده های ۴ شرکت بزرگ فولادی و پالایشی می پردازیم.
محل قرار گیری جدول اکسل
اولین نکته ای که در جدول بالا به چشم می خورد سرعت گیری رشد وجوه نقد شرکت های مذکور است. در مقایسه بازه زمانی های مختلف می بینیم که به طور میانگین، از انتهای سال ۱۳۹۹ به انتهای سال ۱۴۰۰ ، ۴۸٪ رشد و از انتهای سال ۱۴۰۰ به انتهای ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۱، ۹۵٪ رشد موجودی نقد داشته ایم.
این در حالیست که تنها ۶ ماه از سال ۱۴۰۱ سپری شده است. بهترین شرکت فولادی در رشد مبلغ سپرده شرکت ملی مس بوده و بهترین شرکت پالایشی نیز در این حوزه نماد شبندر می باشد. نکته بعدی که در جدول مشهود است مساله رشد نرخ بازدهی بانک هاست که به وضوح مشخص است. رشدها و کاهش های شدیدی که در مبالغ وجوه نقد می بینید عمدتا به دلیل طرح های توسعه و یا پرداخت بدهی های قبلی است.
نکته آخری که گواه بر بهبود شرایط سپرده گذاری در بانک ها نسبت به بقیه سرمایه گذاری ها است، تغییر پیش بینی سود حاصل از سپرده گذاری در بانک ها است. به نوعی که در بعضی از شرکت ها می بینیم سودی که شرکت در ۶ ماهه اول ۱۴۰۱ از این محل کسب کرده از سود کل ۱۴۰۰ از این محل بیشتر بوده است. در بعضی موارد از پیش بینی شرکت از محل سود سپرده گذاری در بانک ها در کل سال ۱۴۰۱ هم فراتر رفته است.